My Video Card

Discussion in 'Computer Games and General Discussion' started by sonic209, Oct 21, 2008.

Oct 21, 2008

My Video Card by sonic209 at 8:19 PM (1,442 Views / 0 Likes) 14 replies

  1. sonic209
    OP

    Member sonic209 GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Sep 9, 2007
    Messages:
    658
    Country:
    United States
    Okay so i have a 128mb NVIDIA Geforce 6150SE nForce 430 video card and i was wondering is it good enough to play games like Bioshock and if not could i overclock it?
     
  2. Renegade_R

    Member Renegade_R Audio/Video Expert

    Joined:
    Apr 21, 2004
    Messages:
    1,654
    Location:
    Toronto, Ontario
    Country:
    Canada
    Answer to your questions.

    Yes...barely but it'll look like Doom.

    and

    I don't suggest it because of its passive cooling. Even if you did, you'll get such a tiny bit of performance boost that it's almost negligable.

    You should probably shell out $50 and get a 8500GT or something.

    Edit: Problem Solved

    http://www.newegg.com/Product/Product.aspx...N82E16814141065
     
  3. sonic209
    OP

    Member sonic209 GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Sep 9, 2007
    Messages:
    658
    Country:
    United States
    is there anyway i can overclock it to atleast 256mb [​IMG]
     
  4. 13375p34k3r

    Member 13375p34k3r GBAtemp Regular

    Joined:
    Sep 25, 2007
    Messages:
    159
    Location:
    Markham, Ontario
    Country:
    Canada
    I have the exact same video card as you. Let me guess your comp is a HP? Anywayz that card is the shitiest piece of crap I have ever had the displeasure to use. For the love of god please upgrade your Video Card to like a GeForce 8800 ASAP!
     
  5. Ferrariman

    Member Ferrariman Hip-Flop and cRap

    Joined:
    Dec 9, 2007
    Messages:
    3,357
    Location:
    Canader.
    Country:
    Canada
    My mom bought this new PC and it's running on it too! can't even play TF2. Going to buy a new GPU soon.
     
  6. Renegade_R

    Member Renegade_R Audio/Video Expert

    Joined:
    Apr 21, 2004
    Messages:
    1,654
    Location:
    Toronto, Ontario
    Country:
    Canada
    You cannot 'overclock' it to expand the RAM...if you want, you can expand the amount of video RAM you have to go into the BIOS at startup and tell the board to give it some more RAM...mind you it'll take a nice chunk of your system memory to maintain it.

    On startup, press delete or whatever you press to enter the BIOS and look for an option that's like Video Memory or something and you should be able to expand it if it allows you to do it...if not...go buy that 8500GT dammit!
     
  7. notnarb

    Member notnarb Not narbing it up

    Joined:
    Jun 18, 2007
    Messages:
    1,086
    Country:
    I have no idea as to why you are pushing the 8500 when a 9600 can be had for around 50 dollars (if your PSU can support it) and a 4670 for 70, giving a decent amount of future-proofing, compared to a barebones 500 series
     
  8. Gman 101

    Member Gman 101 GBAtemp Fan

    Joined:
    Sep 7, 2007
    Messages:
    438
    Location:
    Karkand & Mashtuur City
    Country:
    Australia
    Yes. Get a 9600GT or HD4850. Running Bioshock on 6150 will be like a slideshow... it's worse than the Intel X3100...
     
  9. sonic209
    OP

    Member sonic209 GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Sep 9, 2007
    Messages:
    658
    Country:
    United States
    i cant im broke as a joke
     
  10. BiscuitBee

    Member BiscuitBee Semi-Resident Cookie-Bug

    Joined:
    Jul 30, 2008
    Messages:
    689
    Location:
    Canada
    Country:
    Canada
    The plan is so solid, it CAN'T fail.
     
  11. Diablo1123

    Member Diablo1123 Newcomer

    Joined:
    Mar 9, 2008
    Messages:
    1,432
    Location:
    Underground
    Country:
    United States
    Exceeding is spelled wrong
    Also 50$ video cards aren't that good are they?
     
  12. Minox

    Supervisor Minox Spytech Employee

    Joined:
    Aug 27, 2007
    Messages:
    5,617
    Country:
    Sweden
    Compared to a Geforce 6150 they are.
     
  13. BiscuitBee

    Member BiscuitBee Semi-Resident Cookie-Bug

    Joined:
    Jul 30, 2008
    Messages:
    689
    Location:
    Canada
    Country:
    Canada
    Do'h, no spell-check in Paint Shop Pro! My bad, thanks.
     
  14. 13375p34k3r

    Member 13375p34k3r GBAtemp Regular

    Joined:
    Sep 25, 2007
    Messages:
    159
    Location:
    Markham, Ontario
    Country:
    Canada
    I agree a $20 dollar card would still be better than the GeForce 6150SE.
     
  15. Raestloz

    Member Raestloz GBATemp's Lone Wolf

    Joined:
    Feb 7, 2008
    Messages:
    1,775
    Location:
    The World of Illusion
    Country:
    Indonesia
    GeForce 9600 GT should be sufficient, my buddy pleaded Devil May Cry 4 to slowdown, but all he got is 100fps with that crap.

    Well, accompanied by Intel Core2 Quad.

    Or, go and get that GeForce 9800 GTX [​IMG]
     

Share This Page