Hacking I just got a new Wii

Phratt

Well-Known Member
OP
Member
Joined
Nov 12, 2008
Messages
541
Trophies
0
XP
151
Country
United States
And I want to downgrade again, but I need to know the steps to do this, in a good order.

Do I downgrade to 3.2u first asnd then use CIOSCORP? Or do I downgrade, download preloader, then do CIOSCORP.

Also, is there any brick potential I should know about? As I bricked my last one and am not fitting on brickin this one also.
 

djtaz

PM's Full - Wadder Me
Member
Joined
Sep 21, 2008
Messages
2,997
Trophies
0
Age
51
Website
Visit site
XP
101
Country
Everything you do on a wii with regards to hacking can potentially brick it.

You use everything at your own risk - i have a guide to getting downgrading , HBC and backuploader onto your wii, but i wont be doing a guide for cioscorp or backuploader due to the risks involved.

They are great , but people need to do that themselves.
 

Phratt

Well-Known Member
OP
Member
Joined
Nov 12, 2008
Messages
541
Trophies
0
XP
151
Country
United States
djtaz said:
Everything you do on a wii with regards to hacking can potentially brick it.

You use everything at your own risk - i have a guide to getting downgrading , HBC and backuploader onto your wii, but i wont be doing a guide for cioscorp or backuploader due to the risks involved.

They are great , but people need to do that themselves.


Oh no, i know the risks. Im not dumb, I bricked it the last time with a inject that was supposed to work.

Anyways, I just want to know teh saftey steps to installing preloader and cioscorp, so I don't do something you're not supposed to do while installing.
 

20clarky08

Official Wii Freak
Member
Joined
Oct 29, 2008
Messages
844
Trophies
0
Age
37
Location
ScouseLand
Website
20clarky08.googlepages.com
XP
79
Country
tbh mate CORP aint for everybody...but if your willing to take the risks ya should have over to the System Menu thread and get reading, will sink in alot better than someone spoonfeedin it to ya...

i've gone for Starfall and CORP myself, am waiting for cSM to be honest..
 

Jdbye

Always Remember 30/07/08
Suspended
Joined
May 10, 2006
Messages
1,070
Trophies
0
Age
33
Location
Norway
XP
288
Country
Norway
Phratt said:
djtaz said:
Everything you do on a wii with regards to hacking can potentially brick it.

You use everything at your own risk - i have a guide to getting downgrading , HBC and backuploader onto your wii, but i wont be doing a guide for cioscorp or backuploader due to the risks involved.

They are great , but people need to do that themselves.


Oh no, i know the risks. Im not dumb, I bricked it the last time with a inject that was supposed to work.

Anyways, I just want to know teh saftey steps to installing preloader and cioscorp, so I don't do something you're not supposed to do while installing.
Injected WAD? That's easy to fix with AnyTitle Remover.
 

djtaz

PM's Full - Wadder Me
Member
Joined
Sep 21, 2008
Messages
2,997
Trophies
0
Age
51
Website
Visit site
XP
101
Country
i installed preloader and corrupted my system menu - semi brick , though preloader itself got me out of the mess. I got a new system32.wad and installed it and it sorted itself out.

They are programs to be careful of - any of the ones in my sig have proven themselves to be ok solid and working - so i wont go with anything else for now.
 

Phratt

Well-Known Member
OP
Member
Joined
Nov 12, 2008
Messages
541
Trophies
0
XP
151
Country
United States
jdbye said:
Phratt said:
djtaz said:
Everything you do on a wii with regards to hacking can potentially brick it.

You use everything at your own risk - i have a guide to getting downgrading , HBC and backuploader onto your wii, but i wont be doing a guide for cioscorp or backuploader due to the risks involved.

They are great , but people need to do that themselves.


Oh no, i know the risks. Im not dumb, I bricked it the last time with a inject that was supposed to work.

Anyways, I just want to know teh saftey steps to installing preloader and cioscorp, so I don't do something you're not supposed to do while installing.
Injected WAD? That's easy to fix with AnyTitle Remover.

Accidently uninstalled TH though, so I couldn't get to it in starfall.

Anyways, I remember someone told me install one cIOS before the anything else to make sure it will work, but I forgot which cIOS it was. Does anyone know?
 

Phratt

Well-Known Member
OP
Member
Joined
Nov 12, 2008
Messages
541
Trophies
0
XP
151
Country
United States
djtaz said:
i installed preloader and corrupted my system menu - semi brick , though preloader itself got me out of the mess. I got a new system32.wad and installed it and it sorted itself out.

