1. radorn

    OP radorn Member
    Newcomer

    Joined:
    Mar 18, 2009
    Messages:
    37
    Country:
    Sorry if this has been answered before, but the forum search stupidly refuses to accept any word shorter than 4 characters. Tried to search for [+"Mario Kart DS" +"here we go"] but apparently I should search for [+"Mario Kart" +here] which is ridiculous. rant over.

    I have backed up my own Mario Kart DS card (European version bouth in Spain) with Rudolph's 3in1 expansion based backup utility.
    When I load the original cart, at the initial screen I hear the usual throthling sound followed by mario saying "yahoo!". When I load the dumped ROM through my ak 2.1 (with AKAIO, if that makes a difference), mario says "here we go!" instead.

    Does someone know why this happens?
    The game runs ok otherwise, but I'm really curious about this strange difference.
    It wouldn't mean squat to me if I were using a downloaded ROM since there could be different builds, etc, but since I dumped it myself...

    edit: http://www.youtube.com/watch?v=aHGJZbF4dl8
    edit2: forgot to say that I also dumped my cart's save and used it on the flashcard, and also initialized the cart's save with the backup util and used an empty save for the rom just to make sure it wasn't something that depended on the save file... I got no variance.
     
  2. SixtySixHundred

    SixtySixHundred GBAtemp Fan
    Member

    Joined:
    May 21, 2010
    Messages:
    433
    Country:
    Couldn't resist testing this myself on a similar setup, Wood R4 with my own dumped version of MKDS and the very cart I dumped the ROM from.

    Mine, was the other way round tho. From the retail cart, I got Mario shouting "Here We Go!" But from the R4, I got Yoshii saying "Yahoo!" Or something!

    It could be just a different start up effect every time you boot the game, I'm gonna sit here starting MKDS up until I solve it [​IMG]

    EDIT: I've booted the ROM 10 times and the retail cart 10 times and every time it's Mario's "Here We Go!" For the cart and Yoshii's "Yahoo!" for the ROM!

    How the hell does it know? Really strange!
     
  3. radorn

    OP radorn Member
    Newcomer

    Joined:
    Mar 18, 2009
    Messages:
    37
    Country:
  4. 0ddity

    0ddity GBAtemp Fan
    Member

    Joined:
    Aug 7, 2010
    Messages:
    444
    Country:
    Canada
    The E release says Yahoo, the U release says here we go, so maybe the flash cart is confusing the game as to which region it is in.
     
  5. Taellon

    Taellon GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    Apr 30, 2009
    Messages:
    136
    Country:
    Canada
    Not sure about the E release, but I have an retail copy of the U release. It does the "Yahoo!" on a regular DS PHAT and the "Here we go!" on a DS Lite. Not sure what causes the differences with the ROM though. Maybe something to do with the different chips in the flashcarts.
     
  6. Orangejb5

    Orangejb5 Member
    Newcomer

    Joined:
    Feb 1, 2010
    Messages:
    45
    Country:
    Canada
    ^ i was about to say that.
    and yes, the region has different sayings at the beginning i believe.
     
  7. biggman15

    biggman15 Member
    Newcomer

    Joined:
    Sep 12, 2009
    Messages:
    36
    Country:
    United States
    I'm getting a different result... My retail Cart always says "Here we go!" My Dstt just goes "VVVrrroooommm!" And then My Acekard has 2 different results... It goes "Yahoo!" at first... then when my Ezflash 3-in-1 is inserted it goes "Here we go!"

    The ezflash doesn't affect the real cart or the DStt....
     
  8. Mario92

    Mario92 GBAtemp Advanced Fan
    Member

    Joined:
    Feb 20, 2010
    Messages:
    878
    Country:
    Finland
    I thought about that also. Real card says "Here we go", DSTT theres just "Vroom vroom" and Acekard 2i "Yahoo". I have E version real game and E dump [​IMG]
     
  9. zruben

    zruben Advanced Member
    Newcomer

    Joined:
    Mar 21, 2007
    Messages:
    97
    Country:
    Mexico
    I don't remember exactly what my rom says... but I remember that it changed when I got bored of the game and started using cheats...
     
  10. HaniKazmi

    HaniKazmi GBAtemp Advanced Maniac
    Member

    Joined:
    Jan 30, 2008
    Messages:
    1,657
    Country:
    It actually has to do with ds internal ids. Back when it was just the ds phat, each colour had a different internal id, and therefore you got a different saying on each colour. I'm not sure how it works with the ds lite and dsi, but the flashcards cant read the id properly, therefore youll get a different saying per flashcard.
     
    jamezfat likes this.
  11. thaddius

    thaddius Charmander is not pleased.
    Member

    Joined:
    May 5, 2008
    Messages:
    1,332
    Country:
    Canada
    I noticed that the game did different startups noises depending on which of my DS' I used. I own the actual game and my DS Phat would go "vroom vroom", by Lite "Yahoo" and my DSi goes "Here we go!".
     
  12. SgtThom

    SgtThom GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    Dec 22, 2009
    Messages:
    129
    Country:
    United States

    This explain everything.I can't believe Nintendo didn't release information about this.
     
  13. Rydian

    Rydian Resident Furvert™
    Member

    Joined:
    Feb 4, 2010
    Messages:
    27,880
    Country:
    United States
    Did you know the original DS models had a pressure-sensitive screen, and they took it out on the DSi models because nothing actually used it?
     
    jamezfat likes this.
  14. casperdewith

    casperdewith Newbie
    Newcomer

    Joined:
    Jun 27, 2020
    Messages:
    1
    Country:
    Netherlands
    From what I understand, there are two startup sounds. One is "(vroom vroom) here we go!" and the other is "(vroom vroom) yahoo!".
    I have the highly customiseable TWiLightMenu on my 3DS, and I think I figured it out.
    On my DSi, it always said "here we go!". So I was used to hearing that for years. With the TWiLightMenu, I loaded the .nds file and I heard "yahoo!" Wierd! After familiarising with the TWiLight firmware (= changing some settings) I loaded it and it said "here we go!" again. Wierder!

    This was the setting changing the outcomes:
    If TWiLightMenu was in DSi mode, it said "here we go!",
    If TWiLightMenu was in DS mode, it said "yahoo!".

    So it might have to do with the device it's loaded on. The developers hid a little easter egg to only be discovered when the new devices were released. That's what I think has happened.
     
Draft saved Draft deleted
Loading...

Hide similar threads Similar threads with keywords - difference, flashcart, Mario