moved a wii and bricked it?

Discussion in 'Wii - Hacking' started by pajoas, Mar 13, 2012.

Mar 13, 2012

moved a wii and bricked it? by pajoas at 10:43 PM (1,226 Views / 0 Likes) 23 replies

  1. pajoas
    OP

    Newcomer pajoas Member

    Joined:
    Jun 21, 2011
    Messages:
    12
    Country:
    Canada
    I have a 4.1u wii with preloader installed and cfg loader i moved the wii to another room and turned it on and cfg errored out so I restarted the wii now it comes on instantly drive light come on soon as u press the on button (and stays on) and thats it. I almost seems like it coming out of standby or something. it's a boot 2 wii with bootmii and preloader installed, but as soon as you hit the power bam it turns on no delay or nothing so I can't get it into bootmii or preloader to start anyone have any ideas? or is it a brick?
     


  2. Anon10W1z

    Member Anon10W1z GBAtemp Maniac

    Joined:
    Feb 18, 2012
    Messages:
    1,112
    Location:
    Somewhere over the rainbow
    Country:
    United States
    It can't deal with moving the Wii to another room. Unless you dropped it.
     
  3. pajoas
    OP

    Newcomer pajoas Member

    Joined:
    Jun 21, 2011
    Messages:
    12
    Country:
    Canada
    never droped it it, If it would even attempt to boot I would be happy soon as you press the power button the drive light comes on instantly (and stays on) thats it no noises grunts or nothing. I have all the power disconnected from it now.
     
  4. Anon10W1z

    Member Anon10W1z GBAtemp Maniac

    Joined:
    Feb 18, 2012
    Messages:
    1,112
    Location:
    Somewhere over the rainbow
    Country:
    United States
    Dude, hold the reset button down as you press the power button. Then it should boot into preloader.
     
  5. Foxi4

    Reporter Foxi4 On the hunt...

    pip
    Joined:
    Sep 13, 2009
    Messages:
    22,712
    Location:
    Gaming Grotto
    Country:
    Poland
    ...are you sure you connected it right? Just moving your Wii from one spot to another wouldn't magically "brick" it unless you've got some wicked levels of radiation in that room.
     
    1 person likes this.
  6. pajoas
    OP

    Newcomer pajoas Member

    Joined:
    Jun 21, 2011
    Messages:
    12
    Country:
    Canada
    Tried that its like the wii is comming out of standby it don't actually boot just as soon as u press the power the drive light comes on instantaly and stays on and a black screen sad part is all i did was move it. It was working perfect before and did boot once when i moved it but errored out loading a game so I reset it and thats what I now have.
     
  7. Luigi2012SM64DS

    Banned Luigi2012SM64DS G-old member

    Joined:
    Aug 27, 2011
    Messages:
    2,060
    Location:
    Minecrapt
    Country:
    Canada
    you have bootmii as boot 2 right?
    try cboot2
    somebody come in with a that has cboot2 and a couple of wads
     
  8. Foxi4

    Reporter Foxi4 On the hunt...

    pip
    Joined:
    Sep 13, 2009
    Messages:
    22,712
    Location:
    Gaming Grotto
    Country:
    Poland
    Disconnect it, remove any memory card or SD card you may have in your Wii, wait for aprox. 5 minutes, re-connect the Wii, press power (just once) and hold down the RESET button. If all goes well, Priiloader's screen should pop up.
     
  9. pajoas
    OP

    Newcomer pajoas Member

    Joined:
    Jun 21, 2011
    Messages:
    12
    Country:
    Canada
    yes its a boot 2 wii but as soon as u press the power bam the drive light comes on thats it so I can even get into bootmii, the old wii may be a brick which wouldn't be so bad it I had actually done something to it but to brick it moving it kind of sucks..
     
  10. geoGolem

    Newcomer geoGolem Advanced Member

    Joined:
    Feb 18, 2012
    Messages:
    85
    Country:
    Canada
    Are you using component cables. I had a problem once with component cables. I had to use the normal cables, change a setting and then it worked. My Wii was loading up, I just couldnt see anything...
     
