1. Ido_Omer100

    OP Ido_Omer100 Newbie
    Newcomer

    Joined:
    Sep 11, 2019
    Messages:
    3
    Country:
    Armenia
    So I am new to this hack business and I accidentally updated my switch to version 0.9. now, I kinda freaked out. I can't launch the switch through hekate any more (although I can launch hekate through rcm mode). I can open the switch through normal nintendo mode but than I can't open private games I installed, as well my custom theme or anything else related to the hack. I tried using the latest atmosphere (0.9.3) but when I activating the fusee primary bin the screen turns light black. What can I do?
     
    Yoni Arousement likes this.
  2. Dave_Chad

    Dave_Chad GBAtemp Advanced Fan
    Member

    Joined:
    Jun 29, 2016
    Messages:
    699
    Country:
    Wait for now. It will only be days most likely before everything gets updated yo support 9.0. It's only a matter of time.

    That or restore a nand backup you made on a lower firmware.
     
  3. Reploid

    Reploid GBAtemp Advanced Maniac
    Member

    Joined:
    Jan 20, 2010
    Messages:
    1,840
    Country:
    Serbia, Republic of
    YOu need to wait for your CFW to update and back to normal
     
  4. proffk

    proffk GBAtemp Advanced Fan
    Member

    Joined:
    Aug 14, 2013
    Messages:
    511
    Country:
    United Kingdom
    You will just have to wait untill cfw is updated to be compatibility with 9.0. In future use 90dns to block Ninetys servers.
     
  5. MonsterHunterJay

    Newcomer

    Joined:
    Sep 11, 2019
    Messages:
    15
    Country:
    United Kingdom
    Hey everyone - I have a question I really need to know.

    My bloody has been official firmware updated to 9, stupidly I know, and I really want to play the games.

    Right, I did a NAND raw backup when I started, which is on 8.0.1 but the file size is only 27gb big - is this wrong?

    How do I know if it will work or not - I'm stressed to fudge
     
  6. Dust2dust

    Dust2dust GBAtemp Maniac
    Member

    Joined:
    Jun 17, 2010
    Messages:
    1,388
    Country:
    Canada
    Best course of action for anyone who "accidentally" updated, is to wait it out. The solution will come sooner than later. Downgrading the firmware is a somewhat risky thing to do, especially if you have no experience. If you really must play games in the meanwhile, just get yourself a pack of cards and play some solitaire. :D

    Seriously, 9.0 will be supported within a week, more than likely.
     
    gizmomelb and MonsterHunterJay like this.
  7. Kafluke

    Kafluke GBAtemp Guru
    Member

    Joined:
    May 6, 2006
    Messages:
    5,473
    Country:
    United States
    Did you also backup boot1 and boot0? You'll need your raw nand and those two files and you wont be able to boot your switch at all without a custom bootloader because your fuse count wont match.
     
    wicksand420 likes this.
  8. Miqote

    Miqote GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    May 2, 2018
    Messages:
    259
    Country:
    Macedonia, The Former Yugoslav Republic of
    How can we prevent those update nags? They start the selector on update (which is a big dick move), and I've accidentally installed one before.
     
  9. MonsterHunterJay

    Newcomer

    Joined:
    Sep 11, 2019
    Messages:
    15
    Country:
    United Kingdom
    Yes, yes I did pal.

    Got those three files and it all accounts to about 28gb in total.

    I've made a back up of the version 9.0.0 just incase the downgrade doesn't work (unpatched switched).

    Those warnings signs scare the shizz out of me aha.

    I've also got my bootloader on my phone so I can set it straight up

    Sent from my Pixel 3 XL using Tapatalk
     
  10. Erol

    Erol GBAtemp Fan
    Member

    Joined:
    May 13, 2009
    Messages:
    368
    Country:
    Gambia, The
    What. How? Where did you get version 0.9? Tell us!
     
  11. Reecey

    Reecey Mario 64 (favorite game of all time)
    Member

    Joined:
    Mar 7, 2010
    Messages:
    5,863
    Country:
    I’m not sure if anyone noticed he has a patched switch on 9.0 so yes he’s basically screwed I doubt he will ever see cfw
     
  12. Bladexdsl
    This message by Bladexdsl has been removed from public view by linuxares, Sep 12, 2019, Reason: Please just ignore these post.
    Sep 12, 2019
  13. Kafluke

    Kafluke GBAtemp Guru
    Member

    Joined:
    May 6, 2006
    Messages:
    5,473
    Country:
    United States
    Where did the OP say they were ipatched? OP said they could launch hekate so not ipatched.
     
  14. MeAndHax

    MeAndHax Impolite person with some modding knowledge.
    Member

    Joined:
    Feb 7, 2017
    Messages:
    617
    Country:
    Germany
    I’d be happy to have the beta version of Nintendo software, 0.9 is extremely rare, I would not do anything at all and instead dump the system for the community!
     
  15. Reecey

    Reecey Mario 64 (favorite game of all time)
    Member

    Joined:
    Mar 7, 2010
    Messages:
    5,863
    Country:
    Is it not the same guy that had the ipatched switch? mind you there’s that many complaining about updating to 9.0 I’m lost!
     
  16. Kafluke

    Kafluke GBAtemp Guru
    Member

    Joined:
    May 6, 2006
    Messages:
    5,473
    Country:
    United States
    Yup. Happens every update.
     
  17. designgears

    designgears GBAtemp Fan
    Member

    Joined:
    Aug 8, 2016
    Messages:
    306
    Country:
    United States
    either wait a few days for atmos or manually downgrade
     
  18. alisahib085

    alisahib085 Newbie
    Newcomer

    Joined:
    Sep 14, 2019
    Messages:
    1
    Country:
    Canada
    I did the same thing but my game don't load, will the future atmosphere updates that allow it to work on 9.0 let me play my games?
     
  19. xabier

    xabier GBAtemp Advanced Fan
    Member

    Joined:
    Dec 10, 2006
    Messages:
    570
    Country:
    United States
    Make an emummc out of it and leave your sysnand untouched until all homebrew is updated. If emummc works it s a good backup :).
     
  20. azoreseuropa

    azoreseuropa GBAtemp Legend
    Member

    Joined:
    Nov 6, 2002
    Messages:
    10,034
    Country:
    Portugal
    People love to use the word "accidentally". They should know better. SMH. I always used the airplane mode on and turn wifi off. No problem. And no accident at all!
     
  21. Jil.10

    Jil.10 Advanced Member
    Newcomer

    Joined:
    Jan 6, 2016
    Messages:
    68
    Country:
    Italy
    There are many reasons to use wifi connection on a modded console...
     
Draft saved Draft deleted
Loading...

Hide similar threads Similar threads with keywords - accidentally, updated, version