m3 ds simply and sakura

Discussion in 'M3 Adapter' started by juggler73, Dec 9, 2009.

Dec 9, 2009

m3 ds simply and sakura by juggler73 at 10:45 AM (1,170 Views / 0 Likes) 10 replies

  1. juggler73
    OP

    Newcomer juggler73 Newbie

    Joined:
    Jul 31, 2007
    Messages:
    8
    Country:
    United Kingdom
    hi

    i have the m3 ds simply running 1.14 and thats been fine for ages but i wanna play the new zelda game
    so i need to use Sakura but i cant seem to get it going it just doesnt load it just asks for menu dat when i turn the ds on
    i know that on my other memory card i have the system and menu files with my other loader
    but the download thats on the sakura thread has only got the system file so where do i get the sakura menu dat file from

    any help would be great
    cheers
     
  2. kobykaan

    Member kobykaan GBAtemp Addict

    Joined:
    Aug 27, 2007
    Messages:
    2,994
    Country:
    United Kingdom

    Sakura will not load games on an M3 SIMPLY card!

    you can only use the hacked DLDI version of SAKURA on an M3 SIMPLY but .... only as a homebrew/media player launcher!



    use the cracked/patched or patch a copy over spirit tracks and the hacked save game that's on here somewhere and it should work fine [​IMG]
     
  3. juggler73
    OP

    Newcomer juggler73 Newbie

    Joined:
    Jul 31, 2007
    Messages:
    8
    Country:
    United Kingdom
    so what will i need to use sakura
     
  4. Dark^'^Knigh

    Member Dark^'^Knigh GBAtemp Maniac

    Joined:
    Apr 25, 2007
    Messages:
    1,043
    Location:
    Paradise
    Country:
    Australia
    M3DS Real flashcart uses Sakura firmware and plays the new Zelda game (after applying the patch & gamesave uploaded in another thread....as already stated M3DS Simply will NOT.
    Sakura can be installed on other flashcarts as a multimedia & homebrew player (it cannot load game roms).
     
  5. Hardkaare

    Member Hardkaare GBAtemp Fan

    Joined:
    Feb 3, 2009
    Messages:
    406
    Location:
    Sàigòn VN _____ Status: Banned
    Country:
    Vietnam
    To use m3sakura use a m3real or m3i zero
     
  6. Densetsu

    Former Staff Densetsu Pubic Ninja

    Joined:
    Feb 2, 2008
    Messages:
    3,435
    Location:
    Wouldn't YOU like to know?
    Country:
    United States
    Hey juggler, there might actually be a way to help you. PM me for details.
     
  7. Dark^'^Knigh

    Member Dark^'^Knigh GBAtemp Maniac

    Joined:
    Apr 25, 2007
    Messages:
    1,043
    Location:
    Paradise
    Country:
    Australia
    edit: never mind [​IMG]
     
  8. juggler73
    OP

    Newcomer juggler73 Newbie

    Joined:
    Jul 31, 2007
    Messages:
    8
    Country:
    United Kingdom
    can i use a m3i real in a nds lite not a "i" one?
    so then if i do get the "i" one i can then still use the cart in that!
     
  9. Dark^'^Knigh

    Member Dark^'^Knigh GBAtemp Maniac

    Joined:
    Apr 25, 2007
    Messages:
    1,043
    Location:
    Paradise
    Country:
    Australia
    Yes. "i" carts are backwards compatible
     
  10. House Spider

    Banned House Spider In the GBAtemp attic.

    Joined:
    Apr 25, 2009
    Messages:
    1,282
    Location:
    Dundalk
    Country:
    Ireland
    M3i Real is a clone, M3i Zero is offcial but seeming as you're on a DSLite get an M3DS Real Perfect Bundle.
     
  11. Juanmatron

    Member Juanmatron Slater Color

    Joined:
    Aug 5, 2008
    Messages:
    1,667
    Location:
    SEGA's World
    Country:
    Spain
    The FIX version (aka Xenophobia patch) works in M3 Simply.
     

Share This Page