ROM Hack Translation Medarot 9

L3YvaT3N

New Member
Newbie
Joined
Jun 8, 2022
Messages
2
Trophies
0
Age
27
Location
NL
XP
10
Country
Netherlands
I'm having an issue, but since I have only played the game with this translation I'm not sure if it's because of it or not. I'm playing the Kabuto version and have updated the game. my issue is that when I select the head attack "Berthold" it uses my left arm attack "Hiram Maxim". and when I select my left arm attack it uses the head attack. I used the CIA method to install. Could this be caused by this translation? or is it at least a known issue or something?
 

Sotaeko

:: Game Translator ::
OP
Member
Joined
Mar 5, 2020
Messages
119
Trophies
0
XP
859
Country
Canada
I'm having an issue, but since I have only played the game with this translation I'm not sure if it's because of it or not. I'm playing the Kabuto version and have updated the game. my issue is that when I select the head attack "Berthold" it uses my left arm attack "Hiram Maxim". and when I select my left arm attack it uses the head attack. I used the CIA method to install. Could this be caused by this translation? or is it at least a known issue or something?
this is not an issue. its the storyline.
 
Last edited by Sotaeko,

Ikari65

Well-Known Member
Newcomer
Joined
Oct 13, 2020
Messages
62
Trophies
0
Age
28
XP
401
Country
Germany
I'm completely lost with all of this. Can someone low key message me with things and help? 🥺
just text me.
but i honestly dont get what u mean with completely lost cause it should be quite simple and most stuff i also just got through google and research here but just ask me if u want i will help u if i can.
 

pikatsu

Well-Known Member
Member
Joined
Apr 16, 2014
Messages
834
Trophies
0
Age
37
XP
1,045
Country
Argentina
I'm having an issue, but since I have only played the game with this translation I'm not sure if it's because of it or not. I'm playing the Kabuto version and have updated the game. my issue is that when I select the head attack "Berthold" it uses my left arm attack "Hiram Maxim". and when I select my left arm attack it uses the head attack. I used the CIA method to install. Could this be caused by this translation? or is it at least a known issue or something?
I have this issue too
 

Sotaeko

:: Game Translator ::
OP
Member
Joined
Mar 5, 2020
Messages
119
Trophies
0
XP
859
Country
Canada
I'm having an issue, but since I have only played the game with this translation I'm not sure if it's because of it or not. I'm playing the Kabuto version and have updated the game. my issue is that when I select the head attack "Berthold" it uses my left arm attack "Hiram Maxim". and when I select my left arm attack it uses the head attack. I used the CIA method to install. Could this be caused by this translation? or is it at least a known issue or something?
I have this issue too
If you actually played the game before thinking it was an issue, you would realise it's part of the story. It's not an uncommon thing for your NEW monster, pet or ally to not listen to you at first. So unless the game is showing something game breaking, it's most likely part of the game.

I must be doing something wrong but I cant seem to get the game into english with the provided steps.
The steps are fairly simple, and if the step are too complicated... you may want to read up more on the basics of 3ds layerfs and cia extractions. Another method would be dumping your game/update and using citra, throwing all the romfs files into the mods folder.

GAME and UPDATE folder need to be used....
 

redtrainer01

Member
Newcomer
Joined
Feb 1, 2022
Messages
8
Trophies
0
Age
32
XP
23
Country
Netherlands
If you actually played the game before thinking it was an issue, you would realise it's part of the story. It's not an uncommon thing for your NEW monster, pet or ally to not listen to you at first. So unless the game is showing something game breaking, it's most likely part of the game.


The steps are fairly simple, and if the step are too complicated... you may want to read up more on the basics of 3ds layerfs and cia extractions. Another method would be dumping your game/update and using citra, throwing all the romfs files into the mods folder.

GAME and UPDATE folder need to be used....
1. Place the patch's files into the /luma/titles/ on your SD card
2. Game titleIDs are 16 characters long and start with 00040000
Medabee Ver. - 0004000000174E00
Rokusho Ver. - 0004000000174F00

I followed these steps and updated via CIa.

I have tried both versions and it does seem I am doing something wrong.
 

Attachments

  • 2022-07-13 11_58_15-0004000000174F00.png
    2022-07-13 11_58_15-0004000000174F00.png
    4.5 KB · Views: 11
  • 2022-07-13 11_58_48-0004000000174E00.png
    2022-07-13 11_58_48-0004000000174E00.png
    3.3 KB · Views: 10
  • 2022-07-13 12_02_10-cia.png
    2022-07-13 12_02_10-cia.png
    2 KB · Views: 11

Sotaeko

:: Game Translator ::
OP
Member
Joined
Mar 5, 2020
Messages
119
Trophies
0
XP
859
Country
Canada

redtrainer01

Member
Newcomer
Joined
Feb 1, 2022
Messages
8
Trophies
0
Age
32
XP
23
Country
Netherlands
Hello again. I have been enjoying this game a lot but now it seems I have become stuck. After you accept the quest “Mine entrance” I triggers the first scene on the hill. But now it stays stuck on “continue up the stone/log staircase up the hill” and if I climb to the top nothing happens.
I have visited every sight and just am completely stuck it seems.


Edit:
Nevermind it seems you need to hug the wals of the paths tightly cause you need to trigger it in a specific place.
 
General chit-chat
Help Users
  • No one is chatting at the moment.
    Psionic Roshambo @ Psionic Roshambo: https://www.reddit.com/r/maybemaybemaybe/comments/ws8fpm/maybe_maybe_maybe/?utm_medium=android_ap...