Homebrew Is there a way to reset the DS profile?

Ismaw34

Well-Known Member
OP
Member
Joined
May 23, 2009
Messages
100
Trophies
0
XP
261
Country
I recently installed a ROP loader on my 3DS, version 9.5, yes im dumb.
Now when i try to launch any ds app, it crashes.
Is there a way to reset the profile without formating?

Thanks
 

Ismaw34

Well-Known Member
OP
Member
Joined
May 23, 2009
Messages
100
Trophies
0
XP
261
Country

gamesquest1

Nabnut
Former Staff
Joined
Sep 23, 2013
Messages
15,153
Trophies
2
XP
12,247
Sorry for asking, i searched for "web roo" but, no results, is maybe some mistake on your text?
Is there any fast way link? This would help a lot.

Thanks gamesquest1 for your help.
Yeah it was auto corrected, I gave you the link to the thread, it's in your quote XD
 

Ismaw34

Well-Known Member
OP
Member
Joined
May 23, 2009
Messages
100
Trophies
0
XP
261
Country
Yeah it was auto corrected, I gave you the link to the thread, it's in your quote XD

I dont think it works for me, i copied the "code.bin" on the SD, runned the url that is stated in the #12 post.
The 3DS says, Error ocurred save all the data and reboot.

:cry:
 

Ismaw34

Well-Known Member
OP
Member
Joined
May 23, 2009
Messages
100
Trophies
0
XP
261
Country
Can't you access to the DS profile settings?

I can access when i set the birthday to another one, but every time i exit the system settings it reverts to blank.
On the #3dsdev they sugested me that if i want to preserve the apps i need to change the wifi module, or format.
I dont want to lose all the data, 2 years of data is too much.
And they said that the 3ds cant access the cfg:nor and i cant overwrite the nvram from 3ds mode.

Things i tried so far:
Launching a ds cart
Launching a dsi cart
Launching dsiware
Launching ds wifi settings
Loading any web based exploit

All resulting in failures.

Im seriously thinking about formating and forget about this.
 

pastaconsumer

Well-Known Member
Member
Joined
Oct 12, 2014
Messages
971
Trophies
1
XP
3,202
Country
United States
if you have a 9.2 NAND backup, you could restore it with the Gateway Launcher, then try downgrading to 4.2 using gateway.dg
but it is a bit risky to downgrade, so be careful. (I am NOT responsible for any brick)
 

gamesquest1

Nabnut
Former Staff
Joined
Sep 23, 2013
Messages
15,153
Trophies
2
XP
12,247
I doubt he wil have a NAND backup if he started messing on 9.5, I don't see why he was trying to install the DS profile exploit on 9.5 anyway :s (curiosity killed the cat I suppose, I have done dumb stuff before out of curiosity :P)
Pretty sure from 7.x+ the NDS profile should erase itself if it detects it's been corrupted
 

UraKn0x

Official senpai
Member
Joined
Mar 20, 2014
Messages
370
Trophies
0
XP
735
Country
France
If his DS profile is bricked like mine was on 4.5, his only way is to format his 3DS. I was able to avoid doing so by using the web ROP loader, but I doubt this would have any effect since he is on 9.5...
 

mvmiranda

Well-Known Member
Member
Joined
Oct 29, 2013
Messages
1,457
Trophies
1
Location
Brazil, Sao Paulo
Website
www.gamemod.com.br
XP
1,673
Country
Brazil
I can access when i set the birthday to another one, but every time i exit the system settings it reverts to blank.
On the #3dsdev they sugested me that if i want to preserve the apps i need to change the wifi module, or format.
I dont want to lose all the data, 2 years of data is too much.
And they said that the 3ds cant access the cfg:nor and i cant overwrite the nvram from 3ds mode.

Things i tried so far:
Launching a ds cart
Launching a dsi cart
Launching dsiware
Launching ds wifi settings
Loading any web based exploit

All resulting in failures.

Im seriously thinking about formating and forget about this.

Have you tried only modifying your DS profile? Like changing your name from, let's say "test" to "test1"? Or birthday, city? anyway, modifying the DS profile?

