M3i Zero flashing inside DSi?

Discussion in 'M3 Adapter' started by Bowseon, Sep 15, 2009.

  1. Bowseon
    OP

    Bowseon Newbie

    Newcomer
    4
    0
    Sep 13, 2009
    United States
    So, I've had this constant problem of contact issues with my new M3i Zero, something I'm definitely not pleased with. After screwing with the connectors I got it to work, and have (very rarely) been able to boot the menu. But now, a new problem daunts me that has more to do with the software than the hardware, so I need help from the very experienced members here at Temp.

    Whenever I insert my card into the DSi, it flashes itself for hours on end without stopping, and is never detected. When I try rebooting, it simply starts flashing again. Fortunately, after some testing I found that this doesn't 'brick' the cart, but it DOES make it impossible to use. Any solutions? Sorry if I'm not being descriptive enough, tell me if you need to know anything else.
     
  2. gengertheghost

    gengertheghost Member

    Newcomer
    28
    0
    Aug 5, 2009
    did u use the connecter thing if not u (IMPORTANT!) Plug the arrow not beside the m3i logo(front) but at the back (and u need to format it to FAT32)
    ----------------------------
    gengertheghost
     
  3. Bowseon
    OP

    Bowseon Newbie

    Newcomer
    4
    0
    Sep 13, 2009
    United States
    Not entirely sure what you mean there. I used the Programming Cable and correctly flashed it the first time. But what exactly do you mean by formatting it to Fat32(Yes, that sounds newbish. I'm quite aware.)
     
  4. ether2802

    ether2802 we have the techno...!!

    Former Staff
    4,350
    5
    Oct 14, 2007
    Mexico
    Pto. Vallarta
    By format he means that the microSD has to be formated to FAT32 and inserted in the M3i Zero when you update the flashcart with the programing cable...!! [​IMG]
     
  5. Bowseon
    OP

    Bowseon Newbie

    Newcomer
    4
    0
    Sep 13, 2009
    United States
    Oh. Of course I did that. xD