Nandclean

Discussion in 'Wii - Hacking' started by kenna3eb, Jun 20, 2009.

Jun 20, 2009

Nandclean by kenna3eb at 10:43 PM (1,812 Views / 0 Likes) 7 replies

  1. kenna3eb
    OP

    Newcomer kenna3eb Newbie

    Joined:
    Mar 15, 2009
    Messages:
    5
    Country:
    United States
    So I'm on 3.2U, trying to upgrade to 4.0 and I'm using the tutorial. I've been getting the "You are a pirate" message because I have preloader installed... so I figured I'd get rid of it with Nandclean.
    I go ahead and boot it and it seems to be working OK. It first asks:

    "Press 'A' to delete DVDX 3.4's 'gift'"
    A.
    DVDX 3.4's gift deleted successfully!

    "Press 'A' to delete preloader < 0.29's hacks"
    A
    preloader < 0.29's hacks deleted successfully!

    "Press 'A' to delete preloader < 0.29's settings"
    A
    preloader < 0.29's settings deleted successfully!

    "Press 'A' to delete preloader < 0.29's installed DOL
    A

    Then it goes through all of them for Preloader = 0.29.

    I hit A each time... gets rid of everything... 'successfully'... supposedly.

    Then it says "Press '+' then '-' to delete the System Menu APP used by preloader 0.29 (for System Menu 4.0 ONLY). - Press any other button to Deny. WARNING! USE THIS ONLY IF YOU HAVE ALREADY REMOVED PRELOADER BY INSTALLING THE SYSTEM MENU WAD!
    I hit B because I have 3.2U.

    It now says "Done, your console has been cleaned! Press any key to quit." When I do, it takes me back to HBC. However, when I exit HBC, it takes me back to the Preloader screen... as though I haven't uninstalled anything. What am I doing wrong?
     
  2. Det1re

    Member Det1re det1re.de

    Joined:
    Oct 28, 2008
    Messages:
    1,272
    Location:
    Germany
    Country:
    Germany
    NANDClean doesn't install Preloader. You should reinstall the SysMenu WAD of your region and version to get rid of Preloader. NANDClean will then allow you to remove traces left from Preloader.
     
  3. kenna3eb
    OP

    Newcomer kenna3eb Newbie

    Joined:
    Mar 15, 2009
    Messages:
    5
    Country:
    United States
    Thanks for your response.

    If I'm to use WAD Manager v1.4 to reinstall the SysMenu WAD of my region, what IOS version should I be using?
     
  4. Det1re

    Member Det1re det1re.de

    Joined:
    Oct 28, 2008
    Messages:
    1,272
    Location:
    Germany
    Country:
    Germany
    3.2-Wii's run on IOS30. For an "U"-Wii your System Menu WAD should have the name "SystemMenu-v289.wad"
     
  5. kenna3eb
    OP

    Newcomer kenna3eb Newbie

    Joined:
    Mar 15, 2009
    Messages:
    5
    Country:
    United States
    Thanks for your response... it worked just fine and seems to have gotten rid of the Preloader. However, I still get the ""It seems to me that you are a pirate" message, even after running the Nandcleaner and reinstalling the system menu.
    Any more advice?

    Edit:
    Update: So I installed bannerbomb, reinstalled HBC, ran Shared2Clean, ran NAND Clean... and it's STILL giving me that message ("You are a pirate") when running the CMDVDX35.

    Any more suggestions?
     
  6. wrettcaughn

    Member wrettcaughn Misunderstood Moral Elitist

    Joined:
    Mar 14, 2009
    Messages:
    3,785
    Country:
    United States
    You will get that message if you have cIOSCORP installed. Remove it, run the hackmii installer, then reinstall CIOSCORP (If you have it to begin with)
     
  7. TroyTheZombie

    Member TroyTheZombie GBAtemp Advanced Maniac

    Joined:
    Mar 3, 2009
    Messages:
    1,631
    Location:
    Calgary, Canada
    Country:
    Canada
    remove any wads off your sd card after running nand clean....before installing DVDx.

    preloader has NOTHING to do with the "you are a pirate message".
     
  8. kenna3eb
    OP

    Newcomer kenna3eb Newbie

    Joined:
    Mar 15, 2009
    Messages:
    5
    Country:
    United States
    How do I know if I have cIOSCORP installed? I don't see it anywhere if I do. If I do, how do I find it/uninstall it?

    If I don't have it, does anyone have any more suggestions?

    EDIT: I have no WAD files on my SD card, I've removed all installed games from my Wii, and, just in case, have gotten rid of the preloader, have run the NAND cleaner, and then clicked into the CMDVDX35.dol. I also have a fresh install of HBC. And no cIOSCORP folder on my SD Card. Oh... and I've also reinstalled 3.2U completely.

    Still...
    ..."It seems to me that you are a pirate. bye..."

    What gives?


    EDIT AGAIN: OK so I've figured out how to uninstall custom IOSs... and I have none on my Wii (or at least, none that cOS Uninstaller 1.1 can find).
    Any more ideas?
     

Share This Page