Monster Hunter Generation Cheats plugin

Discussion in '3DS - ROM Hacking, Translations and Utilities' started by Nanquitas, Jul 19, 2016.

  1. inkdragon

    inkdragon The Ink Dragon

    Newcomer
    3
    Dec 2, 2008
    United States
    Gladwin, MI
    Should I report the issue to Aurora Wright?
    and I'm unable to find the legacy mode without rosalina, not really a biggy I can always use the save editor though the cheats made the quests easier
     
  2. Nanquitas
    OP

    Nanquitas GBAtemp Addict

    Member
    11
    Sep 29, 2015
    France
    South of France :)
    It's up to you to report the issue, but I don't think it'll help much though.

    Here's a link for the legacy branch, that works with B9S 1.2:
     
  3. inkdragon

    inkdragon The Ink Dragon

    Newcomer
    3
    Dec 2, 2008
    United States
    Gladwin, MI
    Thank you for the link.

    Edit: With the legacy build the game doesn't boot past the Nintendo 3DS screen with mode 3.
    I think I'll forward this onto Aurora Wright
     
    Last edited by inkdragon, Jun 12, 2017
  4. Zanie07

    Zanie07 Advanced Member

    Newcomer
    1
    Feb 3, 2017
    Indonesia
    Hello...
    I don't know if it too much to ask, but could you hide the activated skills, so people couldn't see it in my status window?
     
  5. Absunine

    Absunine Member

    Newcomer
    1
    Apr 27, 2017
    United States
    I'm curious if it was possible to modify the Skill Extension codes for certion skills you desire? I'd been looking and haven't found a method to do it here.
    Or maybe i'm being blind, But if it's possible i'd like to do it~
     
  6. andrea96b

    andrea96b Newbie

    Newcomer
    1
    Jul 21, 2017
    Italy
    How work the cheat Max Money?? I've activeted it but i'm still poor :(
     
    Ningyoplug likes this.
  7. kevinythepanini

    kevinythepanini Newbie

    Newcomer
    1
    Aug 10, 2016
    Equatorial Guinea
    Everything works fine but when I try to go online, I can't. It just tries to connect then returns to normal. No prompt or anything. How do I fix this?
     
  8. Wrathalos

    Wrathalos GBAtemp Regular

    Member
    4
    Feb 25, 2016
    United States
    It's to keep the rabble from cheating online, it's a feature, you can't turn it off.
     
  9. Calcifer13

    Calcifer13 Member

    Newcomer
    1
    May 29, 2017
    United States
    Hi @Nanquitas,

    I don't know if you're still working on this. But I wonder if it's possible to add these codes into your plugin.

    Code:
    [Prowler Support Gauge Max]
    
    D3000000 00000000
    B0DA5588 00000000
    60000014 00000000
    B0000014 00000000
    10002220 00000384
    D0000000 00000000
    
    [Prowler Mode Defense x10 (X+Up = ON) (X+Down = Off)]
    
    D3000000 00000000
    DD000000 00000440
    00C1EEC0 E92D4004
    00C1EEC4 E3A0200A
    00C1EEC8 E0000290
    00C1EECC E3500C7D
    00C1EED0 A3A00C7D
    00C1EED4 E18100B5
    00C1EED8 E8BD8004
    008F9C78 EB0C9490
    00C1EEDC 00000005
    005D8E3C EA000002
    D0000000 00000000
    DD000000 00000480
    00C1EEC4 E3A02001
    00C1EEDC 00000005
    005D8E3C EA000002
    D0000000 00000000
    60C1EEDC 00000000
    D9000000 00C1EEDC
    D4000000 FFFFFFFF
    D6000000 00C1EEDC
    D0000000 00000000
    D3000000 00000000
    50C1EEDC 00000001
    005D8E3C 0A000002
    D0000000 00000000
    
    [Prowler Mode Attack x10 (Y+Up = ON) (Y+Down = OFF)]
    
