Laptop won't boot correctly.

Discussion in 'Computer Games and General Discussion' started by Zonix, Sep 5, 2009.

Sep 5, 2009

Laptop won't boot correctly. by Zonix at 6:57 PM (1,175 Views / 0 Likes) 14 replies

  1. Zonix
    OP

    Member Zonix GBAtemp Regular

    Joined:
    Oct 31, 2007
    Messages:
    231
    Country:
    Sweden
    Hello. My brother just got a new laptop for himself after his old laptop started to act up.
    I have it in my possession now and when I try to boot the laptop. It's ok until after the XP loading screen thing then the screen goes black with like only one pixel showing a bit of color.

    I've tried to reinstall Windows but the CD won't boot :/

    Anyone know why this is happening?

    Help is really appreciated.
     
  2. Diablo1123

    Member Diablo1123 Newcomer

    Joined:
    Mar 9, 2008
    Messages:
    1,432
    Location:
    Underground
    Country:
    United States
    Go into BIOS and see if its set to boot from CD.
     
  3. Zonix
    OP

    Member Zonix GBAtemp Regular

    Joined:
    Oct 31, 2007
    Messages:
    231
    Country:
    Sweden
    I tried that but that wont work either :/
     
  4. tj_cool

    Supervisor tj_cool Stuff

    Joined:
    Jan 7, 2009
    Messages:
    9,942
    Location:
    This planet
    Country:
    Belgium
    Do it make a sound on the black screen?
    If thats the case it might be the grapics card.
     
  5. Zonix
    OP

    Member Zonix GBAtemp Regular

    Joined:
    Oct 31, 2007
    Messages:
    231
    Country:
    Sweden
    I don't think it does, I'm not sure because I don't know if the volume is off or on.
     
  6. Raki

    Member Raki GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Jul 16, 2008
    Messages:
    554
    Country:
    Germany
    what brand is that laptop? at least on asus laptops you can choose where to boot from by pressing escape on startup
     
  7. tj_cool

    Supervisor tj_cool Stuff

    Joined:
    Jan 7, 2009
    Messages:
    9,942
    Location:
    This planet
    Country:
    Belgium
    Or safe mode (F8)
     
  8. geedub

    Member geedub GBAtemp Fan

    Joined:
    Dec 3, 2008
    Messages:
    396
    Location:
    Scotland
    Country:
    United Kingdom
    like tj asked can you boot to safe mode

    im also thinking RAM ?

    maybe try booting with one stick at a time ! if it boots you could well have a duff stick
     
  9. azoreseuropa

    Member azoreseuropa GBAtemp Psycho!

    Joined:
    Nov 6, 2002
    Messages:
    4,503
    Location:
    I am deaf and live in the USA for now :D
    Country:
    Portugal
    If you burn a copy of window.. some backup didnt have boot. So you might need boot files or download one that come with boot already in it.
     
  10. Zonix
    OP

    Member Zonix GBAtemp Regular

    Joined:
    Oct 31, 2007
    Messages:
    231
    Country:
    Sweden
    The copy that I have is indeed a burned copy, but I have that copy of windows on my PC and it works fine.
     
  11. Cermage

    Member Cermage GBAtemp Advanced Maniac

    Joined:
    Dec 2, 2007
    Messages:
    1,702
    Country:
    Australia
    its probably damaged. i'd say its a useless laptop unless its still under warranty.
     
  12. Zonix
    OP

    Member Zonix GBAtemp Regular

    Joined:
    Oct 31, 2007
    Messages:
    231
    Country:
    Sweden
    Actually my brother said that it was slightly damaged when he got it. Like if you moved it around too much it would shut off. But it didn't shut off when I just shook it. It do turns off when you take out the power cable though instead of using the battery.
     
  13. Raki

    Member Raki GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Jul 16, 2008
    Messages:
    554
    Country:
    Germany
    try pressing F12 and then you should be able to choose where to boot from directly
    you could also try a Linux live CD (like xubuntu) to rule out a defective XP CD
     
  14. Zonix
    OP

    Member Zonix GBAtemp Regular

    Joined:
    Oct 31, 2007
    Messages:
    231
    Country:
    Sweden
    Nothing happens when I press F12. I go to "CD-Rom Device", Press ENTER, Computer just boots up as regular.

    Where can I get this Linux live CD?
     
  15. Raki

    Member Raki GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Jul 16, 2008
    Messages:
    554
    Country:
    Germany

Share This Page