When I was using the 4.5 exploit and everytime I lost the the DS profile exploit and the GW installer failed to install it, I modified my DS profile name and this "wiped" the exploit corrupted.

Give it a try.
 

Ismaw34

Well-Known Member
OP
Member
Joined
May 23, 2009
Messages
100
Trophies
0
XP
261
Country
Have you tried only modifying your DS profile? Like changing your name from, let's say "test" to "test1"? Or birthday, city? anyway, modifying the DS profile?

When I was using the 4.5 exploit and everytime I lost the the DS profile exploit and the GW installer failed to install it, I modified my DS profile name and this "wiped" the exploit corrupted.

Give it a try.

Tried many times and failed.
And every time i entered a new birthday, the name and the message was wiped.

Thats strange.
 

Site & Scene News

Popular threads in this forum

General chit-chat
Help Users
  • K3Nv2 @ K3Nv2:
    Anyone wanna play with my joydock
  • BigOnYa @ BigOnYa:
    Biomutant looks cool tho, may have to try that
  • Quincy @ Quincy:
    Usually when such a big title leaks the Temp will be the first to report about it (going off of historical reports here, Pokemon SV being the latest one I can recall seeing pop up here)
  • K3Nv2 @ K3Nv2:
    I still like how a freaking mp3 file hacks webos all that security defeated by text yet again
  • BigOnYa @ BigOnYa:
    They have simulators for everything nowdays, cray cray. How about a sim that shows you playing the Switch.
  • K3Nv2 @ K3Nv2:
    That's called yuzu
    +1
  • BigOnYa @ BigOnYa:
    I want a 120hz 4k tv but crazy how more expensive the 120hz over the 60hz are. Or even more crazy is the price of 8k's.
  • K3Nv2 @ K3Nv2:
    No real point since movies are 30fps
  • BigOnYa @ BigOnYa:
    Not a big movie buff, more of a gamer tbh. And Series X is 120hz 8k ready, but yea only 120hz 4k games out right now, but thinking of in the future.
  • K3Nv2 @ K3Nv2:
    Mostly why you never see TV manufacturers going post 60hz
  • BigOnYa @ BigOnYa:
    I only watch tv when i goto bed, it puts me to sleep, and I have a nas drive filled w my fav shows so i can watch them in order, commercial free. I usually watch Married w Children, or South Park
  • K3Nv2 @ K3Nv2:
    Stremio ruined my need for nas
  • BigOnYa @ BigOnYa:
    I stream from Nas to firestick, one on every tv, and use Kodi. I'm happy w it, plays everything. (I pirate/torrent shows/movies on pc, and put on nas)
  • K3Nv2 @ K3Nv2:
    Kodi repost are still pretty popular
  • BigOnYa @ BigOnYa:
    What the hell is Kodi reposts? what do you mean, or "Wut?" -xdqwerty
  • K3Nv2 @ K3Nv2:
    Google them basically web crawlers to movie sites
  • BigOnYa @ BigOnYa:
    oh you mean the 3rd party apps on Kodi, yea i know what you mean, yea there are still a few cool ones, in fact watched the new planet of the apes movie other night w wifey thru one, was good pic surprisingly, not a cam
  • BigOnYa @ BigOnYa:
    Damn, only $2.06 and free shipping. Gotta cost more for them to ship than $2.06
  • BigOnYa @ BigOnYa:
    I got my Dad a firestick for Xmas and showed him those 3rd party sites on Kodi, he loves it, all he watches anymore. He said he has got 3 letters from AT&T already about pirating, but he says f them, let them shut my internet off (He wants out of his AT&T contract anyways)
  • K3Nv2 @ K3Nv2:
    That's where stremio comes to play never got a letter about it
  • BigOnYa @ BigOnYa:
    I just use a VPN, even give him my login and password so can use it also, and he refuses, he's funny.
  • BigOnYa @ BigOnYa:
    I had to find and get him an old style flip phone even without text, cause thats what he wanted. No text, no internet, only phone calls. Old, old school.
    K3Nv2 @ K3Nv2: https://youtu.be/z9E_uv5IT-o?si=0qMdVEnRK8mmclzS