1. Wooaw2005

    OP Wooaw2005 Member
    Newcomer

    Joined:
    Feb 5, 2019
    Messages:
    39
    Country:
    United Kingdom
    I have got TWiLight Menu++ but I would like to install my roms on the main DSi menu for convenience

    Could anyone tell me how (if possible)?
     
  2. maorninja

    maorninja GBAtemp Advanced Fan
    Member

    Joined:
    Feb 7, 2016
    Messages:
    692
    Country:
    United States
    Not Possible.
    TWiLight Menu++ was made for this purpose so it does indeed have this ability.
    Not the DSi menu though
     
    hug0-a7x and Wooaw2005 like this.
  3. Ryccardo

    Ryccardo and his tropane alkaloids
    Member

    Joined:
    Feb 13, 2015
    Messages:
    6,878
    Country:
    Italy
    If by that you mean commercial games, the issue is still the same as ever - you need a virtualizer like nds-bootstrap to translate slot-1 reads to a file on SD (not to mention any reasonable selection commercial games wouldn't really fit in twlnand)

    It may be possible to run physical SD game roms thorugh forwarders, but you wouldn't be "installing roms" then :)
     
  4. Trash_Bandatcoot

    Trash_Bandatcoot im useless
    Member

    Joined:
    Jul 14, 2018
    Messages:
    989
    Country:
    Netherlands
    Use edo9300’s DS Forwarder maker.
    https://gbatemp.net/threads/release-ds-rom-forwarders-for-hiyacfw.520128/

    It uses a special homebrew app that allows itself to be changed by the “forwarder creator”. Simply use any DS rom on this app, the new title & icon will be changed, select the nds-bootstrap & rom location, and you’re good to go.
    It will also save some loading time, considering TWiLight can take a while to load on some SD cards.
     
  5. Wooaw2005

    OP Wooaw2005 Member
    Newcomer

    Joined:
    Feb 5, 2019
    Messages:
    39
    Country:
    United Kingdom
    Yeah, that's really cool!
    But will it load my .SAVs?
    It would be really cool if it could!
     
  6. Trash_Bandatcoot

    Trash_Bandatcoot im useless
    Member

    Joined:
    Jul 14, 2018
    Messages:
    989
    Country:
    Netherlands
    Yeah, it will. It's just a forwarder that forwards to a .nds rom.
     
  7. cryopotato

    cryopotato Newbie
    Newcomer

    Joined:
    Jun 14, 2019
    Messages:
    4
    Country:
    Malaysia
    damnit im already having trouble following those instructions lmao. do you just open the forwarder in tlight and then select the rom?
    also i dont quite understand the bootstrap setup thing that he/she mentions... i mean what am i supposed to do with the bootstrap lol. am i just supposed to make sure its there? so if im using tlight i dont have to do anything? thamks :)
     
  8. cryopotato

    cryopotato Newbie
    Newcomer

    Joined:
    Jun 14, 2019
    Messages:
    4
    Country:
    Malaysia
    shittt lol i got a blank screen. i think i figured out what the instructions meant and i used nds-bootstrap-release before selecting the .nds rom but it just got me suck on a white blank screen

    — Posts automatically merged - Please don't double post! —

    ight sry for the amount of updates but apparently when i use nds-bootstrap-hb-release it doesnt freeze (or something idk what its doing oof). it just says "creating save file" and then "done" followed by a white screen. i assume its done and press the power button, but it still aint on the dsi menu... is there something im doing wrongly? sorry and thanks
     
Draft saved Draft deleted
Loading...

Hide similar threads Similar threads with keywords - Installing,