Micro SD card in homebrew channel??

Discussion in 'Wii - Hacking' started by rockstar99, Jan 7, 2009.

  1. rockstar99
    OP

    rockstar99 Hi

    Member
    7,375
    156
    Dec 3, 2008
    Canada
    Toronto
    [​IMG] I recently got a sandisk 1 gb microsd card for my wii formatted it to fat32 and placed wads n apps in it but when i put it in the wii none of the files appear. [​IMG] [​IMG]
     
  2. rockstar99
    OP

    rockstar99 Hi

    Member
    7,375
    156
    Dec 3, 2008
    Canada
    Toronto
    PS im using a micro sd adapter
     
  3. Dr.Tenma

    Dr.Tenma GBAtemp Regular

    Member
    150
    0
    Jul 25, 2008
    France
    Weird, i do use a micro sd card with adaptator, and everything works !
    Format it in FAT16 maybe..Idk tbh.
     
  4. rockstar99
    OP

    rockstar99 Hi

    Member
    7,375
    156
    Dec 3, 2008
    Canada
    Toronto
    im using homebrew channel beta 8 if it helps
     
  5. Nuke85

    Nuke85 GBAtemp Regular

    Member
    155
    0
    Apr 23, 2007
    United States
    Maybe upgrade your homebrew channel..Or try fat16. My suggestion if you upgrade first.
     
  6. ashesburn

    ashesburn GBAtemp Regular

    Member
    208
    0
    Apr 6, 2008
    London
    Like Dr.Tenma mentioned, try formatting to FAT16.

    Also Try using the new homebrew channel just in case. [​IMG]

    Also try your microSD card elsewhere to make sure it's working.
     
  7. kytran

    kytran GBAtemp Regular

    Member
    148
    0
    Nov 14, 2008
    Canada
    yeah, mine works np.

    i swap it back and forth with my cell [​IMG]
     
  8. DKAngel

    DKAngel GBAtemp Advanced Fan

    Member
    661
    0
    Jan 5, 2009
    Perth,Australia
    yar just format it to FAT as its known in vista or xp
     
  9. bowser

    bowser Mwa ha ha ha!

    Member
    2,252
    748
    Sep 1, 2008
    India
    GBAtemp ↑↑↓↓← → ← →BA
    It's most probably a formatting issue. Try formatting to either FAT or FAT16. My Kingston 1gb MicroSD is formatted to FAT and it works fine.
     
  10. WiiPower

    WiiPower GBAtemp Guru

    Member
    8,165
    72
    Oct 17, 2008
    Gambia, The
    I'm using a micro sd card too, and i have had a problem with it, with any homebrew channel version. I know it's a stupid question, but you know what to do to get the files show up in the HBC or do you use it the 1st time?

    You could try to format the card correctly(windows doesn't do it):
    http://www.sdcard.org/consumers/formatter/
     
  11. thefunkygibbon

    thefunkygibbon Advanced Member

    Newcomer
    57
    0
    Mar 31, 2008
    i set it up with a miniSD card in an adapter, 1gb. using latest homebrew channel (1.01)

    now using 4gb SDHC microsd using adapter, works fine too, apart from scummvm [​IMG]

    I would say it was fat32 thats causing it, fat16 is what i'm using and is fine. i dont think you would be running into SDHC issues with a card of 1gb.
     
  12. rockstar99
    OP

    rockstar99 Hi

    Member
    7,375
    156
    Dec 3, 2008
    Canada
    Toronto
    does it make a difference if im using a micro sd card adapter not a normal sd card adapter cuzh im using a microsd adapter
     
  13. Hideous

    Hideous GBAtemp Regular

    Member
    112
    0
    Apr 9, 2007
    That's also the same thing.

    Sillier person.
     
  14. Ltkort

    Ltkort Advanced Member

    Newcomer
    72
    0
    Nov 10, 2008
    Netherlands
    Somewhere

    I also have a micro SD from Sandisk. And it is a FAT32, the newest homebrew channel and i format it with Windows Vista! And do you have your apps in the map apps. And named with boot.dol?
     
  15. Xras

    Xras GBAtemp Regular

    Member
    139
    0
    Nov 11, 2008
    Netherlands
    Just format the card to FAT16 (Called FAT on Vista)

    I use a microSD with adapter and works perfectly. [​IMG]
     
  16. djtaz

    djtaz PM's Full - Wadder Me

    Member
    2,997
    2
    Sep 21, 2008

    I have a Coby 512 micro SD card ... will that work ? Its black with white writing
     
  17. Quincy

    Quincy Your own personal guitarist :3

    Member
    1,436
    66
    Nov 13, 2008
    Netherlands
    Your house, robbing your stuff
    NOT the demodulate shit again
     
  18. davedeluxe

    davedeluxe GBAtemp Regular

    Member
    115
    0
    Jan 8, 2009
    Gambia, The
    for hbc: have you checked the name of the file which your placed in the apps folder?
    the name must be boot.elf, bzw boot.dol (since hbc 9 only dol). if they have a other name, they won't appear in the hbc

    besides try to copy a savegame or something else to your sd-card (from wii to sd), to check whether the sd-card work in your wii.