Konami releasing patch for MGS Snake Eater 3D

Discussion in '3DS - Games & Content' started by soulx, Aug 5, 2012.

Aug 5, 2012
  1. soulx
    OP

    Member soulx GBAtemp Legend

    Joined:
    Apr 4, 2009
    Messages:
    10,130
    Country:
    Canada

    [MGS 3DS] Critical Save Bug / Customer Support Question

    Known issue: Save game corruption

    Dear Customer,

    If you save your game in "Metal Gear Solid: Snake Eater 3D" during the battle with Ocelot while the Circle Pad Pro control mode is active, your save game may become corrupted and possibly won´t load next time you wish to resume the game.

    If you foresee that you will be saving during the battle with Ocelot, please always make sure to deactivate the Circle Pad Pro control mode before saving as otherwise it might be impossible to continue the game. In case the above situation has already occurred, you can delete the corrupted save data and start the game from the beginning. However, we are currently preparing a patch that will resolve this issue and if you are willing to wait for this patch, you will be able to once again use your original save data after having applied the patch. We will make an announcement as soon as the patch is available.

    We apologize for any experienced inconvenience, and thank you in advance for your continued patience and understanding.

    Kind regards,
    Your Customer Support Team


    http://www.konami.com/supports/

    Did you think they were going to fix the framerate issues? Nooooope.
     


  2. The Milkman

    Member The Milkman GBATemp's Official Asshat Milkman

    Joined:
    Jan 12, 2011
    Messages:
    3,471
    Location:
    Throwing milk at the bitches!
    Country:
    United States
    We get it, 3DS games can be patched. When are we going to get that DLC like 3 companies promised?

    Also, could they really fix the frame issues? I thought that had to do with the way the game was ported, not really something that could be patched, but I could be wrong.
     
  3. Rizsparky

    Member Rizsparky Saiyan Prince

    Joined:
    Aug 13, 2007
    Messages:
    1,479
    Location:
    The Future
    Country:
    United Kingdom
    Which companies would these be?
     
  4. Sc4rFac3d

    Member Sc4rFac3d GBAtemp Advanced Maniac

    Joined:
    Jul 30, 2005
    Messages:
    1,629
    Country:
    Netherlands
    Konami scammed people big time with this god awful port
     
    1 person likes this.
  5. soulx
    OP

    Member soulx GBAtemp Legend

    Joined:
    Apr 4, 2009
    Messages:
    10,130
    Country:
    Canada
    Of course they could. The erratic framerate is because of poor optimization.
     
  6. Bent

    Member Bent GBAtemp Regular

    Joined:
    Nov 6, 2002
    Messages:
    162
    Country:
    United States
    My brother has this game, and for him it always kept freezing at a certain part, no matter how many times he loaded it. He did manage to get past ithe said by saving every few seconds until he was past that point. I was hoping that is what they would have fixed. I see other people have freezing issues frequently too.
     
  7. The Milkman

    Member The Milkman GBATemp's Official Asshat Milkman

    Joined:
    Jan 12, 2011
    Messages:
    3,471
    Location:
    Throwing milk at the bitches!
    Country:
    United States
    Ahh ok. I though they had some issue like using too little RAM or something when they ported it.
    Nintendo, Capcom and Square Enix.

    Capcom said something about making new missions or something for Revaltions.

    Nintendo said levels for MK7 and Mario (not too sure about MK7 but I know they said Mario stages quite a bit) not to mention Sakurai said he wanted to make DLC for Uprising.

    Square Enix plastered it all over the place with Thearythem.

    Still, no DLC, but I dont really mind since I would rather have something they actually put time into rather then over-priced map packs or half-assed expansions.
     
  8. soulx
    OP

    Member soulx GBAtemp Legend

    Joined:
    Apr 4, 2009
    Messages:
    10,130
    Country:
    Canada
    Too little RAM? When the 3DS has more than the PS2 where this came from (96MB for games vs. 32MB)? :/

    Not that more RAM would even make much of a difference in performance...

    And Theatrhythm: Final Fantasy did get DLC already.
     
