Issue with SafeA9LHInstaller

Discussion in '3DS - Flashcards & Custom Firmwares' started by Dave_Chad, Apr 11, 2017.

  1. Dave_Chad
    OP

    Dave_Chad GBAtemp Regular

    Member
    164
    26
    Jun 29, 2016
    Hi all i have modded about 7 3ds so far without issues. Got a friends here that I'm trying to do and after visiting 2xrsa.3ds.guide it boots to safea9lhinstaller but pressing select doesn't do anything at all?

    Pressing another button causes it to reboot. Very strange. Any ideas?

    [​IMG]

    Sent from my ONEPLUS A3003 using Tapatalk
     
  2. Dave_Chad
    OP

    Dave_Chad GBAtemp Regular

    Member
    164
    26
    Jun 29, 2016
    Just realised the start button doesn't reboot the console though.. I wonder if the start and select buttons are broken?

    Not sure where i would go from there.

    Sent from my ONEPLUS A3003 using Tapatalk
     
  3. pixelmasher

    pixelmasher Gaming Gamer

    Member
    1,581
    644
    Dec 12, 2016
    United States
    Near N3DS
    Look for the otp.bin in the a9lh folder. Is it there? I had something like that happen, but it still installed a9lh. Read some people say they had to try it multiple times.
     
  4. Dave_Chad
    OP

    Dave_Chad GBAtemp Regular

    Member
    164
    26
    Jun 29, 2016
    No otp unfortunately it's not doing a thing.

    Sent from my ONEPLUS A3003 using Tapatalk
     
  5. pixelmasher

    pixelmasher Gaming Gamer

    Member
    1,581
    644
    Dec 12, 2016
    United States
    Near N3DS
    Do you have all the files in the right places?
     
  6. Dave_Chad
    OP

    Dave_Chad GBAtemp Regular

    Member
    164
    26
    Jun 29, 2016
    Yeah I've re checked the directories multiple times and even re downloaded some of the files. Should the start button reboot the installer? I'm thinking those buttons are dead.

    Sent from my ONEPLUS A3003 using Tapatalk
     
  7. addi33

    addi33 GBAtemp Advanced Maniac

    Member
    1,641
    701
    Sep 12, 2016
    Gambia, The
    afaik there was a fork by plailect which used the dpad for users with a broken select button
     
    Dave_Chad likes this.
  8. pixelmasher

    pixelmasher Gaming Gamer

    Member
    1,581
    644
    Dec 12, 2016
    United States
    Near N3DS
    They could be. You should have 8 files in a9lh folder and arm9 & arm11.bin on root.
     
  9. Dave_Chad
    OP

    Dave_Chad GBAtemp Regular

    Member
    164
    26
    Jun 29, 2016
    Yeah all files are in place... Odd one! As I've said I've done about 7 so far and never had an issue at this step.

    Sent from my ONEPLUS A3003 using Tapatalk
     
  10. pixelmasher

    pixelmasher Gaming Gamer

    Member
    1,581
    644
    Dec 12, 2016
    United States
    Near N3DS
    I've done more, but once in a while I forget stuff. Other people have too.

    I just looked at the photo again. You're using the wrong version of installer. Some other guys did the same thing recently.

    You should be using Plailect's 2.0.6 not Aurora's 2.6.7. They also have different files inside. So you're probably missing those.
     
    Last edited by pixelmasher, Apr 11, 2017
  11. Dave_Chad
    OP

    Dave_Chad GBAtemp Regular

    Member
    164
    26
    Jun 29, 2016
    I've downloaded from his git the 2.0.6 but it still boots to 2.6.7??

    Sent from my ONEPLUS A3003 using Tapatalk
     
  12. pixelmasher

    pixelmasher Gaming Gamer

    Member
    1,581
    644
    Dec 12, 2016
    United States
    Near N3DS
  13. Dave_Chad
    OP

    Dave_Chad GBAtemp Regular

    Member
    164
    26
    Jun 29, 2016
    Ok deleted EVERYTHING and downloading from Plailects git again...

    Jesus... 2.6.7 still. Is there a different data input zip I should be using that's the only file not downloaded from Plailects git.

    Yeah finally got 2.0.3 to boot and still no install...

    [​IMG]

    Sent from my ONEPLUS A3003 using Tapatalk
     
    Last edited by Dave_Chad, Apr 11, 2017
  14. Dave_Chad
    OP

    Dave_Chad GBAtemp Regular

    Member
    164
    26
    Jun 29, 2016
    Hi just seen your reply. I've googled best i can and had a look at his GIT can't see this version but would like to test it!

    Sent from my ONEPLUS A3003 using Tapatalk
     
  15. Tenshi_Okami

    Tenshi_Okami GBAtemp Maniac

    Member
    1,359
    555
    Nov 3, 2015
    Puerto Rico
  16. Dave_Chad
    OP

    Dave_Chad GBAtemp Regular

    Member
    164
    26
    Jun 29, 2016
    Yes that's the one and i've gotten it to boot but now i'm thinking the start and select buttons are totally dead on this unit. Now concerned about getting it back to stock though as i don't know how i can restore the nand backup at this stage in the process...
     
  17. Dave_Chad
    OP

    Dave_Chad GBAtemp Regular

    Member
    164
    26
    Jun 29, 2016
  18. leerz

    leerz GBAtemp Advanced Fan

    Member
    512
    127
    Jan 11, 2015
    Makati
  19. Dave_Chad
    OP

    Dave_Chad GBAtemp Regular

    Member
    164
    26
    Jun 29, 2016
    It's all good now i went cowboy and took it apart and cleaned the start and select contacts on the motherboard. Easy and the latest A9LHInstaller worked just fine... I knew it was those bloody buttons!