Latest cheat.dat file does not work but previous cheat.dat file half w

Discussion in 'NDS - Flashcarts and Accessories' started by jytx, Oct 8, 2009.

  1. jytx
    OP

    Newcomer jytx Newbie

    Joined:
    Oct 8, 2009
    Messages:
    6
    Location:
    Tampa
    Country:
    United States
    So I've probably downloaded every cheat.dat file possible! YAH! and nothing works.

    I have a r4 sdhc cart and bought it from here so I believe it is real and not a clone.

    I've downloaded the latest cheat.dat file located here at gbatemp and none of the games will give me a cheat option. Watched tons of youtube videos which all simply told me to place the cheat.dat file into the _system_ folder. So all has failed except for the this thing in which only less than half of my cheats began to actually show up (the Mario Kart cheat began to work, woo -.-).

    I'm getting a headache and would really appreciate some help. [​IMG] (I'm quite disappointed that there was no ds version of this but it's cute none the less)

    Viki
     
  2. jytx
    OP

    Newcomer jytx Newbie

    Joined:
    Oct 8, 2009
    Messages:
    6
    Location:
    Tampa
    Country:
    United States
    Does nooo one know whats up? Or does this hav simply too easy of a solution for anyone to care?

    I kinda hope its the latter.. Care to share? [​IMG]

    Thanks for those who hav read my post! lololol
     
  3. mrfatso

    Member mrfatso That guy!!

    Joined:
    Apr 17, 2008
    Messages:
    4,932
    Location:
    @Your Home,behind the sofa
    Country:
    Singapore
    taken from cheats.gbatemp

    in other words, that method that allowed u to see half the game, that's is the right path.

    After that, just don forget to removed any useless game from the cheat database.
     
  4. jytx
    OP

    Newcomer jytx Newbie

    Joined:
    Oct 8, 2009
    Messages:
    6
    Location:
    Tampa
    Country:
    United States
    Ok, so question. Does only clones have this problem or real flashcards as well?

    Because I think my flashcard is real (if anyone would like to check the website and confirm that would be great). I am aware of this problem but for some odd reason I keep getting the idea that the problem only occurs with fake flashcards. In turn, assume that this solution will not help me.

    However, if this problem is with all cards, real or fake. Then fuck my life. Lol, jk, long process here I come!

    P.S. I'm pretty sure all the games I hav should have cheats because they are the same games that are in my M3 which uses rayder's database and, what do you kno!, all of the cheats work.
     
  5. ENDscape

    Member ENDscape REBORN! I will post with my Dying Will!!!

    Joined:
    Dec 14, 2007
    Messages:
    1,488
    Location:
    ``orz
    Country:
    Philippines
    Having too much cheats and most of them not showing is a problem with the real and the fake R4. If you bought your R4 recently then its a clone. R4 stopped making their carts around last year.
     
  6. Synchromatic

    Member Synchromatic GBAtemp Regular

    Joined:
    Jul 31, 2007
    Messages:
    185
    Location:
    California
    Country:
    United States
    The problem occurs on the real and fake R4s. Also, seeing as your R4 has SDHC, it is most definitely fake.
     
  7. jytx
    OP

    Newcomer jytx Newbie

    Joined:
    Oct 8, 2009
    Messages:
    6
    Location:
    Tampa
    Country:
    United States
    Ugghhh fuck my life.

    Well thanks everyone. I kno how to fix it now [​IMG] [​IMG]

    Out of topic and sorry bu did I pay extra for a sturdier flashcard or should I have just bought a cheap one?
     
  8. Synchromatic

    Member Synchromatic GBAtemp Regular

    Joined:
    Jul 31, 2007
    Messages:
    185
    Location:
    California
    Country:
    United States
    Well, the R4 isn't really that sturdy. You could have bought an Acekard which is cheap AND sturdy, or an M3DS Real for the same price, but with additional features.
     
  9. pokemonfan4ever

    Newcomer pokemonfan4ever Advanced Member

    Joined:
    Sep 23, 2009
    Messages:
    60
    Country:
    United States
    You could try put ysmenu on your r4sdhc it show all cheats [​IMG]
    but make copy of files before doing if it didn't works

    Edit 1 : nvm it doesn't support r4 sdhc
     
  10. jytx
    OP

    Newcomer jytx Newbie

    Joined:
    Oct 8, 2009
    Messages:
    6
    Location:
    Tampa
    Country:
    United States
    Thanks.. [​IMG]
     
  11. Bluelaserman

    Member Bluelaserman I shoot BLUE LASERS MAN!!!!

    Joined:
    Sep 13, 2009
    Messages:
    677
    Location:
    The Land down under.
    Country:
    Australia
    I thought there was a patch for the _ds_menu.dat to allow it to have more cheats?
    R4Custom or something?
     
  12. pokemonfan4ever

    Newcomer pokemonfan4ever Advanced Member

    Joined:
    Sep 23, 2009
    Messages:
    60
    Country:
    United States
    There's other way by downloading R4CCE (cheat editor) you could delete the cheat your not planing to use [​IMG] but it might take a while unless you highlight them then delete. Hopes it works for you [​IMG]
     

Share This Page