Mod a Phat PS2 with nothing ?? is it possible

Discussion in 'Sony PlayStation 1 & 2' started by scousethief, Dec 24, 2010.

Dec 24, 2010
  1. scousethief
    OP

    Member scousethief GBAtemp Regular

    Joined:
    Nov 14, 2006
    Messages:
    286
    Country:
    United Kingdom
    As the title says.

    I have my OLD phat PS2 thats been sat in the attic for ages doing nothing , to make use of it in some way i wanted to ask if it is possible to softmod it with next to nothing......

    I dont have a PS1 game , action replay or anything else just a couple of original PS2 games none like 007 etc.

    I could go and buy a ps1 game
    I could buy a ps2 chip from dealextreme ( i can solder very well )

    Is it possible to softmod a PS2 with a USB stick , PS2 memory card , a terrible choice of pre bought games [​IMG]


    If not ill buy a mod chip and solder it in , no problem , just wanted to ask [​IMG]
     


  2. nIxx

    Member nIxx GBAtemp Maniac

    Joined:
    Sep 30, 2007
    Messages:
    1,459
    Location:
    Germany
    Country:
    Germany
    Yes it´s possible http://freemcboot.psx-scene.com/ however you need a way to install it. Just read the installation guides everything is explained there.
     
  3. Jax

    Member Jax Pip Pip Cheerioink!

    Joined:
    Jul 31, 2006
    Messages:
    4,092
    Location:
    L.A.V.
    Country:
    Portugal
    Yup, FreeMCBoot is your best choice, as it works on every PS2 model. I've been using it for quite some time on my Slim with no problems.
     
  4. The Pi

    Member The Pi Lurker

    Joined:
    Mar 18, 2010
    Messages:
    1,638
    Location:
    Scotland
    Country:
    United Kingdom
    I got an AR MAX from a friend to softmod mine, try the same, ask some of your friends if they have an AR MAX and if you can borrow it (you only need it once) [​IMG]
     
  5. WiiPower

    Member WiiPower GBAtemp Guru

    Joined:
    Oct 17, 2008
    Messages:
    8,165
    Country:
    Germany
    There are other games that can be used to install Free McBoot, not just 007. In theory all games that contain multiple .elf files should work for this -> you might be lucky if you have some demo discs.

    It doesn't work on the later slims.
     
  6. Stevetry

    Banned Stevetry Most perverted person in GBATEMP

    Joined:
    Jan 15, 2009
    Messages:
    1,294
    Location:
    Puertorico
    Country:
    Puerto Rico
    i dont get that site were do have to go
     
  7. scousethief
    OP

    Member scousethief GBAtemp Regular

    Joined:
    Nov 14, 2006
    Messages:
    286
    Country:
    United Kingdom
    TY reading through now

    No one has AR MAX im afraid or anything similar ( they are now part of the ps3/360 world) , im the only one sitting here bored off my head lol , as its an old console i just thought i'd tinker with it for a bit and see what can be done.

    The chips only a couple of $ from DX and i could probably buy 007 from ebay for a few quid and do it that way , just wanted to see...

    Many thanks for the replies , they were quick [​IMG] , ill keep reading around and looking on here see if i can do it ( you know that nagging in your head doesnt go away lol )

    BTW Merry Christmas for tomorrow i hope you all have a good one [​IMG]
     
  8. Magsor

    Member Magsor I am watching you

    Joined:
    Dec 1, 2010
    Messages:
    959
    Location:
    Amos
    Country:
    Canada
    Just get the chip. You can softmod just using the chip and a dvd-r. 4$ is a good investment
     
  9. cornaljoe

    Member cornaljoe GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Jan 13, 2006
    Messages:
    523
    Country:
    United States
    You don't need a chip. I did this mod with 007 I found at my local gamestop for $4. The only other things you need is a memory card, a DVD-R, and a USB Stick/Adapter. Instead of soldering on a chip you will have to block the PS2 sensors which take about 2 mins with the tape/tissue method.
     
