m3i zero not working!

Discussion in 'M3 Adapter' started by Skibmeister, Mar 27, 2011.

  1. Skibmeister
    OP

    Skibmeister Newbie

    Newcomer
    2
    0
    Mar 27, 2011
    Netherlands
    Just got in my m3i zero, and its not working.
    Its one of the GMP-Z003 ones.
    I follow the tutorial on how to set it up correctly, and i hadn't run into any problems. The game came up as finding nemo which i was told is correct.
    Now when i try to start it up it says "No system file found ! Put system file in"
    Ive tried it on both ds's i own (both ds lites) and its the same thing.

    i tried
    System V4.9a X (Europe/USA/Asia) (26-1-2011)
    M3i Zero Core data file V1.7.2 (4-3-2011)
    I should note I purchased the m3i zero after my r4 sdhc happybox started failing on me. It worked fine at first, then it kept giving me a white screen when i tried booting, thinking it was broken i went for the m3. The only thing that could make sense to me, is that theres a problem with the micro sd card. Ive been using the same card in the m3 as the one i used in the r4 which failed on me. But i dont see how there could be anything wrong with the sd card. Ive used it to transfer roms from one computer to the other and i also used it to flash the m3.

    Can anyone tell me what the problem might be? Is it possible that my sd card is broken and my r4 never broke down to begin with?
    Thanks!
     
  2. ShadowSonic2

    ShadowSonic2 Advanced Member

    Newcomer
    79
    0
    Dec 17, 2010
    Chad
    Green Hill Zone
    Not sure if you tried this already. But I'd recommend that you format your SD Card (this will erase everything) and re-download the M3Sakura firmware v4.9a. Unzip the firmware download and make sure the firmware is on the root of your SD Card and the folder is named SYSTEM (should be by default when unzipped).

    That should work. If that fails, I'd recommend give another SD Card a try to just to see.
     
  3. MaxNuker

    MaxNuker GBATemp's Official Shinigami Substitute

    Member
    614
    0
    Mar 21, 2011
    Portugal
    be sure to flash the card, to set it up put only the:

    SYSTEM folder
    and the F_CORE.dat ( i think its .dat) on the card

    plugin the upgrade cable
    let it blink for about 30 secs

    then put the card with the micro sd to see if it boots
     
  4. equate

    equate Newbie

    Newcomer
    7
    0
    Sep 14, 2009
    United States
    Hi,

    I followed tyour instruction but somehow it does not work. I can see the game icon but cannot start. Does anybody know what happen? Thanks
     
  5. g6team

    g6team GBAtemp Advanced Fan

    Member
    545
    0
    Aug 30, 2007
    Hong Kong
    It could be a contact issue. Have you tried the paper trick?
     
  6. equate

    equate Newbie

    Newcomer
    7
    0
    Sep 14, 2009
    United States
    what is paper trick?
     
  7. samjef11

    samjef11 GBAtemp Fan

    Member
    450
    0
    Mar 28, 2009
    it's where you fold a bit of paper and put it under the contacts in your m3i-zero cart.
     
  8. Dracco

    Dracco Newbie

    Newcomer
    2
    0
    Mar 9, 2007
    United States
    I don't know but have you tried to remove f_core.dat from microSD than you put it into DS and tried to boot it up?
     
  9. equate

    equate Newbie

    Newcomer
    7
    0
    Sep 14, 2009
    United States