  9. The Milkman

    Member The Milkman GBATemp's Official Asshat Milkman

    Joined:
    Jan 12, 2011
    Messages:
    3,471
    Location:
    Throwing milk at the bitches!
    Country:
    United States
    I ment it was set to use less RAM, I dont know much about the mechanics of porting games and such so thats what I assumed, please enlighten me if you do know ^_^

    Theatrhythm did? My mistake, been a while since I checked the eShop.
     
  10. soulx
    OP

    Member soulx GBAtemp Legend

    Joined:
    Apr 4, 2009
    Messages:
    10,130
    Country:
    Canada
    Set to use less RAM? That...doesn't make any sense.


    Oh and Nintendo never promised Mario Kart 7 nor did Samurai promise DLC for Kid Icarus.
     
    1 person likes this.
  11. chemistryfreak

    Member chemistryfreak GBAtemp Fan

    Joined:
    Nov 8, 2008
    Messages:
    419
    Country:
    Japan
    I think I saw the patch on JPN eShop....
     
  12. The Milkman

    Member The Milkman GBATemp's Official Asshat Milkman

    Joined:
    Jan 12, 2011
    Messages:
    3,471
    Location:
    Throwing milk at the bitches!
    Country:
    United States
    What I figured was it was an older game built for an older console with less power, therefore it would be less demanding of the 3DS but since the 3DS wasnt built to run a game like that it ran it in a kind of emulated enviroment, but like I said. I dont know much about ports or anything like that.

    Also, Sakurai didnt promise but he did say he wanted to, so it would be nice to atleast get some more news on that.
     
  13. servant

    Member servant GBAtemp Regular

    Joined:
    Jan 30, 2012
    Messages:
    172
    Country:
    United States
    Capcom never promised DLC for Revelations and they've even mentioned that it wouldn't be possible to do so anyway as they hadn't programmed it to be able to.
     
    1 person likes this.
  14. The Milkman

    Member The Milkman GBATemp's Official Asshat Milkman

    Joined:
    Jan 12, 2011
    Messages:
    3,471
    Location:
    Throwing milk at the bitches!
    Country:
    United States
    Really? What was that news about the RE expansion they were making then?
     
  15. chris888222

    Member chris888222 GBAtemp's Flygon Fan

    Joined:
    Oct 11, 2010
    Messages:
    5,532
    Country:
    Singapore
    Isn't that Liberation?
     
  16. ferofax

    Member ferofax End of the World

    Joined:
    Jan 26, 2009
    Messages:
    2,564
    Location:
    Philippines
    Country:
    Philippines
    You'll need a completely new engine to fix a broken one. It wouldn't come in a patch, but if an eShop version pops up, then that one is very likely to be optimized (assuming they think it's worth optimizing).

    My general opinion on games with poor framerates is that the usual culprit is a poor engine. Even with low resources and low specs, some games on the Nintendo DS have managed to output a steady, stable 60FPS without compromising much (or anything at all). Sega All Stars Racing is one very good example, I still couldn't believe that game looks and plays so smooth for something that zips through levels. I think Metroid Prime Hunters is another example of a very good engine, which plays and looks very smooth as well, even with very frantic action going on. Dunno if it hits 60FPS though.

    So yeah, poor engine, poor framerate.
     
    4 people like this.
  17. The Milkman

    Member The Milkman GBATemp's Official Asshat Milkman

    Joined:
    Jan 12, 2011
    Messages:
    3,471
    Location:
    Throwing milk at the bitches!
    Country:
    United States
    Yeah, that's the expansion right? It comes with like a movie or something too.
     
  18. emigre

    Member emigre Has complex motives

    Joined:
    Jan 28, 2009
    Messages:
    7,918
    Location:
    London
    Country:
    United Kingdom
    Does the update include a second analog nub? So we can play the game properly.
     
    1 person likes this.
  19. Guild McCommunist

    Member Guild McCommunist (not on boat)

    Joined:
    May 6, 2009
    Messages:
    18,151
    Location:
    The Danger Zone
    Country:
    United States
    Patches don't come with copies of Metal Gear Solid HD Collection, sorry.
     
    1 person likes this.
  20. goembario

    Member goembario GBAtemp Regular

    Joined:
    Sep 14, 2009
    Messages:
    155
    Location:
    Netherlands
    Country:
    Netherlands
    Hmm I have somewhere read a quote of Iwata where he said that dlc would be available for mk7, quote could be fake though.
     

Share This Page