  10. jalaneme

    Member jalaneme Female Gamer

    Joined:
    Nov 27, 2006
    Messages:
    6,247
    Location:
    London
    Country:
    United Kingdom
    modchip is better, no disc swapping, no patches no nothing, just burn and play, why choose a swap magic or soft mod over everything else? if he can solder he should get a modchip, you won't have to mess around with all that stuff.
     
  11. scousethief
    OP

    Member scousethief GBAtemp Regular

    Joined:
    Nov 14, 2006
    Messages:
    286
    Country:
    United Kingdom
    Ill order the chip , but in the meantime i will keep reading about the softmods..

    matrix infinity

    or

    modbo Both Dealextreme
     
  12. jalaneme

    Member jalaneme Female Gamer

    Joined:
    Nov 27, 2006
    Messages:
    6,247
    Location:
    London
    Country:
    United Kingdom
    matrix infinity! 100% mobo is a clone of matrix infinity! i have one installed in my ps2.
     
  13. scousethief
    OP

    Member scousethief GBAtemp Regular

    Joined:
    Nov 14, 2006
    Messages:
    286
    Country:
    United Kingdom
    Many thanks just bought the : Matrix Infinity 1.99 Modchip for PS2 cheap as chips.
     
  14. jalaneme

    Member jalaneme Female Gamer

    Joined:
    Nov 27, 2006
    Messages:
    6,247
    Location:
    London
    Country:
    United Kingdom
    have fun my ps2 slim with the matrix infinity is still going strong even after 6 years lol
     
  15. scousethief
    OP

    Member scousethief GBAtemp Regular

    Joined:
    Nov 14, 2006
    Messages:
    286
    Country:
    United Kingdom
    Excellent , this one is relatively new , i think i played it for 2 months and then it was relegated to the attic , it still plays games perfectly fine ....so far [​IMG]
     
  16. jalaneme

    Member jalaneme Female Gamer

    Joined:
    Nov 27, 2006
    Messages:
    6,247
    Location:
    London
    Country:
    United Kingdom
    just a warning there is no more original Matrix Infinity anymore (my bad), i just had a quick look on deal extreme and it seems that they are all fakes, the original Matrix Infinity looks like this.

    [​IMG]

    your best bet is to order the 1.99 Matrix Infinity as that seems to be the more stable according to psx-scene

    also look up the MATRIX MANAGER that seems to let you install different config settings on the modchip when you get it, in some of these clones the config settings are disabled.

    http://psx-scene.com/forums/466228-post125.html

    anyways i will leave it at that i have Christmas to celebrate lol
     
  17. scousethief
    OP

    Member scousethief GBAtemp Regular

    Joined:
    Nov 14, 2006
    Messages:
    286
    Country:
    United Kingdom
    Already ordered it [​IMG]

    thanks


    Have a good one [​IMG] stay away from the sambuca....... at least till after the kebab
     
  18. kaputnik

    Member kaputnik GBAtemp Regular

    Joined:
    Sep 10, 2007
    Messages:
    184
    Country:
    Sweden
    Since you got a phat PS2, if you can get hold of a PS2 network adapter, that's even better. HD loading ftw.

    Sure, it's probably gonna cost you a few bucks, but then again, if you're gonna play more than a few games the dvdr:s might cost you more in the end.

    The chip is still no waste of money, it'll come in handy since there are some complications with running HDL from a memory card. In my experience it works better to burn it to a cd and run it from there.

    Everything you need to know about HD loading on PS2: http://sksapps.com/index.php?page=hd.html
     
  19. scousethief
    OP

    Member scousethief GBAtemp Regular

    Joined:
    Nov 14, 2006
    Messages:
    286
    Country:
    United Kingdom
    Received my ps2 clone/fake matrix infinity 1.99 / modbo 475. Does anybody have an install diagram ? ps2 board says GH-019 N6.

    Chip def loks like a modbo clone with matrix infinity printed on it.
     
  20. Magsor

    Member Magsor I am watching you

    Joined:
    Dec 1, 2010
    Messages:
    959
    Location:
    Amos
    Country:
    Canada

Share This Page