1. wiiguy

    OP wiiguy GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    Nov 13, 2008
    Messages:
    114
    Country:
    United States
    I am going to get madworld, but have HBC. If I update from the disc (I understand it has a forced update), will I lose HBC? I also have installed .wads in the past.
    Please let me know.
     
  2. CheatingSoi

    CheatingSoi Graphic Designer
    Member

    Joined:
    Apr 4, 2007
    Messages:
    1,129
    Country:
    United States
    What FW Version are you currently running? 3.2?
     
  3. wiiguy

    OP wiiguy GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    Nov 13, 2008
    Messages:
    114
    Country:
    United States
  4. CheatingSoi

    CheatingSoi Graphic Designer
    Member

    Joined:
    Apr 4, 2007
    Messages:
    1,129
    Country:
    United States
    You wont loose the HBC but you will loose alot of features. I am unfamiliar with 3.3 so I don't know what kind of hacks work on there. If they do, you can just use preloader to stop the game from asking for an update. Otherwise you can just update your wii with Waninkoko's 4.0 updater and retain most features.
     
  5. CreX

    CreX GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    Jun 19, 2007
    Messages:
    220
    Country:
    MadWorld has update 3.1 so you are fine to update! No problems at all to update from MadWorld disc.
     
  6. wiiguy

    OP wiiguy GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    Nov 13, 2008
    Messages:
    114
    Country:
    United States
    Wasn't 3.1 Firmware from a couple years ago?
     
  7. phyl0x

    phyl0x Advanced Member
    Newcomer

    Joined:
    Jan 20, 2008
    Messages:
    71
    Country:
    United States
    i had a 3.2U Wii and updated with the madworld disc and nothing changed, trucha games still worked, hbc still worked, etc, i have since updated to 4.0 using waninkoko's loader and everythings working with that. so it seems like the madworld update did nothing to harm my wii.
     
  8. NintenCraig

    NintenCraig Member
    Newcomer

    Joined:
    Oct 24, 2008
    Messages:
    17
    Country:
    mine is 3.3e wii and updated with mad world, seems ok for me, homebrew channel works, backup loader works, so I think nothing changed
     
  9. CreX

    CreX GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    Jun 19, 2007
    Messages:
    220
    Country:
    That is correct. But games rarely have System Menu updates with them.

    The ONLY game I've encountered that has a newer Wii System Menu update than 3.1 is Distaster Day of Crisis which has 3.3!

    Thou games like CoD WaW, Overkill and MadWorld has some IOS updates with them but they are often 100% safe to install. [​IMG]
     
  10. Smartpal

    Smartpal The Guitar Guy
    Member

    Joined:
    Feb 10, 2009
    Messages:
    1,037
    Country:
    India
    I had the exact same question, looks like I'm good to go as I have 3.2E [​IMG]
     
  11. wiiguy

    OP wiiguy GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    Nov 13, 2008
    Messages:
    114
    Country:
    United States
    I have 3.3U, I should be OK w/ the madworld update? I want to be sure I still can install .wads...
     
  12. CreX

    CreX GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    Jun 19, 2007
    Messages:
    220
    Country:
    Yes, it should be OK.
    I've done those updates. And I can install WADs and everything else is running fine for me.
     
  13. gblock247

    gblock247 GBAtemp Fan
    Member

    Joined:
    Dec 19, 2007
    Messages:
    473
    Country:
    United States
    Just making sure cause I'm gonna buy Madworld in a couple days. I've upgraded to 4.0 using waninkoko's installer. I'm not concerned about playing Wii Backups(although I've been toying with the idea of GC backups). Just wanting to reconfirm that I won't lose .wad install/play capabilities if I let Madworld update.

    Thanks [​IMG]
     
Draft saved Draft deleted
Loading...

Hide similar threads Similar threads with keywords - Madworld, update,