  11. Foxi4

    Reporter Foxi4 On the hunt...

    pip
    Joined:
    Sep 13, 2009
    Messages:
    22,712
    Location:
    Gaming Grotto
    Country:
    Poland
    Before you try all this, check if the Wii will work with the TV you used it with previously...

    Unplug the Wii, remove the internal battery, put it back in, retry. Doesn't work?

    Get a gamecube controller, remove the faceplate, remove the D-Pad, connect the controller to Port 4, put a disc with an update on it into your Wii, power up the Wii while pressing all 4 directions on the Pad. It should install the update (no progress bar, just wait for it). (SaveMii Exploit) Doesn't work?

    Do the same with Port 1. Doesn't work?

    I'm out of ideas.
     
  12. pajoas
    OP

    Newcomer pajoas Member

    Joined:
    Jun 21, 2011
    Messages:
    12
    Country:
    Canada
    tried both you can't even work on it because soon as you hit the power the drive light comes an stays on as quick as turning on a light no gunts no nothing just a drive light it's a strange bugger If i plug the usb drive into it it will spin up but that it. with the drive light on the dvd drive is disabled so can't even use it.
     
  13. Foxi4

    Reporter Foxi4 On the hunt...

    pip
    Joined:
    Sep 13, 2009
    Messages:
    22,712
    Location:
    Gaming Grotto
    Country:
    Poland
    SaveMii will boot the bastard into Install Mode even if it's completely dead, or at least it should.
     
  14. pajoas
    OP

    Newcomer pajoas Member

    Joined:
    Jun 21, 2011
    Messages:
    12
    Country:
    Canada
    i think old age may have got to it. don't think its sofware related or it would try to boot or do something hard to fix sometime that don't do anything but have a pretty blue light
     
  15. Anon10W1z

    Member Anon10W1z GBAtemp Maniac

    Joined:
    Feb 18, 2012
    Messages:
    1,112
    Location:
    Somewhere over the rainbow
    Country:
    United States
    Are you sure you did NOTHING after you moved it?
     
  16. pajoas
    OP

    Newcomer pajoas Member

    Joined:
    Jun 21, 2011
    Messages:
    12
    Country:
    Canada
    I'm wondering if my bluetooth chip didn't go bad
     
  17. Anon10W1z

    Member Anon10W1z GBAtemp Maniac

    Joined:
    Feb 18, 2012
    Messages:
    1,112
    Location:
    Somewhere over the rainbow
    Country:
    United States
    *facepalm*
     
  18. pajoas
    OP

    Newcomer pajoas Member

    Joined:
    Jun 21, 2011
    Messages:
    12
    Country:
    Canada
    well the wii I know wouldn't start with the wii remote after taking it apart and re seating the blue tooth chip the remotes will now start the wii but won't stay sync'ed so must be a bad blue tooth chip Im guessing so I'll order one up and try it later.
     
  19. mauifrog

    Member mauifrog DA KINE WiiHacker

    Joined:
    Jan 21, 2010
    Messages:
    1,585
    Country:
    United States
    Try opening the wii. Disconnect the dvd drive and see it the wii boots. Check the bt module and wifi module, make sure there seated properly. When you dropped it, how hard did it fall? A faulty drive would give error while usbloading, perhaps the wire is loss or it is just old.
     
  20. pajoas
    OP

    Newcomer pajoas Member

    Joined:
    Jun 21, 2011
    Messages:
    12
    Country:
    Canada
    oh i never droped it. I just orderd a few blue tooth chips to have some extra and in a month when I get them i'll take it apart again and replace it. The wii is I would say a release day one or very close bought it for $40 over 1 1/2 years ago so not worring to much about it. I just liked it because it was an old boot 2 wii and was my testing one before I put anything on the newer wii's. Nobody here games on them anyway there all just used for netfix and wiimc, even had the bbciplayer on it at one time too
     

Share This Page