1. pustal

    OP pustal Koalafied member.
    Member

    Joined:
    Jul 19, 2011
    Messages:
    822
    Country:
    Portugal
    I can't boot up my switch, the screen stays black.

    When I connect it to the charger I have the following screen appearing every few seconds:

    [​IMG]

    If I try to boot up while charging, I get the Nintendo logo but it goes to black right after:

    [​IMG]

    I tried pressing the power button for 12 seconds and then again after a few seconds and nothing.

    What can I do? Thank you in advance for any help.
     
  2. MicroRepairRX

    MicroRepairRX Member
    Newcomer

    Joined:
    Jul 11, 2020
    Messages:
    11
    Country:
    United States
    Looking at the first screenshot it looks like the battery is almost fully charged.

    Perhaps something is wrong during the boot sequence. Google "nintendo switch recovery" and you'll find instructions from nintendo on how to trouble shoot this.
     
    pustal likes this.
  3. pustal

    OP pustal Koalafied member.
    Member

    Joined:
    Jul 19, 2011
    Messages:
    822
    Country:
    Portugal
    I did and their instructions didn't really help. I did pry open the console and recconect the battery. Now it shows the battery depleted and instead of flashing the battery screen at intervals it shows the following screen constantly:

    [​IMG]

    I'm gonna leave it for a bit to see if it charges and then try to boot it.
     
  4. MicroRepairRX

    MicroRepairRX Member
    Newcomer

    Joined:
    Jul 11, 2020
    Messages:
    11
    Country:
    United States
    Oh! I ran into this issue the other day.

    What was happening was the console was not super charing at 1.49 amps. It was stuck on .49 amps, so it was't charing fast enough for the console to fully turn on.

    I had previously replaced the P13USB chip on the other side of the board, which fixed the docking issue. However, there was an hdmi filter/fuse that was blow so had to replace that.

    Your situation might be a little different. More than likely I'd suspect it's the M92T36 IC, you can check some of the capacitors around the chip with a multimeter for both sides shorting to ground.

    If you search "Tronixfix Switch" on youtube, you'll find repair videos on this issue.

    Edit: Also it might be good to test with a known working good battery. The ones I've bought online usually have some charge to them.
     
    Last edited by MicroRepairRX, Jul 11, 2020
    pustal likes this.
  5. richi323

    richi323 Newbie
    Newcomer

    Joined:
    Mar 16, 2019
    Messages:
    9
    Country:
    Peru
    The same thing happened to me too but it was when I loaded the sxos 3 times it happened to me, I pressed the power button for 2 min and after leaving my switch connected from one day to the next it worked again but it loaded without problem in ofw, then update my switch update to the latest version of sxos but I still get a few times with the black screen now I use heaket and cargo atmosphere without problems, hopefully it will help you.
     
    pustal likes this.
  6. Xilith

    Xilith GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    Apr 1, 2019
    Messages:
    110
    Country:
    Italy
    Try to use a type c powerbank
     
    pustal likes this.
  7. pustal

    OP pustal Koalafied member.
    Member

    Joined:
    Jul 19, 2011
    Messages:
    822
    Country:
    Portugal
    @MicroRepairRX @richi323 @Xilith

    The unplugging and plugging of the battery worked:

    [​IMG]
    I think the problem lies within the battery controller. Something like the status data not being updated while turned off or discharged. This reminded me of the Vita battery issues with its controller.
     
Draft saved Draft deleted
Loading...

Hide similar threads Similar threads with keywords - Switch,