MPlayerCE v0.62 Released

Discussion in 'Wii - Emulation and Homebrew' started by wiiman123, Jun 4, 2009.

Jun 4, 2009

MPlayerCE v0.62 Released by wiiman123 at 12:00 AM (8,709 Views / 0 Likes) 64 replies

  1. wiiman123
    OP

    Member wiiman123 GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Apr 5, 2009
    Messages:
    938
    Country:
    New Zealand
    changelog 0.62
    DOWNLOAD: http://mplayer-ce.googlecode.com/files/MPlayerCE%20V0.62.rar
    Spanish Edition: http://mplayer-ce.googlecode.com/files/MPl...h%20Edition.rar
    Italian Edition: http://mplayer-ce.googlecode.com/files/MPl...n%20Edition.rar

    We Brew Wii: http://webrewwii.blogspot.com/2009/06/mplayer-ce-062.html

    [​IMG]
     


  2. jservs7

    Member jservs7 GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    May 14, 2008
    Messages:
    891
    Country:
    Puerto Rico
    Anyone having an issue with this on a 3.3U system? I brought my hard drive to use on my friends Wii, installed cIOS38 v13b, uninstalled his previous 202 cIOS, installed the one on the MPlayer CE page using the IOS36 method, but I have a problem having MPlayer CE recognizing this immediately.

    It has also been cutting off on movies here and won't let me restart them until I exit MPlayer and reload it. I haven't had one drop with 0.61 on my system and it recognizes my USB Drive as soon as I choose Wii USB.

    Should I just go back to 0.61?
     
  3. UranusKiller

    Member UranusKiller TranceMaster

    Joined:
    Feb 9, 2009
    Messages:
    951
    Location:
    Redcar, England, UK.
    Country:
    United Kingdom
    you using the correct port ?
     
  4. jservs7

    Member jservs7 GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    May 14, 2008
    Messages:
    891
    Country:
    Puerto Rico
    Yea I am UK. I might just try the previous version since it played movies without stoppages fine on my friends Wii.
     
  5. wiiman123
    OP

    Member wiiman123 GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Apr 5, 2009
    Messages:
    938
    Country:
    New Zealand
    Just added the links for the Spanish and Italian editions
     
  6. alanchiz

    Newcomer alanchiz Advanced Member

    Joined:
    Nov 13, 2006
    Messages:
    50
    Country:
    United Kingdom
    Nice, 0.61 wouldn't work at all for me (wouldn't start), so hopefully I can get this release working!
     
  7. X D D X

    Member X D D X GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Apr 25, 2008
    Messages:
    825
    Location:
    New Zealand
    Country:
    New Zealand
    This is great. Lets hope they keep working like this!
     
  8. ganons

    Member ganons GBAtemp Advanced Maniac

    Joined:
    Jun 12, 2005
    Messages:
    1,944
    Country:
    United Kingdom
    will we be seeing the gui version anytime soon?
     
  9. UranusKiller

    Member UranusKiller TranceMaster

    Joined:
    Feb 9, 2009
    Messages:
    951
    Location:
    Redcar, England, UK.
    Country:
    United Kingdom
    don't ask for release date's when it's ready [​IMG]
     
  10. AlBa

    Member AlBa GBAtemp Regular

    Joined:
    Oct 10, 2006
    Messages:
    155
    Country:
    Are you implying that it's already OUT?
    If so, where? [​IMG]
     
  11. UranusKiller

    Member UranusKiller TranceMaster

    Joined:
    Feb 9, 2009
    Messages:
    951
    Location:
    Redcar, England, UK.
    Country:
    United Kingdom
    nah i worded it without a comma, lol, it will be released "when it's done (ready)."
     
  12. jservs7

    Member jservs7 GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    May 14, 2008
    Messages:
    891
    Country:
    Puerto Rico
    Well I upgraded my friends Wii to 4.0U, upgraded to Wanin's cIOS38 Rev 13b, went back to 0.61, deleted the old cIOS202, installed the previous version of 202, configured DVDX, but I was still getting stops during certain flicks.

    Then I installed 0.62, deleted the old cIOS202, installed the newer cIOS202 on the MPlayer CE Google Page, configured DVDX and my drive has difficulty being recognized when I choose "Wii Usb". I have to select it 2-3 times for it to be recognized. I am not sure if movies are going to continue to stop, but I wonder if it has something to do with my friends Wii (mine has a Wiikey and his does not), my drive (a WD Elements Portable 400GB) or something I can't figure out with the latest MPlayer builds. 0.61 runs sweet on my Wii and I have yet to try 0.62 on it.
     
  13. Hooya

    Member Hooya GBAtemp Advanced Maniac

    Joined:
    Aug 25, 2006
    Messages:
    1,878
    Location:
    Central Illinois
    Country:
    United States
    Anyone else having a problem loading playlists over LAN? For me if I select a .m3u playlist it flickers "Loading VOB Subtitles" and never plays. I only tested one playlist...

    My major request is to add better support for large directories especially over LAN. Loading my SMB "Music" folder (which has nearly 350 sub folders) takes quite a long time to come up. At least a status indicator so I know it's actually working would be nice.
     
  14. Smartpal

    Member Smartpal The Guitar Guy

    Joined:
    Feb 10, 2009
    Messages:
    1,037
    Location:
    New Delhi, India
    Country:
    India
    So now I know why my HDD didn't work last time...
     
  15. Hooya

    Member Hooya GBAtemp Advanced Maniac

    Joined:
    Aug 25, 2006
    Messages:
    1,878
    Location:
    Central Illinois
    Country:
    United States
    Turns out my loading issue was simply a bum .m3u file. I discovered this very quickly but didn't post back on here...
     
  16. bolex17

    Member bolex17 GBAtemp Regular

    Joined:
    Sep 24, 2007
    Messages:
    156
    Country:
    Australia
    Hey guys, just checked the SVN and noticed Tantric has added some GUI feature [​IMG]

    Looking forward to seeing what it will look like.

    Great work team!
     
  17. Smartpal

    Member Smartpal The Guitar Guy

    Joined:
    Feb 10, 2009
    Messages:
    1,037
    Location:
    New Delhi, India
    Country:
    India
    Wait if a HDD uses two usb ports like mine does, do I stick the main one in port0 and the kinda supplementary one in the other port? :S
     
  18. UranusKiller

    Member UranusKiller TranceMaster

    Joined:
    Feb 9, 2009
    Messages:
    951
    Location:
    Redcar, England, UK.
    Country:
    United Kingdom
    i would of thought so yes.
     
  19. madtamski

    Member madtamski GBAtemp Fan

    Joined:
    Oct 15, 2008
    Messages:
    404
    Location:
    Glasgow, Scotland, UK
    Country:
    United Kingdom
    Just had to post to say that I eventually got round to installing this and love it!

    Feels very stable to me.

    Keep up the good work team!
     
  20. tadghd

    Newcomer tadghd Member

    Joined:
    Feb 23, 2008
    Messages:
    24
    Country:
    Australia
    this release (and previous ones) playback video fine for me, but ever once in a while it will stop video playback and return to the app menu and i'll have to re-mount usb stick before i can play the video again. sometimes seems random, sometimes happens at the same point in a video file. running off usb hdd and usb flash sticks. i have cios 202 installed, connected to port 0.

    any ideas why this happens?
     

Share This Page