    D3000000 00000000
    DD000000 00000840
    E0C1EE60 00000038
    E92D400C E3A0300A
    E1D522B2 E0020392
    E3520C7D A3A02C7D
    E1C522B2 E1D523BA
    E0020392 E3520C7D
    A3A02C7D E1C523BA
    E3A01010 E8BD800C
    008F91F4 EB0C9719
    00C1EE98 00000005
    005D8E3C EA000002
    D0000000 00000000
    DD000000 00000880
    00C1EE64 E3A03001
    00C1EE98 00000005
    005D8E3C EA000002
    D0000000 00000000
    60C1EE98 00000000
    D9000000 00C1EE98
    D4000000 FFFFFFFF
    D6000000 00C1EE98
    D0000000 00000000
    D3000000 00000000
    50C1EE98 00000001
    005D8E3C 0A000002
    D0000000 00000000
    I didn't make these codes. They were made by ymnm. I found them here.

    Prowler Support Gauge Max
    Prowler Mode Defense x10
    Prowler Mode Attack x10
     
  10. Nanquitas
    OP

    Nanquitas GBAtemp Addict

    Member
    11
    Sep 29, 2015
    France
    South of France :)
    I'll update the plugin soon (with CTRPF), hopefully next weekend it'll be ready, but no promises, I'll have a busy week...
     
    Calcifer13 and Wrathalos like this.
  11. GrandGizzard

    GrandGizzard Newbie

    Newcomer
    1
    Aug 8, 2017
    United States
    It's not working for me. I am using an Old 3DS. I have the "plugin" folder, and the title ID is correct. I also have tried booting 3.2, 3.3 and 3.6 (all the NTR version options I have), but I don't get the green flash when I load up my Generations cartridge. Is there something that I'm overlooking?

    UPDATE: I figured out the issue. I did not see the Mode 3 version of NTR at first. Also, with the very recent CFW release for 11.5, my N3DSXL is now running CFW, so I don't need to worry about that anymore. ^ ^
     
    Last edited by GrandGizzard, Aug 23, 2017
  12. GrandGizzard

    GrandGizzard Newbie

    Newcomer
    1
    Aug 8, 2017
    United States
    Would someone be able to make a cheat that lets you automatically fail and clear a quest by pressing a certain button?
     
  13. Alurous

    Alurous Member

    Newcomer
    1
    Jan 31, 2017
    United States
    Didn't this used to have a Damage setting? I can't find it anymore, could it be re-added?
     
  14. GrandGizzard

    GrandGizzard Newbie

    Newcomer
    1
    Aug 8, 2017
    United States
    If I wanted to change the picture(s) that's in the plugin, how would I go about that?
     
  15. Djf2017

    Djf2017 Newbie

    Newcomer
    1
    Sep 4, 2017
    United States
    Could I get some help doing this? I download the file onto my laptop and then transfer it from my laptop to my 3ds via the built in transfer thing on the 3ds (the thing that requires an internet connection and a windows pc.) Anyways when I then open the game and press "select" like I'm supposed to there's no option to get on the mod menu. Any suggestions?
     
  16. Chas

    Chas Newbie

    Newcomer
    1
    Sep 11, 2017
    Philippines
    I'd really like to use the new prowler functions tho :). i hope op will update the plugin
     
  17. Shockwave4209

    Shockwave4209 Newbie

    Newcomer
    1
    Nov 2, 2016
    I installed the plug in in the correct file but I get te black error screen and it shuts my 3ds down. And its the only cheat that does this because the MHXX cheat menu works fine. Pls help
     
  18. Pilotari82

    Pilotari82 Advanced Member

    Newcomer
    1
    Aug 24, 2017
    Spain
    Why our antic plugin cant run in this vers ion of Mhxx?
     
  19. Shockwave4209

    Shockwave4209 Newbie

    Newcomer
    1
    Nov 2, 2016
    No I'm sorry I have a separate cheat plug in for MHXX sorry if it confused you
     
  20. BlackwingAngelx

    BlackwingAngelx GBAtemp Advanced Fan

    Member
    6
    Dec 7, 2013
    United States
    Any update on the prowler codes? Not a fan and I'm trying to fly through them. Would be nice to have that 10x attack and support gauge.
     
Quick Reply
Draft saved Draft deleted
Loading...