M3 GBA Pack Questions

Discussion in 'M3 Adapter' started by Intimidator88, Sep 12, 2008.

Sep 12, 2008

M3 GBA Pack Questions by Intimidator88 at 4:07 AM (1,427 Views / 0 Likes) 14 replies

  1. Intimidator88
    OP

    Member Intimidator88 GBAtemp Fan

    Joined:
    Sep 7, 2008
    Messages:
    361
    Location:
    Virginia
    Country:
    United States
    Few Questions

    1st: Does it play gbc and gb roms?

    2nd: If so does it play the gb games in black and white?

    3rd: How much more of your ds battery does it take up?

    Thanks for any help guys.
     
  2. ENDscape

    Member ENDscape REBORN! I will post with my Dying Will!!!

    Joined:
    Dec 14, 2007
    Messages:
    1,488
    Location:
    ``orz
    Country:
    Philippines
    1) Yes, you need to use an emulator. Use Lameboy for gbc and gb.
    2) I think it does play it in bnw. Why wouldnt it?
    3) I dont really think it affects battery.
     
  3. Archimdae

    Member Archimdae GBAtemp Regular

    Joined:
    Aug 2, 2008
    Messages:
    107
    Country:
    United States
    In my experience and from most of the posts from other people with it, it does indeed drain the battery faster. Seems to differ a bit from person to person as far as how much faster. Mine seems to only run for a couple hours with it in, so I make a point of never really using it unless I'm somewhere I can plug in.

    *edit* Just to clarify, whether I'm using it or not, if it's in it shortens my battery life. Doesn't seem to matter if I'm using it or not.
     
  4. Intimidator88
    OP

    Member Intimidator88 GBAtemp Fan

    Joined:
    Sep 7, 2008
    Messages:
    361
    Location:
    Virginia
    Country:
    United States
    For question 2 i meant only in black and white or can they be played in color.

    Also to play gbc and gb roms all i need to do is put the emulator on the memory card pop it in the m3 and then just load it up on the ds with the m3 and gba pack in,no patching or anything like that?

    Thanks for the help [​IMG]
     
  5. Joe88

    Member Joe88 [λ]

    Joined:
    Jan 6, 2008
    Messages:
    11,179
    Location:
    NYC
    Country:
    United States
    you dont need the m3 gba pack if you are using an emu to play gb and gbc games
    its all run from the slot-1 cart, however gba is not

    I get like 4-5hrs of battery life and my gba pak in plugged in 24/7
     
  6. Intimidator88
    OP

    Member Intimidator88 GBAtemp Fan

    Joined:
    Sep 7, 2008
    Messages:
    361
    Location:
    Virginia
    Country:
    United States

    I didnt know that xD but when i download lameboy and right click it DLDirc M3 Adapter (SD Card) Patch comes up i choose it and it patches it but when i try to load it up on the m3 i get this msg "Unable to initialize medi fps Please use correct dldi patch.

    Any help on getting it to work?

    Edit: I tried something else and now all i get if a black screen lol

    Btw im using m3 real with m3 sakura system file if that helps.
     
  7. Joe88

    Member Joe88 [λ]

    Joined:
    Jan 6, 2008
    Messages:
    11,179
    Location:
    NYC
    Country:
    United States
  8. Intimidator88
    OP

    Member Intimidator88 GBAtemp Fan

    Joined:
    Sep 7, 2008
    Messages:
    361
    Location:
    Virginia
    Country:
    United States
    Ok i downloaded that patched it and the same thing came up [​IMG] sorry for being a bother but any help is great.

    Am i patching it with the right thing or what?
     
  9. Joe88

    Member Joe88 [λ]

    Joined:
    Jan 6, 2008
    Messages:
    11,179
    Location:
    NYC
    Country:
    United States
    wait, it should auto DLID patch by the M3 Real firmware
    place the nds file in the root dir of the MicroSD card (dont patch it, just place it like you recieved it)
    and start it
     
  10. Intimidator88
    OP

    Member Intimidator88 GBAtemp Fan

    Joined:
    Sep 7, 2008
    Messages:
    361
    Location:
    Virginia
    Country:
    United States
    With the reg m3 real firemware or can i do it on m3 sakura?
     
  11. Intimidator88
    OP

    Member Intimidator88 GBAtemp Fan

    Joined:
    Sep 7, 2008
    Messages:
    361
    Location:
    Virginia
    Country:
    United States
    Well it works great with the m3 reg firmware but is there a way to get it working on m3 sakura? Either way thanks for the help man your awesome [​IMG]

    Also thanks for everyone else that replied to this topic [​IMG]
     
  12. thedicemaster

    Member thedicemaster GBAtemp Addict

    Joined:
    Apr 26, 2008
    Messages:
    2,412
    Country:
    Netherlands
    i think i have lameboy 0.11(newer version) and it works fine straight from the m3sakura menu.

    if you have trouble running it in m3sakura, make sure you DIDN'T dldi patch, and also make sure you don't have a wallpaper set on m3sakura.
     
  13. Joe88

    Member Joe88 [λ]

    Joined:
    Jan 6, 2008
    Messages:
    11,179
    Location:
    NYC
    Country:
    United States
  14. Intimidator88
    OP

    Member Intimidator88 GBAtemp Fan

    Joined:
    Sep 7, 2008
    Messages:
    361
    Location:
    Virginia
    Country:
    United States
    Ok guys got it working on on m3 sakura [​IMG] thanks for all yalls help guess now will get the gba pack to play the gba games too xD

    Wonder why it wont work if i got a skin on? Thats pretty weird oh well i can live without it xD Again thanks guys
     
  15. Toni Plutonij

    Former Staff Toni Plutonij *has TrolleyDave & tiny p1ngy on moderating shelf!

    Joined:
    Dec 22, 2007
    Messages:
    8,153
    Location:
    Depths of Nuclear powerplant
    Country:
    Croatia
    You can use it if you change skin, cut not if you use custom background....that breaks automatic DLDI patching..
     

Share This Page