I am stuck and confused

Discussion in 'Wii - Hacking' started by chillyloop, Jun 12, 2009.

Jun 12, 2009

I am stuck and confused by chillyloop at 3:51 PM (3,113 Views / 0 Likes) 39 replies

  1. chillyloop
    OP

    Member chillyloop GBAtemp Regular

    Joined:
    Oct 6, 2008
    Messages:
    136
    Country:
    United Kingdom
    I have done the bannerbomb exploit and put the HBC onto my wii. Now when I was installing the HBC it said that I can only install bootmii as an ISO. So does this mean that I cannot play backup games on my wii? Where do I need to go from here?

    My wii is currently 3.4E
     


  2. Det1re

    Member Det1re det1re.de

    Joined:
    Oct 28, 2008
    Messages:
    1,272
    Location:
    Germany
    Country:
    Germany
    No.
     
  3. chillyloop
    OP

    Member chillyloop GBAtemp Regular

    Joined:
    Oct 6, 2008
    Messages:
    136
    Country:
    United Kingdom
    What do I need to do next then?
     
  4. WiiPower

    Member WiiPower GBAtemp Guru

    Joined:
    Oct 17, 2008
    Messages:
    8,165
    Country:
    Germany
  5. chillyloop
    OP

    Member chillyloop GBAtemp Regular

    Joined:
    Oct 6, 2008
    Messages:
    136
    Country:
    United Kingdom
    Thanks for the help. So far I have done the bannerbomb test on my 3.4E wii and installed the HBC. So I have done step 1 in the bannerbomb guide. So am I correct in saying that I now go into the backup forum and get something like neogammer or a USB loader? Is there anything else I need to do?

    Do I need bootmii installed to play backup games?
     
  6. zektor

    Member zektor GBAtemp Maniac

    Joined:
    Nov 29, 2005
    Messages:
    1,325
    Country:
    United States

    There are quite a few stickies in this very forum that will help you. Just have patience and read.

    PS: Bootmii as an "ISO"...haha, gotta love it [​IMG] One is very much against the other!
     
  7. WiiPower

    Member WiiPower GBAtemp Guru

    Joined:
    Oct 17, 2008
    Messages:
    8,165
    Country:
    Germany
    You need a cIOS installed + a loader, that's it. Everybody else telling you need cioscorp, preloader, softmii or whatever else is wrong. But enough in the wrong forum.
     
  8. chillyloop
    OP

    Member chillyloop GBAtemp Regular

    Joined:
    Oct 6, 2008
    Messages:
    136
    Country:
    United Kingdom
    In your bannerbomb guide step1, does it just install the HBC, is this correct? All I have got so far is a HBC and something called DVDX. It would not let me install bootmii, only as an ISO.

    Where do I find a cIOS? Do I need a special one?
     
  9. WiiPower

    Member WiiPower GBAtemp Guru

    Joined:
    Oct 17, 2008
    Messages:
    8,165
    Country:
    Germany
    Enough in the wrong forum. And never install something from which you don't know what it's good for(DVDX).
     
  10. chillyloop
    OP

    Member chillyloop GBAtemp Regular

    Joined:
    Oct 6, 2008
    Messages:
    136
    Country:
    United Kingdom
    Sorry, please bare with me. Do you mean I am in the wrong sub forum for the cIOS, or this whole forum altogether? Which sub forum do I need to go to, the backup one?
     
  11. funnystory

    Banned funnystory Banned

    Joined:
    Sep 20, 2008
    Messages:
    1,472
    Country:
    United States
    you mean ios right?
     
  12. TroyTheZombie

    Member TroyTheZombie GBAtemp Advanced Maniac

    Joined:
    Mar 3, 2009
    Messages:
    1,631
    Location:
    Calgary, Canada
    Country:
    Canada
    lol

    ok, i'll walk you through it.


    install a cIOS. I recommend either Custom IOS38 rev 13a or Custom IOS38 rev 10. Do your research, see which one you would rather use.

    http://translate.google.com/translate?u=ht...en&ie=UTF-8

    than, either use NeoGamma R3(For Disc Backups or USB) ot usbloader_GX(For USB) through the homebrew channel to play backups.
     
  13. chillyloop
    OP

    Member chillyloop GBAtemp Regular

    Joined:
    Oct 6, 2008
    Messages:
    136
    Country:
    United Kingdom
    Thank you. Lastly, can installing any of these brick my wii?
     
  14. TroyTheZombie

    Member TroyTheZombie GBAtemp Advanced Maniac

    Joined:
    Mar 3, 2009
    Messages:
    1,631
    Location:
    Calgary, Canada
    Country:
    Canada
    cIOS doesn't even touch the system menu, so no. My advice is read the readme file that comes with it, so you know how to do either a network install, or a wad install. (I recommend network if possible for you)

    Using those 2 apps through the homebrew channel cannot brick your wii either.

    Installing wads however, can brick your wii. There are ways to safe guard against wad/banner bricks though.
     
  15. chillyloop
    OP

    Member chillyloop GBAtemp Regular

    Joined:
    Oct 6, 2008
    Messages:
    136
    Country:
    United Kingdom
    Thanks, I got cIOS38_rev13, how do I do the network update? Do I place the .dol file on the root of my sd card and then go to the HBC?
     
  16. manias

    Member manias GBAtemp Maniac

    Joined:
    Aug 7, 2007
    Messages:
    1,258
    Country:
    Netherlands
    PLEASE read the readme's that come with these threads and programs.. we all did too! it is very important you understand what you are doing, and not rely on what others tell u
     
  17. chillyloop
    OP

    Member chillyloop GBAtemp Regular

    Joined:
    Oct 6, 2008
    Messages:
    136
    Country:
    United Kingdom
    Network Installation:

    The readme just says, - Run the installer and select "Network Installation". It hardly tells me anything that I understand
     
  18. TroyTheZombie

    Member TroyTheZombie GBAtemp Advanced Maniac

    Joined:
    Mar 3, 2009
    Messages:
    1,631
    Location:
    Calgary, Canada
    Country:
    Canada
    you stick the dol in the folder apps/CustomIOS38rev13

    then go into the homebrew channel, and launch the app.

    if your wii is connected to the internet, you can do a network update. if not, follow the instructions in the readme to do an offline install.

    also, my advice, before doing anything else with your wii, do research on what can screw it up, and what can't. its the best way to learn more. Hell, when I hacked my wii i spent a lot of time just browsing forums and topics for various info.
     
  19. chillyloop
    OP

    Member chillyloop GBAtemp Regular

    Joined:
    Oct 6, 2008
    Messages:
    136
    Country:
    United Kingdom
    I understand what your saying and I have been reading into lots of stuff before I got my wii. I am not one to keep messing about installing different things on my wii much. Like once I have got my wii so it plays backup games, I won't touch any of this stuff again unless I have to. I think I have stuffed up again though, before I put the cios on the sd card I formatted it, have I made a mistake? I'm getting a headache now. [​IMG]
     
  20. TroyTheZombie

    Member TroyTheZombie GBAtemp Advanced Maniac

    Joined:
    Mar 3, 2009
    Messages:
    1,631
    Location:
    Calgary, Canada
    Country:
    Canada
    um, shouldn't matter.

    You probably deleted the boot mii files, but to get those back all you have to do is run the hackmii installer again and pick "prepare sd card" or something along those lines.
     

Share This Page