iMenu Skinning help

Discussion in 'Supercard' started by lilaznkilla, Feb 15, 2011.

Feb 15, 2011

iMenu Skinning help by lilaznkilla at 1:11 AM (1,090 Views / 0 Likes) 8 replies

  1. lilaznkilla
    OP

    Member lilaznkilla GBAtemp Regular

    Joined:
    Jun 24, 2007
    Messages:
    141
    Country:
    Australia
    I just switched over the the iMenu b3 today and grabbed the Limited Edition skin by CannonFoddr & jurassicplayer. While the skin looks nice it felt incomplete. So I started making adjustments to the clock and adding abit more to the skin.

    The problem Im having is that the clock_colon.bmp shows up corrupted as shown in the images below(Large resolution from phone camera). What file type does clock_colon.bmp need to be(eg. 16bit bmp) to show up without being corrupted?

    Warning: Spoilers inside!
    In the spoilers below are the additional images I made for the skin using elements from the skin if anyone wants to add it to their iMenu skin.
    Warning: Spoilers inside!

    Edit: Thanks to spinal_cord helping fix my problem, I've made 2 clocks to use with the Limited Edition skin rather than the default clock. They are named after the font I used.
    [​IMG]

    [​IMG]

    Both should appear centered under GBATEMP on the top screen.
    To install extract to the root of your micro SD as I've structured the zip file to match the _iMenu folder.
     
  2. Ammako

    Member Ammako GBAtemp Guru

    Joined:
    Dec 22, 2009
    Messages:
    6,372
    Country:
    Canada
    Pretty sure it should be 16 bits BMP.
     
  3. lilaznkilla
    OP

    Member lilaznkilla GBAtemp Regular

    Joined:
    Jun 24, 2007
    Messages:
    141
    Country:
    Australia
    Thanks for the suggestion, however it seems that setting the image type to 16 bit bmp causes iMenu to be stuck at the loading screen. I'll give it a go with the other file types.

    Here are the results that I got:
    32 bit makes it completely invisible(Moonshell can't read the image)
    24 bit shows the corrupted image
    16 bit stuck at loading screen
     
  4. Mantis41

    Member Mantis41 GBAtemp Advanced Maniac

    Joined:
    Jun 3, 2009
    Messages:
    1,853
    Location:
    earth
    Country:
    United States
    you are probably using 16bit (5:6:5), I think it is suposed to be 16/15bit (5:5:5)
     
  5. lilaznkilla
    OP

    Member lilaznkilla GBAtemp Regular

    Joined:
    Jun 24, 2007
    Messages:
    141
    Country:
    Australia
    Not sure if I did it right, using Photoshop CS3 I saved it under the following BMP modes

    16 bit:
    X1 R5 G5 B5 (I'm assuming this is the mode you mention)
    R5 G6 B5
    X4 R4 G4 B4

    All result in the same as saving as 16 bit in basic mode.
     
  6. spinal_cord

    Member spinal_cord Knows his stuff

    Joined:
    Jul 21, 2007
    Messages:
    2,871
    Location:
    somewhere
    Country:
    United Kingdom
    iMenu should be able to load 8,16,24 or 32bit bmp files. the 16bit should be x1:r5:g5:b5.
    I didn't have any trouble when I was putting the clock code together, but try setting the width of the image to a multiple of 8.
     
  7. lilaznkilla
    OP

    Member lilaznkilla GBAtemp Regular

    Joined:
    Jun 24, 2007
    Messages:
    141
    Country:
    Australia
    Thanks that did the trick, had my width on 9
     
  8. spinal_cord

    Member spinal_cord Knows his stuff

    Joined:
    Jul 21, 2007
    Messages:
    2,871
    Location:
    somewhere
    Country:
    United Kingdom
    Oh, the menu_bg images doesn't need to be full screen, it can be any size.
     
  9. oMen86

    Newcomer oMen86 Newbie

    Joined:
    Jun 25, 2010
    Messages:
    9
    Location:
    Australia
    Country:
    Australia
    Can you reupload the fonts please since megaupload has been destroyed.
     

Share This Page