They are programs to be careful of - any of the ones in my sig have proven themselves to be ok solid and working - so i wont go with anything else for now.

but If im correct, that was cause you weren't on 3.2u right? If you were on 3.2u, then tell me cause I'll won't install it, lol.
 

ether2802

we have the techno...!!
Former Staff
Joined
Oct 14, 2007
Messages
4,349
Trophies
0
Age
41
Location
Pto. Vallarta
XP
312
Country
Mexico
If your old Wii is on 3.2 you can buy a ModChip and download or create and autoboot AnyTD then you can fix your problem.

for the steps on how to doing, there ain't no safe steps, that's why all te apps says: "do it at your own risk", but I would Downgrade to 3.2, install Starfall or Preloader, CIOSCORP at the end (cIOS30 the last one to install), but that is only me, if you do it like this and get bricked I'll be glad to know that I was wrong
laugh.gif
 

Phratt

Well-Known Member
OP
Member
Joined
Nov 12, 2008
Messages
541
Trophies
0
XP
151
Country
United States
ether2802 said:
If your old Wii is on 3.2 you can buy a ModChip and download or create and autoboot AnyTD then you can fix your problem.

for the steps on how to doing, there ain't no safe steps, that's why all te apps says: "do it at your own risk", but I would Downgrade to 3.2, install Starfall or Preloader, CIOSCORP at the end (cIOS30 the last one to install), but that is only me, if you do it like this and get bricked I'll be glad to know that I was wrong
laugh.gif


Yeah, I was planning doing it in that order.

Oh, and if I install starfall, can I install preloader after? Does It overwrite starfall or something?

And I got a fulkl refund for my old wii, I don't have money like that to be just buying modchips and stuff, lol.
 

Phratt

Well-Known Member
OP
Member
Joined
Nov 12, 2008
Messages
541
Trophies
0
XP
151
Country
United States
If I install starfall, and do CIOSCORP, would I still be able to load starfall?

I mean like, if something went wrong, could I still use it?

Or in Homebrew terms, what IOS does starfall run on, if any?
 

Phratt

Well-Known Member
OP
Member
Joined
Nov 12, 2008
Messages
541
Trophies
0
XP
151
Country
United States
Sorry for triple posting, but I just wanted to announce, that my Wii is officially cIOSCORP'd.

PM me if you want the files. There shouldn't be a problem if you have the right files and are in 3.2u.
 

Site & Scene News

Popular threads in this forum

General chit-chat
Help Users
  • K3Nv2 @ K3Nv2:
    They haslve dedicated on board chips that aren't tweaked like x64/x32 afaik
  • ColdBlitz @ ColdBlitz:
    but its a custom os for both of them
  • ColdBlitz @ ColdBlitz:
    designed for only specific hardware
  • ColdBlitz @ ColdBlitz:
    so you have to learn to emulate that specific hardware which isn't as easy as you'd think
  • K3Nv2 @ K3Nv2:
    It's a locked down Linux distro basically
  • Psionic Roshambo @ Psionic Roshambo:
    I think the only custom hardware is to do with the SSD and a security chip
  • Psionic Roshambo @ Psionic Roshambo:
    Probably combined in one chip
  • K3Nv2 @ K3Nv2:
    They place married security chips onto boards iirc
  • Psionic Roshambo @ Psionic Roshambo:
    Damn Frontier is offering 5Gbps now lol
  • K3Nv2 @ K3Nv2:
    I honestly can't recommend any of the big 3 this years I'd say buy a rog ally z1 if we're being honest
  • Psionic Roshambo @ Psionic Roshambo:
    Honestly after the PS3 and 360 I just went full PC
  • K3Nv2 @ K3Nv2:
    Every games basically cross platform they only have about 6 titles making it worth the $600 price tag
  • Psionic Roshambo @ Psionic Roshambo:
    Didn't see much need for a console, all the advantages have kind of disappeared
  • ColdBlitz @ ColdBlitz:
    the ps3 used to support installing linux because the cpu was so powerful
  • K3Nv2 @ K3Nv2:
    Then the games are $70 and they want to reboot and refresh the same game every year
  • K3Nv2 @ K3Nv2:
    The ps3 was always Linux they just found a way to make it open source
  • ColdBlitz @ ColdBlitz:
    I'm avoiding buying from the big 3 at all atm
  • Psionic Roshambo @ Psionic Roshambo:
    At one point PC game pads where poorly supported, loading a game had setup, it was complicated. Now it's almost as easy as a console.
  • ColdBlitz @ ColdBlitz:
    nintendo needs to up their game soon
  • K3Nv2 @ K3Nv2:
    Yeah even bt support for Xbox one controllers are just as easy as pairing
    +1
  • ColdBlitz @ ColdBlitz:
    considering the steamdeck can emulate the switch (yikes) theres almost 0 reason to buy the switch apart from playing online and using cartridges
  • K3Nv2 @ K3Nv2:
    Xinput and 360 dongles were a driver nightmare
  • K3Nv2 @ K3Nv2:
    I remember having to manually put in drivers and what not
  • Psionic Roshambo @ Psionic Roshambo:
    Yeah the 360 dongles sucked
  • Psionic Roshambo @ Psionic Roshambo:
    But the new Xbox pads? PIr it up and if a game supports it it just works
    Psionic Roshambo @ Psionic Roshambo: But the new Xbox pads? PIr it up and if a game supports it it just works