MY Mirco SD

Discussion in 'Computer Games and General Discussion' started by JinTrigger, Dec 2, 2008.

Dec 2, 2008

MY Mirco SD by JinTrigger at 3:46 AM (798 Views / 0 Likes) 5 replies

  1. JinTrigger
    OP

    Member JinTrigger Asentrix Studios

    Joined:
    Jun 25, 2008
    Messages:
    1,550
    Location:
    Lunesta/Mysteria
    Country:
    United States
    Ok I have a multi purpose Mirco SD card. I use it for my music, R4, and Homebrew channel for Wii. Just today it started acting weird. 1st DSorganize wouldn't work and so when I stick it in my laptop to fix it..........The computer wont detect it......It will detect the usb stick but not the card. My R4 at least knows its in there but it stops at the loading screen and freezes up. My Wii recognizes it the most.....I can transfer saves at least but the homebrew channel can read the apps on the card but the apps (which load no problem) can't read the card. This is one bizzare problem and I hope my SD card isnt completely shot.......Please help me
     
  2. polle123

    Member polle123 GBAtemp Fan

    Joined:
    Aug 11, 2008
    Messages:
    369
    Location:
    Home :)
    Country:
    Belgium
    try formatting?
     
  3. JinTrigger
    OP

    Member JinTrigger Asentrix Studios

    Joined:
    Jun 25, 2008
    Messages:
    1,550
    Location:
    Lunesta/Mysteria
    Country:
    United States
    I can format without the computer actually detecting it at least......but thats the werid thing......my wii detects it enough to read the apps on the card but not anything else (the apps work too but if they are emulator apps they can't find my roms and wii physics works perfect), my ds detects it enough to not show the no micro sd card message but stops at the loading screen, but my computer doesn't detect it at all.
     
  4. Linkiboy

    Member Linkiboy GBAtemp Testing Area

    Joined:
    May 14, 2006
    Messages:
    4,888
    Country:
    United States
    It's dying and most likely only higher quality card readers will be able to read it. You can format it if you get it working on a different PC but expect for problems to come up in the future with it.
     
  5. coolbho3000

    Member coolbho3000 GBATemp Kikkoman Naturally Brewed SoySauce Fanatic

    Joined:
    Apr 29, 2007
    Messages:
    2,095
    Location:
    Kikkoman Factory
    Country:
    Look into the manufacturer's warranty - Kingston replaced my 2GB one for free just by sending it to them.
     
  6. JinTrigger
    OP

    Member JinTrigger Asentrix Studios

    Joined:
    Jun 25, 2008
    Messages:
    1,550
    Location:
    Lunesta/Mysteria
    Country:
    United States
    YEAH!!!!! I have a kingston and i love warranties!!!
     

Share This Page