1. GamerzHell9137

    OP GamerzHell9137 GBAtemp Psycho!
    Member

    Joined:
    Nov 1, 2011
    Messages:
    4,013
    Country:
    Bosnia and Herzegovina
    Once i got my 3DS XL the first thing what i did (after i got MK7) is tried the online.
    How was it? Bad, the reason is that i was getting Communication error and i still do have them.
    Asked ISP to change my modem but it still didn't work.
    I had Zyxel and atm i have Billion. I have ridiculous long login time(login to Nintendo Network) and the connection seems to cut off(?) when i play.
    People said its cause of the Modem so i thought to buy 1 but i don't know which one to get so I want to ask you guys which modem works with the 3DS.
     
  2. Kouen Hasuki

    Kouen Hasuki Kouen the Cyber Husky
    Member

    Joined:
    Jan 9, 2013
    Messages:
    1,386
    Country:
    Norway
    Double check things go to a friends house or any free wifi spot and try could be a faulty 3ds
     
    MAXLEMPIRA likes this.
  3. weavile001

    weavile001 Spiritmaster
    Member

    Joined:
    Jun 10, 2012
    Messages:
    2,794
    Country:
    Brazil
    my modem is Thomson TG508 and the network never failed to me.
     
  4. how_do_i_do_that

    how_do_i_do_that Blue Wizard is about to die.
    Member

    Joined:
    May 16, 2008
    Messages:
    5,124
    Country:
    Antarctica
    If you got a satellite internet service, you got uber latency issues.

    If you got dail up, you got bandwith issues period. (Yes, they do make routers for dail up, they do exist.)

    If you got DSL, you likely got screwed on the upstream.

    If you got cable, you likely screwed up configuring the router.

    If you got fiber, you likely screwed up configuring the router.
     
  5. MAXLEMPIRA

    MAXLEMPIRA Legends are Made from True Stories...
    Member

    Joined:
    Jun 24, 2012
    Messages:
    1,039
    Country:
    Mexico
    I had a miniMotorola one... I don't the model, and the Wi-Fi went perfect... then... I had to change it, after that, with this mode (ARRIS) the Wi-Fi signal go too bad :S I got a poor signal in the next room... so, it's probably that your moden is the problem
     
  6. Kouen Hasuki

    Kouen Hasuki Kouen the Cyber Husky
    Member

    Joined:
    Jan 9, 2013
    Messages:
    1,386
    Country:
    Norway
    Never just assume its the modem or connection verify with other connections first so you don't waste money
     
  7. ComeTurismO

    Member

    Joined:
    Sep 18, 2011
    Messages:
    2,964
    Country:
    Canada
    Yeah, well I hate you.
     
    Deleted User and RodrigoDavy like this.
  8. Lilith Valentine

    Lilith Valentine GBATemp's Official Cubi: Pride Imp!
    Member

    Joined:
    Sep 13, 2009
    Messages:
    23,903
    Country:
    Antarctica
    That doesn't sound like the 3DS's fault, that sounds more like you have crappy internet.
     
    Deleted User and Sicklyboy like this.
  9. GamerzHell9137

    OP GamerzHell9137 GBAtemp Psycho!
    Member

    Joined:
    Nov 1, 2011
    Messages:
    4,013
    Country:
    Bosnia and Herzegovina

    Tried it on with friends D-Link modem, it works fine. I played over 20 races with no communication error.
     
  10. GamerzHell9137

    OP GamerzHell9137 GBAtemp Psycho!
    Member

    Joined:
    Nov 1, 2011
    Messages:
    4,013
    Country:
    Bosnia and Herzegovina

    [​IMG]

    [​IMG]

    Wii works fine.
    Ohh and i tested the speed with speedtest on the Wii, it says 2 Mb/s but on the 3DS (Mobilespeedtest.com) it says 1 Mb/s.
    Do you know the reason why?

    EDIT:No Lags on MKWii.
     
  11. trumpet-205

    trumpet-205 Embrace the darkness within
    Member

    Joined:
    Jan 14, 2009
    Messages:
    4,363
    Country:
    United States
    That really sounds like crappy internet service, rather than 3DS being crappy.

    57 ms ping time is rather big.
     
  12. how_do_i_do_that

    how_do_i_do_that Blue Wizard is about to die.
    Member

    Joined:
    May 16, 2008
    Messages:
    5,124
    Country:
    Antarctica
    Looks like a latency issue with the service. Upstream is kinda low as well.
     
  13. DaggerV

    DaggerV Archmagi of the Emerald Moon
    Member

    Joined:
    Dec 3, 2009
    Messages:
    932
    Country:
    United States
    Dang, upstream worse than mine, good game.
     
  14. GamerzHell9137

    OP GamerzHell9137 GBAtemp Psycho!
    Member

    Joined:
    Nov 1, 2011
    Messages:
    4,013
    Country:
    Bosnia and Herzegovina

    Yeah but why would Wii work fine. I do have lags in games like Tatsunoko VS Capcom and SSBB but no dc.
    And Wii says that my ping is 96.
     
  15. Lilith Valentine

    Lilith Valentine GBATemp's Official Cubi: Pride Imp!
    Member

    Joined:
    Sep 13, 2009
    Messages:
    23,903
    Country:
    Antarctica
    Your internet is slow as fuck!
    Yeah, looks more like it's you're internet that is the problem rather than the 3DS.
     
  16. GamerzHell9137

    OP GamerzHell9137 GBAtemp Psycho!
    Member

    Joined:
    Nov 1, 2011
    Messages:
    4,013
    Country:
    Bosnia and Herzegovina

    I can't get over the fact that Wii works fine and 3DS not >.<
     
  17. GamerzHell9137

    OP GamerzHell9137 GBAtemp Psycho!
    Member

    Joined:
    Nov 1, 2011
    Messages:
    4,013
    Country:
    Bosnia and Herzegovina
    I still wan't the answer for why it works fine on Wii and not on 3DS.
     
  18. how_do_i_do_that

    how_do_i_do_that Blue Wizard is about to die.
    Member

    Joined:
    May 16, 2008
    Messages:
    5,124
    Country:
    Antarctica
    That mostly depends on what online features you are using. We can't tell you without knowing what kinda of online features you are using to tell you if it is doing the same on the 3DS or not.
     
  19. CJL18

    CJL18 GBAtemp Advanced Fan
    Member

    Joined:
    Mar 4, 2007
    Messages:
    886
    Country:
    United States
    Well for one ur internet is garbage 96 ping is not good answer me this where your Wii is hooked up is your router close to your Wii?
     
  20. RodrigoDavy

    RodrigoDavy GBAtemp Maniac
    Member

    Joined:
    Feb 9, 2011
    Messages:
    1,453
    Country:
    Brazil
    Did you download the MK7 online patch on the eshop?

    EDIT: Even if you have downloaded it before on your old 3DS, you will have to download it again since the patch is installed in the console not the cart
     
Draft saved Draft deleted