Need help softmodding my Xbox

Discussion in 'Microsoft Xbox' started by TwinRetro, Feb 2, 2012.

Feb 2, 2012
  1. TwinRetro
    OP

    Global Moderator TwinRetro Don't start nothin', Won't be nothin'

    Joined:
    Aug 29, 2008
    Messages:
    6,181
    Location:
    Las Vegas, NV
    Country:
    United States
    Okay, I am having fits over trying to mod this damn thing.

    My problem right now is getting the Xbox to recognize my saves! I have the Splinter Cell saves and I am using a USB SD card adapter with a 2GB memory card to transfer them to using Xplorer360 (I couldn't get Action Replay to recognize it to save my life)

    I drag and drop the UDATA folder into the root of the drive, and it shows up as "Unknown Title, Corrupted Save" every time. Is there something i'm doing wrong?
     
  2. DinohScene

    Member DinohScene The Gift of Dino

    Joined:
    Oct 11, 2011
    Messages:
    12,902
    Location:
    В небо
    Country:
    Antarctica
    You'll have to get the Action replay software to move the saved game to the "USB drive"

    Then copy it to the Xbox HDD, reboot and load up splintercell (preferred skipping the dash)
     
  3. TwinRetro
    OP

    Global Moderator TwinRetro Don't start nothin', Won't be nothin'

    Joined:
    Aug 29, 2008
    Messages:
    6,181
    Location:
    Las Vegas, NV
    Country:
    United States
    From everywhere I read, copying saves is identical in Xplorer360 and in Action Replay. Correct me if I'm wrong.
     
  4. DinohScene

    Member DinohScene The Gift of Dino

    Joined:
    Oct 11, 2011
    Messages:
    12,902
    Location:
    В небо
    Country:
    Antarctica
    I've used a modded controller and a original MU tho.

    It can work with Xplorer 360 but I'd recommend doing it with the Action replay software.
     
  5. TwinRetro
    OP

    Global Moderator TwinRetro Don't start nothin', Won't be nothin'

    Joined:
    Aug 29, 2008
    Messages:
    6,181
    Location:
    Las Vegas, NV
    Country:
    United States
    That's the problem, I can't get the action replay software to recognize my drive at all.
     
  6. DinohScene

    Member DinohScene The Gift of Dino

    Joined:
    Oct 11, 2011
    Messages:
    12,902
    Location:
    В небо
    Country:
    Antarctica
    Have you got any other USB drive to test it with?
    A lot of USB drives are problematic with the old xbox (from what I still remember)
     
  7. mechagouki

    Member mechagouki Kill 'em all...

    Joined:
    Nov 20, 2008
    Messages:
    600
    Location:
    Toronto, ON
    Country:
    Canada
    There is a compatability list somewhere on the internet - lots of drives will not be recognized by the Action Replay software or the XBOX for that matter, i do know a 2gb ipod nano works because that what I used, then I bought an XBOX mem card and just used the file from my original box to mod several for friends. Just try some different drives, branded 1gb drives are usually a good bet.

    Don't forget to backup your eeprom! good luck!
     
  8. TwinRetro
    OP

    Global Moderator TwinRetro Don't start nothin', Won't be nothin'

    Joined:
    Aug 29, 2008
    Messages:
    6,181
    Location:
    Las Vegas, NV
    Country:
    United States
    OKAY, for some reason I have gotten it to recognize the saves. NOW, when I go to select the save to copy it, my only option is to delete it.
     
  9. DinohScene

    Member DinohScene The Gift of Dino

    Joined:
    Oct 11, 2011
    Messages:
    12,902
    Location:
    В небо
    Country:
    Antarctica
    On the xbox or in the Action Replay software?

    On the AR software it's just drag and drop.
    On the Xbox, you'll need to press -> (iirc) on the save game to bring up the individual Save file and copy that to the Xbox.
     
  10. TwinRetro
    OP

    Global Moderator TwinRetro Don't start nothin', Won't be nothin'

    Joined:
    Aug 29, 2008
    Messages:
    6,181
    Location:
    Las Vegas, NV
    Country:
    United States
    Yeah, I did that, and when I select the save file, where there is supposed to be:

    [Copy to Hard Drive]
    [Delete]

    there is only:

    [Delete]
     
  11. DinohScene

    Member DinohScene The Gift of Dino

    Joined:
    Oct 11, 2011
    Messages:
    12,902
    Location:
    В небо
    Country:
    Antarctica
    Strange........

    Try downloading a diffirent savegame exploit.

    nDure or SID hacked saves may vary.

    I could upload my Splintercell save for you if you want to.
     
  12. TwinRetro
    OP

    Global Moderator TwinRetro Don't start nothin', Won't be nothin'

    Joined:
    Aug 29, 2008
    Messages:
    6,181
    Location:
    Las Vegas, NV
    Country:
    United States
    It seems it's my drive.I tried a test copy from my HDD to the drive and it failed ultimately. I then tried to load the save directly from Splinter cell, and it didn't even see it. So it seems like the Xbox "sees" the saves, but can neither read nor write to the drive. I'll have to halt this until I can get a compatable drive.

    The wiki page with the drives are down, can anyone recommend me some drives?
     
  13. DinohScene

    Member DinohScene The Gift of Dino

    Joined:
    Oct 11, 2011
    Messages:
    12,902
    Location:
    В небо
    Country:
    Antarctica
    I'd recommend getting a SanDisk one as their reported to work.

    Corsair 128Mb
    Kingston Datatraveler 1Gb
    Kingston Datatraveler 2Gb
    Lexar JumpDrive 128Mb
    MTV 256Mb
    SanDisk Cruzer Micro 256Mb
    SanDisk Cruzer Micro 1Gb
    SanDisk Cruzer 1 GB
    SanDisk Cruzer Mini 1 GB (Formatted to FAT32 prior to Xbox format)

    Source: http://forums.afterdawn.com/thread_view.cfm/578329
     
  14. TwinRetro
    OP

    Global Moderator TwinRetro Don't start nothin', Won't be nothin'

    Joined:
    Aug 29, 2008
    Messages:
    6,181
    Location:
    Las Vegas, NV
    Country:
    United States
    Not all 2gb datatravelers work it seems. I have one right here and all it does is cycle on and off rapidly at the memory screen.
     
  15. DinohScene

    Member DinohScene The Gift of Dino

    Joined:
    Oct 11, 2011
    Messages:
    12,902
    Location:
    В небо
    Country:
    Antarctica
    Then a different USB drive should hopefully work...

    I'd still go for modding a controller and using a official MU for it ;p
     
  16. TwinRetro
    OP

    Global Moderator TwinRetro Don't start nothin', Won't be nothin'

    Joined:
    Aug 29, 2008
    Messages:
    6,181
    Location:
    Las Vegas, NV
    Country:
    United States
    I found a tut to mod a USB cord to a MU and it would be recognized by Action Replay.
     
  17. DinohScene

    Member DinohScene The Gift of Dino

    Joined:
    Oct 11, 2011
    Messages:
    12,902
    Location:
    В небо
    Country:
    Antarctica
    Hope it works!
     
  18. no03627

    Newcomer no03627 Newbie

    Joined:
    Mar 21, 2010
    Messages:
    6
    Location:
    at a desk
    Country:
    United States

    Thats what i had to do controller didnt like that i added a usb port. also if the usb stick doesnt work i know the 2gb sandisk cruzer withe the red slider works for it, and if you still cant get the save to work try soft mod installer deluxe.
     

Share This Page