Need Help Hotswapping

Discussion in 'Microsoft Xbox' started by drfsupercenter, Mar 25, 2013.

Mar 25, 2013

Need Help Hotswapping by drfsupercenter at 4:44 AM (576 Views / 0 Likes) 9 replies

  1. drfsupercenter
    OP

    Member drfsupercenter Flash Cart Aficionado

    Joined:
    Mar 26, 2008
    Messages:
    1,891
    Country:
    United States
    Alright, so I finally got my old IDE computer out of storage - it's a Dell Dimension 2350 and the "Pause" trick while it's on the BIOS does seem to work perfectly fine, it'll stop the RAM testing until I press space.

    However, I simply cannot get the hard drive to work with XboxHDM. I have tried literally everything - right now I have it stripped down to the bare minimum, my DVD drive is plugged in as a slave, and the hard drive is being plugged in as a master (both set by jumpers)

    I have two xboxes, one of them is screwed up which is why I need to get this trick to work. However, using my "Virgin" system that doesn't have any mods or anything wrong with it... if I turn it on and hotswap, the XboxHDA disc sees it but says the drive is still locked. I have also tried playing a CD off the hard drive, pausing the song, then swapping the cables... still says it's locked. I have tried plugging it in after booting XboxHDA, while the BIOS is paused, everything. Both Xbox hard drives show the drive as being locked.

    Does anyone know why this is happening? I was told the method where you play music off the hard drive, pause the song, then swap the cables was a foolproof way to do it. Given that the drives are being recognized by XboxHDA during boot, and I can see the ST-whatever model number of it, I don't think it's a problem with the motherboard not seeing the drive...
     
  2. DinohScene

    Member DinohScene The Gift of Dino

    Joined:
    Oct 11, 2011
    Messages:
    12,900
    Location:
    В небо
    Country:
    Antarctica
    Best thing is and safest thing, is to get either 007 AUF, MechAssault or Splintercell and a hacked save.

    You can kill your HDD quickly if you hotswap it the wrong way.
     
  3. Devin

    Member Devin "Local Hardware Wizard"

    Joined:
    Aug 17, 2009
    Messages:
    5,701
    Location:
    The Nexus
    Country:
    United States
    Make sure the Xbox is off.
    Unplug the disc drive's IDE cable.
    Turn the Xbox on.
    It'll get error 12.
    Drive should be unlocked, hotswap.

    EDIT: You're only swapping the HDD's IDE cable, not the power cable of course.
     
  4. drfsupercenter
    OP

    Member drfsupercenter Flash Cart Aficionado

    Joined:
    Mar 26, 2008
    Messages:
    1,891
    Country:
    United States
    yes, but I can't fix a semi-bricked console with Splinter Cell.

    my issue is that I have the game but no way to get the save file onto my hard drive.

    Either way I have a specific need for hotswapping so that I can fix the console I broke (I renamed the dashboard .xbe files to something else, I just need to name them back)
     
  5. Sicklyboy

    Global Moderator Sicklyboy Resident Mechanical Keyboard Addict

    Joined:
    Jul 15, 2009
    Messages:
    5,620
    Location:
    [̲̅$̲̅(̲̅ ͡° ͜ʖ ͡°̲̅)̲̅$̲̅]
    Country:
    United States
    Unless I am lost somewhere, Devin, how is the drive going to unlock if there's no data connection going to it?

    You said disk drive. DISREGARD MY STUPIDITY.

    Yes, doing that will unlock the drive. I remember that from when I did mine.
     
  6. Devin

    Member Devin "Local Hardware Wizard"

    Joined:
    Aug 17, 2009
    Messages:
    5,701
    Location:
    The Nexus
    Country:
    United States
    *pats*
     
    Sicklyboy likes this.
  7. Sicklyboy

    Global Moderator Sicklyboy Resident Mechanical Keyboard Addict

    Joined:
    Jul 15, 2009
    Messages:
    5,620
    Location:
    [̲̅$̲̅(̲̅ ͡° ͜ʖ ͡°̲̅)̲̅$̲̅]
    Country:
    United States
    It's 1:15 AM and I'm sick, and thus tired. I should be sleeping but I am playing Pokemon Platinum instead.

    If that helps to explain why I am slow right now... :tpi:
     
  8. drfsupercenter
    OP

    Member drfsupercenter Flash Cart Aficionado

    Joined:
    Mar 26, 2008
    Messages:
    1,891
    Country:
    United States
    Oh wow, that worked! At least on the virgin system that isn't screwed up. Now I need to stick the SID files on the hard drive. I think I will also copy them to my memory unit so I can mod other Xboxes without having to bother with hotswapping.
     
    Devin and Sicklyboy like this.
  9. drfsupercenter
    OP

    Member drfsupercenter Flash Cart Aficionado

    Joined:
    Mar 26, 2008
    Messages:
    1,891
    Country:
    United States
    OK, so I was able to fix the error 16'd console by using NDure with xboxhdm. Now it has some UnleashX menu, but it has the same problem the original softmod did - there is no original (stock) dashboard at all, if you try to launch it, it says the file doesn't exist.

    Do you guys know where to get the files so I can remake the hard drive using xboxhdm, but have it be a stock un-hacked dashboard? Now that I've got the SID save file on my memory card, I can just pop in the Splinter Cell disc and install my own copy of XBMC from scratch.
     
  10. FAST6191

    Reporter FAST6191 Techromancer

    pip
    Joined:
    Nov 21, 2005
    Messages:
    21,734
    Country:
    United Kingdom
    Why would you ever want a stock dashboard on the original xbox? The only benefit for one was for xbox live and that is no more. It looks like you have things working to the point of FTP being an option (if you have unleashx you have FTP which does it all). If you need simplicity for some reason then most should feature a measure of autoplay. Slayer's disc should have such things though and I am not sure but Autoinstaller deluxe might have something (you want a copy of autoinstaller deluxe anyway so no harm in having a copy).
     

Share This Page