I'm so lost, please help me... honestly

Discussion in 'Wii - Backup Loaders' started by Hypnotist, Sep 22, 2009.

Sep 22, 2009
  1. Hypnotist
    OP

    Newcomer Hypnotist Newbie

    Joined:
    Sep 23, 2007
    Messages:
    6
    Country:
    United States
    When I run Back Up Launcher Gamma, I get error 324 (No cIOS) (I know the burned game works, because the person who gave it to me has used it before)

    When I load cIOS and install it, it almost finshes and I get an error (1017)

    I read online that if you go to Anytime Deleter and delete IOS249 you can fix the problem, for some reason, I don't have IOS249, but I do have IOS 254, it won't let me delete that.

    I have 4.0 like a stupid person... I don't have internet access to my wii (so if I HAVE to downgrade, I need to find a way offline)

    I know, I'm being kind of vague, I don't know what I'm doing though... I have a lot of software though, I basically copied a friend's SD card after I got the homebrew channel... anyways, I really really wanna play capcom vs tatsunoko so can someone PLEASE help me out... this is driving me nuts.

    If it helps I also have...

    Any Region Changer
    BootMii Config Edioter
    Code Downloader
    Gecko
    Gecko OS
    Homebrew Browser
    LightsOut
    Mii Channel Updater
    MPlayer CE
    Ocarina
    Savegame Extractor
    Savegame Installer
    SD Explorer
    Shop IOS51
    StillAliveWii
    The Condult
    USB Loader GX
    WAD Manager
    Wiihyypd + ISO dumper
    and a ton of apps shit...

    I'm also willing to play isos if I just have to put them on my SD card... I don't HAVE to play burned games, but I'd prefer it. I just REALLY want to figure this out... so PLEASE help.
     
  2. KiiNG

    Member KiiNG GBAtemp Regular

    Joined:
    Aug 20, 2009
    Messages:
    180
    Country:
    United States
    Sounds like you forgot to actually softmod the Wii.. having the Homebrew Channel doesn't automatically make your Wii able to do stuff. Follow >> this guide
     
  3. Hypnotist
    OP

    Newcomer Hypnotist Newbie

    Joined:
    Sep 23, 2007
    Messages:
    6
    Country:
    United States
    Are you sure... I mean, like, I can run like cheat codes and stuff on video games, I thought I did that. The soft mod was banner bomb right?
     
  4. KiiNG

    Member KiiNG GBAtemp Regular

    Joined:
    Aug 20, 2009
    Messages:
    180
    Country:
    United States
    No. Banner Bomb is simply a means of installing the Homebrew Channel. Some of the Homebrew apps don't require anything but HBC itself. For loading backups, you need more than that. Follow the guide I already linked, and you'll be well on your way.
     
  5. Hypnotist
    OP

    Newcomer Hypnotist Newbie

    Joined:
    Sep 23, 2007
    Messages:
    6
    Country:
    United States
    Ok, I think this is going pretty smoothly, I hit a wall in the FAQ though... I have gotten to this part...

    "In the
    0000000100000024v1042
    0000000100000025v3612
    0000000100000026v3610
    0000000100000035v5149
    0000000100000037v5149
    000000010000003Cv6174
    000000010000003Dv4890
    0000000100000101v8
    folders there are several files.

    Copy the contents of the 0000000100000024v1042 folder to the 00000001>000024>v1042 folder.[important]
    Copy the contents of the 0000000100000025v3612 folder to the 00000001>000025>v3612 folder.[important]
    Copy the contents of the 0000000100000026v3610 folder to the 00000001>000026>v3610 folder.[important]
    Copy the contents of the 0000000100000035v5149 folder to the 00000001>000035>v5149 folder.[important]
    Copy the contents of the 0000000100000037v5149 folder to the 00000001>000037>v5149 folder.[important]
    Copy the contents of the 000000010000003Cv6174 folder to the 00000001>00003C>v6174 folder.[important]
    Copy the contents of the 000000010000003Dv4890 folder to the 00000001>00003D>v4890 folder.[important]
    Copy the contents of the 0000000100000101v8 folder to the 00000001>000101>v8 folder.[important]"

    But all those 00000001 folders aren't there, just one of them is... what did I do wrong... when I do this is it ok that I didn't delete everything I already had, or did I make some type of mistake or what?

    Thank you for being so helpful.
     
  6. jabmaster2

    Member jabmaster2 GBAtemp Fan

    Joined:
    Apr 24, 2009
    Messages:
    477
    Country:
    United States
    What are u try do to ur wii? Just install a cios that all u need do.When u tried to install it b4 did u do network or wad install. If u did network it obviosly wouldn't work cuz like u said ur wii I'd offline. If u did wad did u have the ios wad needed on root of ur sdbotherwise that wouldn't work. Also what cios are u trying to install?R u sure u had cios b4 and the backup launcher worked. If not ull have run trucha bug restore first so a cios can be installed
     
  7. bowser

    Member bowser Mwa ha ha ha!

    Joined:
    Sep 1, 2008
    Messages:
    2,177
    Location:
    GBAtemp ↑↑↓↓← → ← →BA
    Country:
    India
    Of course the folders are not there. You have to create them.

    Also you are missing some zeros in the paths.
    It should be "Copy the contents of the 0000000100000024v1042 folder to the 00000001>00000024>v1042 folder"
     
  8. jabmaster2

    Member jabmaster2 GBAtemp Fan

    Joined:
    Apr 24, 2009
    Messages:
    477
    Country:
    United States
  9. Hypnotist
    OP

    Newcomer Hypnotist Newbie

    Joined:
    Sep 23, 2007
    Messages:
    6
    Country:
    United States
    I tried that, created the folders and whatever, but then I did this "
    Insert the SD card into the Wii with the files provided.

    Go to Wii Options, Data Management, Channels, SD card, yes to load the boot.dol."

    And I didn't get the option to click yes or whatever. I don't know what I'm doing wrong, is it possible that it has to do with all the other stuff on my card that I copied from my friend, should I just delete everything and start from scratch, or should I try the other FAQ, I am really grateful you guys are so helpgul.
     
  10. bowser

    Member bowser Mwa ha ha ha!

    Joined:
    Sep 1, 2008
    Messages:
    2,177
    Location:
    GBAtemp ↑↑↓↓← → ← →BA
    Country:
    India
    Sounds like you are trying to run Bannerbomb. You don't need to do that since you already have the Homebrew Channel. Launch the Homebrew Channel and run the Hackmii installer and install DVDx and BootMii. Then continue with the rest of the guide.
     
  11. Hypnotist
    OP

    Newcomer Hypnotist Newbie

    Joined:
    Sep 23, 2007
    Messages:
    6
    Country:
    United States
    How do I get the Hackmii installer, I don't think I have it, or what is it called? Can you guys just be a little more specific, thank you so much for being so helpful, and bringing out quick responses.
     
  12. Hypnotist
    OP

    Newcomer Hypnotist Newbie

    Joined:
    Sep 23, 2007
    Messages:
    6
    Country:
    United States
    Oh, nevermind, I figured it out, thank you guys so much... this was pretty tedious, but totally worth it.
     

Share This Page