M3 DS Real loader v2.5 beta

Discussion in 'GBAtemp & Scene News' started by shaunj66, Nov 10, 2007.

Nov 10, 2007

M3 DS Real loader v2.5 beta by shaunj66 at 11:27 AM (4,871 Views / 0 Likes) 30 replies

  1. shaunj66
    OP

    Administrator shaunj66 Administrator

    Joined:
    Oct 24, 2002
    Messages:
    9,830
    Location:
    South England
    Country:
    United Kingdom
    M3 DS Real loader v2.5 beta
    Support for 7 languages!
    [​IMG]
    The M3 Team have released loader v2.5 beta for their newly released M3 DS Real. This loader has seven languages packed into it: English, Deutsch, Français, Español, Italiano, Nederlands and Portuguese. No details on other changes are available but we will let you know if the team decide to make the change-log public!

    The team have also released a multi-language Asian loader for our friends in the East. You can download the Asian version from official site linked below.

    Download the multi-language USA/European release below.

    [​IMG] Download
    [​IMG] Official Site

    In other news, the official M3 Site has had a complete design overhaul. Clicky the linky above to take a peaky.
     


  2. Scorpei

    Member Scorpei GBAtemp Maniac

    Joined:
    Aug 21, 2006
    Messages:
    1,295
    Country:
    Netherlands
    Feel free to mail me with any problems in the Dutch translation (good to know if I made mistakes [​IMG]).
     
  3. cory1492

    Member cory1492 GBAtemp Maniac

    Joined:
    Jun 23, 2005
    Messages:
    1,489
    Location:
    Home, WhereElse?
    Country:
    Canada
    I have a problem with the Dutch translation... I can't read Dutch. [​IMG]

    I think languages were the main focus of this release, pdaDS got an update as well.

    Some interesting fun, I tried M3R GBA loading with various other cards I have here on e07 and found this:
    Supercard SD: does not object, tries to load the game but it did not load (I did not run them through SC's patcher)
    M3 Perfect SD chinese: same as SuperCard SD...
    M3 Perfect SD slim en: GBA game loaded fine
    EZ 4 lite deluxe: "no GBA card present"
    EZ5 3in1: "no GBA card present"
     
  4. ackers

    Member ackers GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Jul 17, 2007
    Messages:
    990
    Country:
    United Kingdom
    as an r4 user, i'm getting quite jealous of all these updates
     
  5. Maikel Steneker

    Member Maikel Steneker M3 Fanboy

    Joined:
    May 16, 2007
    Messages:
    3,396
    Country:
    Netherlands
    If so, I hope it'll work with my English M3 Perfect Lite too! You didn't patch the game, right? Awesome!

    V35 for the Slot-2 M3 Adapters has also been released. The English version was already available for quite some time, but now I can finally use my SDHC-enabled M3 in Dutch [​IMG]
     
  6. Scorpei

    Member Scorpei GBAtemp Maniac

    Joined:
    Aug 21, 2006
    Messages:
    1,295
    Country:
    Netherlands
    Could be me but wasn't dutch already available with the slot-2 cards? I translated firmware for the slot-2 cards ages ago [​IMG].
     
  7. noONE

    Member noONE ~~~~~~~~~~~~

    Joined:
    May 24, 2007
    Messages:
    968
    Location:
    Linköping/Norrköping, Sweden.
    Country:
    Sweden
    hmm, what about Download Play? nothing?
    well.. it is a Beta.. maybe for 2.5 final?
     
  8. cory1492

    Member cory1492 GBAtemp Maniac

    Joined:
    Jun 23, 2005
    Messages:
    1,489
    Location:
    Home, WhereElse?
    Country:
    Canada
    It already has 2 launch methods to allow download play to function. I haven't tested download play at all (not even remotely interested in it) but I suspect M3R is already very compatible (if it doesn't work when launching games normally, you have an alternate method to load the game which puts in a d/l play fix of some sort).
     
