1. NWwind

    OP NWwind Advanced Member
    Newcomer

    Joined:
    Feb 22, 2018
    Messages:
    94
    Country:
    Hong Kong
    I followed the instructions on the Lakka website and after I launch Lakka, I got black screen on the switch. How to fix it?
     
  2. Kubas_inko

    Kubas_inko "Something funny goes here."
    Member

    Joined:
    Feb 3, 2017
    Messages:
    6,257
    Country:
    Czech Republic
    I am going to hijack this thread, as this is always happening to me too, but only when booting through hekate.
     
  3. scionae

    scionae *clicking circles*
    Member

    Joined:
    Dec 28, 2016
    Messages:
    514
    Country:
    Italy
    If you both are running Lakka on an exFAT sd card, then it will not boot. I tested it myself this morning and had a black screen too. If that's not it, then I can't help, sorry ^^
     
  4. username23bob

    username23bob GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    Mar 15, 2009
    Messages:
    129
    Country:
    United States
    i’m on fat32 and was having problems booting lakka through hekate as well. i had to retry the process like 4 times before it booted up
     
  5. NWwind

    OP NWwind Advanced Member
    Newcomer

    Joined:
    Feb 22, 2018
    Messages:
    94
    Country:
    Hong Kong
    Then maybe I should try formatting my SD card to FAT32?
     
  6. scionae

    scionae *clicking circles*
    Member

    Joined:
    Dec 28, 2016
    Messages:
    514
    Country:
    Italy
    That will probably solve it, yeah.
     
  7. stephrk398

    stephrk398 GBAtemp Fan
    Member

    Joined:
    May 29, 2018
    Messages:
    489
    Country:
    United States
    Lakka's still a thing? Does it have sound yet? lol. RetroNX/Retroarch blew it out of the water months ago now that no separate SD card is needed and they boot from horizon. Oh and of course, sound works. My guess is that higher demanding emulators probably still perform better with Lakka.
     
  8. NWwind

    OP NWwind Advanced Member
    Newcomer

    Joined:
    Feb 22, 2018
    Messages:
    94
    Country:
    Hong Kong
    OK now I reformatted my SD card to FAT32, and now Lakka is running. However I cannot control it with my Joy-con or volume and PWR. What's the problem? I can only control it with my hands.
    I got this also,
    "...proc\net\pnp No such file."
    Something like this.
     
    Last edited by NWwind, Dec 27, 2018
  9. username23bob

    username23bob GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    Mar 15, 2009
    Messages:
    129
    Country:
    United States
    i got it for the dreamcast emu and it didn’t even work for me lol
     
  10. Mythical

    Mythical GBAtemp Advanced Maniac
    Member

    Joined:
    May 11, 2017
    Messages:
    1,631
    Country:
    United States
    It has sound just annoying to set up

    — Posts automatically merged - Please don't double post! —

    try deleting the config file sounds like the control driver (or another) mightn't be working right
     
  11. furryfan91

    furryfan91 Newbie
    Newcomer

    Joined:
    Aug 13, 2019
    Messages:
    5
    Country:
    United States
    I'm having a similar problem but instead of it being frozen on a black screen its frozen on the logo and im not sure how to fix it
     
  12. bad361

    bad361 GBAtemp Advanced Fan
    Member

    Joined:
    Jun 18, 2018
    Messages:
    512
    Country:
    Russia
    You have to try using another sd (another brand), lakka is very picky about this... i have samsung evo plus 128gb and had no problems. I'm afraid its the only choice rn to change sd card. You can find more info about it on retro-nx discord - https://discord.gg/54Pj4h
     
Draft saved Draft deleted
Loading...

Hide similar threads Similar threads with keywords - screen, Lakka, black