Looking for a new Flash Card... the iTouch is crap

Discussion in 'NDS - Flashcarts and Accessories' started by games2007, Mar 4, 2009.

  1. games2007
    OP

    Member games2007 GBAtemp Regular

    Joined:
    Nov 28, 2008
    Messages:
    263
    Country:
    United States
    Hey guys.
    I've had the iTouchDS for a while now and I thought it was pretty good. Now I'm starting to realize how crappy it is. Here are all the problems it has.
    Well, there aren't skins that can be easily found...
    The cheat.db file isn't working correctly for me. A large percentage of games I try to play with cheats tell me, "No cheat has been selected," when I try to set the cheats.

    Now The World Ends With You doesn't work. It freezes a few minutes into the game.
    Some Mario Party DS Microphone MiniGames don't work correctly.
    Some homebrew apps I've been trying aren't working correctly.
    When loading the game list, it takes a lot longer to load than other flash carts.

    I heard if you use the M3 or R4, you can use the YSMenu to autopatch games.
    My friend has the R4DS with a 2GB Micro-SD card and he can play Mario & Luigi RPG 3 with no freezing with the YSMenu and piracy fix.

    I have a DS Phat, rather than the DS Lite, but I think there's a DS Phat Slot 2 pak for it.
    Do you think I should get the M3, and if so, where at?
    I have an 8GB Micro-SD card from my iTouchDS, so I just need to buy the M3 by itself.
     


  2. soratheultima

    Member soratheultima GBAtemp Regular

    Joined:
    May 26, 2008
    Messages:
    128
    Country:
    United States
    i recommend going with an acekard 2. its verry good. the world ends with you freezes too but * theres a way to get by it by flipping your ds top screen up and down until your past the part * is a pain but it works. and it supports skinning, mp3's txts . its a really good card
    http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.16142. its cheap too
    just go to www.acekard.com or the review at this website to see more about it
     
  3. Splych

    Member Splych GBAtemp's Lurker

    Joined:
    May 19, 2008
    Messages:
    2,953
    Location:
    Canada, Ontario.
    Country:
    Philippines
    AceKard 2.1 is the way to go~! Unless you are settling for something more expensive, then the CycloDS Evolution is the way to go~!
     
  4. soratheultima

    Member soratheultima GBAtemp Regular

    Joined:
    May 26, 2008
    Messages:
    128
    Country:
    United States
    i agree with spylch either that or cyclo. or you can also go with Ds top toy or dstt. but acekard is best
     
  5. games2007
    OP

    Member games2007 GBAtemp Regular

    Joined:
    Nov 28, 2008
    Messages:
    263
    Country:
    United States
    Does it have good compatibility with the games I mentioned and can it play gba games? o.o

    I really want to be able to do that and play Mario & Luigi RPG 3 on my DS =D
    It's $11.39 on DealExtreme, so it looks pretty sweet.

    So, are there any custom firmwares for it, or should I just get the official firmware?
     
  6. Tozarian

    Member Tozarian GBAtemp Regular

    Joined:
    May 17, 2008
    Messages:
    237
    Country:
    Canada
    Getting tired of these threads... get an acekard
     
  7. soratheultima

    Member soratheultima GBAtemp Regular

    Joined:
    May 26, 2008
    Messages:
    128
    Country:
    United States
    im not sure about gba but just get an acekard *100%compatibility* with almost all homebrew . and all Ds games * not that ur going to that hehe*
     
  8. games2007
    OP

    Member games2007 GBAtemp Regular

    Joined:
    Nov 28, 2008
    Messages:
    263
    Country:
    United States
    Can someone that has the Acekard please do the following things for me?
    They should only take a few minutes each.
    If these are fixed, I'll buy it.

    Try to start up Animal Crossing Wild World with cheats.
    Try to play a microphone game in Mario Party DS.
    See if Mario & Luigi RPG 3 works for you.