  9. g6team

    Member g6team GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Aug 30, 2007
    Messages:
    545
    Country:
    Hong Kong
  10. noONE

    Member noONE ~~~~~~~~~~~~

    Joined:
    May 24, 2007
    Messages:
    968
    Location:
    Linköping/Norrköping, Sweden.
    Country:
    Sweden
    I've heard that before, but for me there is no 2nd launch method..
    I've got G6Real, but the cards are all the same at that point, aren't they?
    And yes.. i have the latest firmware.
     
  11. serg0

    Member serg0 GBAtemp Regular

    Joined:
    Jan 5, 2007
    Messages:
    129
    Country:
    United States
    Is this for the G6 real as well?
     
  12. TheNeck

    Member TheNeck GBAtemp Fan

    Joined:
    Jun 27, 2007
    Messages:
    357
    Location:
    Southern California
    Country:
    United States
    Supposedly both the G6 and M3 Real can use the same firmware.
     
  13. ackers

    Member ackers GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Jul 17, 2007
    Messages:
    990
    Country:
    United Kingdom
    Nice avatar [​IMG]
     
  14. djkeem

    Newcomer djkeem Newbie

    Joined:
    Oct 17, 2006
    Messages:
    7
    Country:
    United States
    nice update, so what can the cylo evo do that the m3 real can't do
     
  15. Rock Raiyu

    Member Rock Raiyu Clock Up

    Joined:
    Jul 14, 2007
    Messages:
    5,066
    Location:
    Walking the path of heaven
    Country:
    United States
    I am totally jealous...I want an M3 so bad...
     
  16. Smiths

    Member Smiths AKAIO Person of Interest

    Joined:
    Feb 24, 2003
    Messages:
    1,318
    Location:
    The land of Dairy Queen
    Country:
    United States
    Cheats now work on Zelda: TP.. but it still goes to a black screen on salvaging once you bring a treasure chest up.

    It seems cheat code toggling is now in, with select+L (on) and select+R (off) toggling them.

    Still sucks Zelda: TP continues to be broken despite their IGR "fixes"

    Turn off Soft Reset and it works though... with cheats.

    so IGR continues to break Salvaging... somehow.

    edit: this is on a G6 Real 16G
     
  17. TheNeck

    Member TheNeck GBAtemp Fan

    Joined:
    Jun 27, 2007
    Messages:
    357
    Location:
    Southern California
    Country:
    United States
    I believe the only real advantage the cyclo evo has is the in game brightness feature for all games, it comes in handy for alot of games. but other than that, they are pretty much the same. So you cant lose getting either one.
     
  18. 4saken

    Member 4saken Retired Ace Attorney

    Joined:
    Nov 28, 2006
    Messages:
    3,358
    Country:
    Australia
    THANK YOU I LOVE YOU

    EDIT: just wondering, how do you use it? I don't suppose it has anything to do with the boot.ini
     
  19. cory1492

    Member cory1492 GBAtemp Maniac

    Joined:
    Jun 23, 2005
    Messages:
    1,489
    Location:
    Home, WhereElse?
    Country:
    Canada
    If I pick a game, and press A I get a screen that says config/cheat on the top tabs. In the lower right corner it says "[Y]-Download Play", I assume this should be there on G6 as well?

    Is it possible to disable autoboot (when DS turns on) as of now on M3? I see it in the guide/documentation but don't see anything other than "BootIcon -> NO" which doesnt seem to be changeable at all.
     
  20. 4saken

    Member 4saken Retired Ace Attorney

    Joined:
    Nov 28, 2006
    Messages:
    3,358
    Country:
    Australia
    On the G6 you were allowed to change the booticon from NO to YES (or vice versa). The touch screen might be a bit off, can you press anywhere around it? It should display a drop menu. I don't see why they would disable it

    EDIT: Read cory's post and realized there was an literary error
     

Share This Page