mario galaxy no longer working

Discussion in 'Wii - Backup Loaders' started by Bladexdsl, May 19, 2011.

May 19, 2011
  1. Bladexdsl
    OP

    Member Bladexdsl ZOMG my posts...it's over 9000!!!

    Joined:
    Nov 17, 2008
    Messages:
    14,347
    Location:
    Queensland
    Country:
    Australia
    wtf is this shit thought i might fire up ol SMG just for something to do and now it's freezing when mario reaches the castle before bower takes off with it? it does it on GX too WTF doesn't it work on fat32??!!! [​IMG]
     
  2. WalkerOfTheDay

    Member WalkerOfTheDay GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Oct 10, 2008
    Messages:
    848
    Country:
    Netherlands
    Bad dump ?? [​IMG]
     
  3. Bladexdsl
    OP

    Member Bladexdsl ZOMG my posts...it's over 9000!!!

    Joined:
    Nov 17, 2008
    Messages:
    14,347
    Location:
    Queensland
    Country:
    Australia
    nope it worked b4 on wbfs
     
  4. ground

    Member ground GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Mar 22, 2007
    Messages:
    906
    Country:
    Netherlands
    update cIOS 249 with a newer one
     
  5. Lacius

    Member Lacius GBAtemp Psycho!

    Joined:
    May 11, 2008
    Messages:
    3,900
    Location:
    St. Louis, Missouri
    Country:
    United States
  6. WalkerOfTheDay

    Member WalkerOfTheDay GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Oct 10, 2008
    Messages:
    848
    Country:
    Netherlands
    What backupmanager did you use to transfer from WBFS to FAT ??
     
  7. Bladexdsl
    OP

    Member Bladexdsl ZOMG my posts...it's over 9000!!!

    Joined:
    Nov 17, 2008
    Messages:
    14,347
    Location:
    Queensland
    Country:
    Australia
    i didn't i used original isos
     
  8. TwinRetro

    Global Moderator TwinRetro Don't start nothin', Won't be nothin'

    Joined:
    Aug 29, 2008
    Messages:
    6,181
    Location:
    Las Vegas, NV
    Country:
    United States
    I had this SAME problem a few years ago. Your best bet is just burn the game on a disc, run with NEOgamma, get past that point, save the game and you'll be able to play to the very end with any USB loader you wish.
     
  9. Hielkenator

    Member Hielkenator GBAtemp Psycho!

    Joined:
    Feb 7, 2010
    Messages:
    4,176
    Country:
    Netherlands
    No problems here.
    Try a redump. Defragment your drive.
    Update everything concerned backuploading on your Wii.
     
  10. Bladexdsl
    OP

    Member Bladexdsl ZOMG my posts...it's over 9000!!!

    Joined:
    Nov 17, 2008
    Messages:
    14,347
    Location:
    Queensland
    Country:
    Australia
    i don't have the iso anymore

    i'll try this rev21
     
  11. Bladexdsl
    OP

    Member Bladexdsl ZOMG my posts...it's over 9000!!!

    Joined:
    Nov 17, 2008
    Messages:
    14,347
    Location:
    Queensland
    Country:
    Australia
    downloaded and installed cIOSX-249d2x56 didn't work still freezes at that same spot!
     
  12. bazamuffin

    Member bazamuffin RESIDENT DILF

    Joined:
    Feb 1, 2009
    Messages:
    2,036
    Location:
    Shmashmortion Clinic
    Country:
    United Kingdom
    Maybe the wii is just shit
     
  13. Fox888

    Member Fox888 GBAtemp Fan

    Joined:
    Mar 17, 2010
    Messages:
    433
    Country:
    Denmark
    it must be a corrupt image you got, because it works perfect here.............
     
  14. Bladexdsl
    OP

    Member Bladexdsl ZOMG my posts...it's over 9000!!!

    Joined:
    Nov 17, 2008
    Messages:
    14,347
    Location:
    Queensland
    Country:
    Australia
    well i'm downloading another one now gonna test it thru wiikey
     
  15. Hielkenator

    Member Hielkenator GBAtemp Psycho!

    Joined:
    Feb 7, 2010
    Messages:
    4,176
    Country:
    Netherlands
    Lol, this is ONE game you should definitely own.....
     
  16. Bladexdsl
    OP

    Member Bladexdsl ZOMG my posts...it's over 9000!!!

    Joined:
    Nov 17, 2008
    Messages:
    14,347
    Location:
    Queensland
    Country:
    Australia
    i do now [​IMG]
     
  17. terminal_illness

    Member terminal_illness Dark Hadou Master

    Joined:
    Aug 29, 2008
    Messages:
    746
    Location:
    Canada! Mah Fukas!
    Country:
    Canada
    lmfao. yes you do. my wii has been acting funny since switching to fat 32 aswell. wiiflow sometimes freezes while loading/ loading games. pisses me off. i did a complete remod with modmii and still same issue. maybe my wii is just old and cranky. ive had it for like 5 years lol.
     
  18. Clarky

    Member Clarky Don't you know who I think I am?

    Joined:
    Oct 4, 2007
    Messages:
    1,960
    Country:
    United States
    just sounds like when you changed from wbfs to fat32 your iso got corrupted during the transfer, happened to me with excitebots. only trouble in recent mind that effected me was when donkey kong country returns would sometimes freeze returning to the map but after updating a few of the cios things have been as smooth as butter
     
  19. Bladexdsl
    OP

    Member Bladexdsl ZOMG my posts...it's over 9000!!!

    Joined:
    Nov 17, 2008
    Messages:
    14,347
    Location:
    Queensland
    Country:
    Australia
    but i used the original iso i didn't transfer it
     

Share This Page