    Those are the 3 main things I want this for. =)
     
  9. soratheultima

    Member soratheultima GBAtemp Regular

    Joined:
    May 26, 2008
    Messages:
    128
    Country:
    United States
    i have an acekard * had and animal crossing works with cheats. * why the hell would the microphone not work in mario party* and with the new patch mario & luigi rpg 3 should work. believe me when i say its worth to get it ull be happy


    * and yes go with splych down there get the AKAIO software for it*
     
  10. Splych

    Member Splych GBAtemp's Lurker

    Joined:
    May 19, 2008
    Messages:
    2,953
    Location:
    Canada, Ontario.
    Country:
    Philippines
    Seems like someone answered your question. Best chance to get most games to work is use the AKAIO firmware. Search it in the AceKard section.

    It has better compatibility and many bugs that were made by Team AceKard were fixed with AKAIO.
     
  11. games2007
    OP

    Member games2007 GBAtemp Regular

    Joined:
    Nov 28, 2008
    Messages:
    263
    Country:
    United States

    When I start any Mario Party DS game with microphone capabilities, it freezes.
     
  12. Splych

    Member Splych GBAtemp's Lurker

    Joined:
    May 19, 2008
    Messages:
    2,953
    Location:
    Canada, Ontario.
    Country:
    Philippines
    Huh... What flashcard are you using again? Is it the iTouchDS? I am too lazy to try this out. I will try it, and PM you or reply at this topic when I do.

    Sorry, but I got some homework to do now xD
     
  13. games2007
    OP

    Member games2007 GBAtemp Regular

    Joined:
    Nov 28, 2008
    Messages:
    263
    Country:
    United States
    Yeah, I'm using the iTouchDS.
    It's a rip xD
     
  14. soratheultima

    Member soratheultima GBAtemp Regular

    Joined:
    May 26, 2008
    Messages:
    128
    Country:
    United States
    yea it is ^^ * i played mario party before on my acekard* i didnt like it but only played it for a few minutes played few levels. played one with mic and it worked. im guessing urs doesnt because of compatibility issues. but really just go with that excellent card.
     
  15. Joshunar

    Newcomer Joshunar Advanced Member

    Joined:
    Jul 2, 2008
    Messages:
    63
    Location:
    Orlando
    Country:
    United States
    Maybe your 8GB micro sd is slowing it down. 8GB!
     
  16. Splych

    Member Splych GBAtemp's Lurker

    Joined:
    May 19, 2008
    Messages:
    2,953
    Location:
    Canada, Ontario.
    Country:
    Philippines
    Why would that happen? Why would an 8GB do that? Also depends on what class, brand and place was manufactured.

    ==

    iTouch DS wasn't really that good of a card... Just a cheaper version of a M3Real + M3 Simply (GUI reminds me of one...)
     
  17. Searinox

    Member Searinox Just a taste~ ;3

    Joined:
    Dec 16, 2007
    Messages:
    1,626
    Location:
    NastyBadPlace Pingas: Yes sir!
    Country:
    Romania
    Complaints are complaints but as far as TWEWY goes, it's a known issue on every flashcart. It relates to microSD speed, and lack thereof.
     
  18. phenixz

    Newcomer phenixz Member

    Joined:
    Aug 16, 2006
    Messages:
    39
    Country:
    Belgium
    Try to load the game with the X button (the green loader) it stopped to freeze for me since the 1.4
     
  19. Splych

    Member Splych GBAtemp's Lurker

    Joined:
    May 19, 2008
    Messages:
    2,953
    Location:
    Canada, Ontario.
    Country:
    Philippines
    Oh wow. That is some description. But yea. I heard that TWEWY had the most issues on the AceKard but what is weird, that I haven't encountered any of those issues.
     
  20. NeSchn

    Member NeSchn GBAPimpdaddy.

    Joined:
    Oct 4, 2007
    Messages:
    3,533
    Location:
    Troy,New York PimpStatus: King
    Country:
    United States
    I have an iTouchDS, I don't think its too bad. I need to start my review on it [​IMG]
     

Share This Page