?

What should be HorizonModule renamed to?

Poll closed May 21, 2017.
  1. HzMod

    11 vote(s)
    50.0%
  2. HzModule

    8 vote(s)
    36.4%
  3. HzProc

    2 vote(s)
    9.1%
  4. HzDbg

    1 vote(s)
    4.5%
  5. HzDebug

    0 vote(s)
    0.0%
  6. 22 voter(s)
  1. Sono

    OP Sono cripple piss
    Developer

    Joined:
    Oct 16, 2015
    Messages:
    2,385
    Country:
    Hungary
    Did I accidentally leak a cia of it? I don't remember ever giving it to anyone or uploading it.

    I think it's a debugger I made.
     
  2. sjkim04

    sjkim04 Member
    Newcomer

    Joined:
    Feb 28, 2021
    Messages:
    21
    Country:
    Korea, South
    Nah, I just looked at the front page edited reason.
    Anyway, thanks!
    Just wanted to know.
     
  3. chainswordcs

    chainswordcs Member
    Newcomer

    Joined:
    Mar 24, 2020
    Messages:
    26
    Country:
    United States
    Yeah I might continue testing and doing a bit better documentation (i.e. what released version is best for new 3DS, old 3DS, both-screens, etc.) I wanted to organize what versions I could, the development of this is a bit disorganized for my liking (no offense). Particularly with the most up to date version hidden several pages back and not mentioned in the first post...

    Anyway, good luck with development of this project!
     
    Sono likes this.
  4. Sono

    OP Sono cripple piss
    Developer

    Joined:
    Oct 16, 2015
    Messages:
    2,385
    Country:
    Hungary
    HzMod itself is a mess (and so am I). Although still not as bad as NTR, luckily.
     
    MKKhanzo and chainswordcs like this.
  5. T0biasCZe

    T0biasCZe Member
    Newcomer

    Joined:
    Oct 4, 2019
    Messages:
    27
    Country:
    Czech Republic
    the HzLoad.cia doesnt create the launcher for me :/ (i have new 3ds)
    edit: i needed to completely remove it from system settings, and then the install worked
     
    Last edited by T0biasCZe, Apr 19, 2021
  6. T0biasCZe

    T0biasCZe Member
    Newcomer

    Joined:
    Oct 4, 2019
    Messages:
    27
    Country:
    Czech Republic
    ok so i tried make some comparison screenshots, and the 100% NTR has less noise than 100% HzMod while still having better framerate
    the lossless HzMod doesnt have any noise, but it runs only at 8FPS
    100% NTR
    [​IMG]

    100% HzMod
    [​IMG]

    Lossless HzMod:
    [​IMG]
    so i will just stick with NTR for now. still great project though!
     
  7. chainswordcs

    chainswordcs Member
    Newcomer

    Joined:
    Mar 24, 2020
    Messages:
    26
    Country:
    United States
    OMG I just remembered that NTR CFW hasn't been properly updated for Luma3DS in ages.

    This video says to use a custom fork of Luma. Sorry but no thanks, there are just too many moving parts and I don't want to be using a version of Luma that could possibly be massively outdated.
     
  8. lone_wolf323

    lone_wolf323 GBAtemp Psycho!
    Member

    Joined:
    May 27, 2011
    Messages:
    4,064
    Country:
    Canada
    thats why video guides are not something thats recommended as they too are usually outdated, plus sthetix usually has bad outdated guides people come whining to here about their console being bricked.
     
  9. chainswordcs

    chainswordcs Member
    Newcomer

    Joined:
    Mar 24, 2020
    Messages:
    26
    Country:
    United States
    Oh my bad, fair point. Is there a decent guide for running NTR?
     
  10. livid_hen

    livid_hen Member
    Newcomer

    Joined:
    Jan 8, 2020
    Messages:
    44
    Country:
    United States
    I don't think this project was ever intended to replace ntr. Ntr just uses hardware the old 3ds doesn't have, so this is the (much slower (at least atm, who knows) because it does not have its on hardware to run on) alternative.
     
  11. chainswordcs

    chainswordcs Member
    Newcomer

    Joined:
    Mar 24, 2020
    Messages:
    26
    Country:
    United States
    I feel like it's hard for me to get a pixel-perfect screen capture for use in OBS. Do you have any advice?

    Also, my use-case is trying to record the 3DS Virtual Console game Pokemon Yellow. I decided to say screw it and try NTR CFW, but it also has issues with colors.

    NTR:
    [​IMG]

    HzMod (Build June 11, 2019)
    [​IMG]

    HzMod (Build June 6, 2020)
    [​IMG]

    Thankfully, HzMod from February 2018 is lossless with TARGA and doesn't have these color issues.
    [​IMG]

    Right now I'm playing the game with Bilinear upscaling, but by holding START I can play with integer scaling (in this case just 1:1) but the display window is still doing some weird filtering or scaling on the image. It's very small and hard to notice unless you're zoomed in with an image editor, but it bothers me (I want to upscale 3DS footage 4x for YouTube recordings but it's all weird because of this)
    [​IMG]
     
    Last edited by chainswordcs, Apr 26, 2021
  12. livid_hen

    livid_hen Member
    Newcomer

    Joined:
    Jan 8, 2020
    Messages:
    44
    Country:
    United States
    It may be better to grab the rom from the vc game via gm9 and emulate it on pc or mobile :unsure:
    You can find the game in gm9, mount it, go to romfs, then rom, and that file in there is the rom, you can just put a .gbc on the end after you copy it to gm9/out.
     
    Last edited by livid_hen, Apr 26, 2021
    chainswordcs likes this.
  13. chainswordcs

    chainswordcs Member
    Newcomer

    Joined:
    Mar 24, 2020
    Messages:
    26
    Country:
    United States
    Yeah... I dunno, it's just my personal preference I guess. And I like playing with debug and experimental software. My programmer friends and I might actually work on a fork of Snickerstream that supports TARGA, if anything does or doesn't come of that I'll let you all know.

    Edit: Also the color issues absolutely fascinated me lol.
     
    Last edited by chainswordcs, Apr 26, 2021
    livid_hen and BETA215 like this.
  14. livid_hen

    livid_hen Member
    Newcomer

    Joined:
    Jan 8, 2020
    Messages:
    44
    Country:
    United States
    I totally get that :rofl2:
     
  15. chainswordcs

    chainswordcs Member
    Newcomer

    Joined:
    Mar 24, 2020
    Messages:
    26
    Country:
    United States
    Not to bother you about this, but do you think you still have this old build? I kinda just wanna try it for curiosity's sake.
     
  16. Sono

    OP Sono cripple piss
    Developer

    Joined:
    Oct 16, 2015
    Messages:
    2,385
    Country:
    Hungary
    What HzMod versions are y'all using?

    The reason for the noise is lower color resolution (it's not actually noise, but the color has half resolution compared to the brightness data). If you were to desaturate the image, you could see that the image is actually full-resolution with minimal noise.

    I also forgot to mention that HzMod had internal changes which makes SnickerStream not work with too old versions (I think those changes were made around 2020/feb to 2020/maj). Only use SnickerStream with versions newer than around 2020/03/29.
     
  17. chainswordcs

    chainswordcs Member
    Newcomer

    Joined:
    Mar 24, 2020
    Messages:
    26
    Country:
    United States
    For my main purpose, I'm using a build from February 2018 (it's actually in the first post I think). That's from before you started converting previously TARGA games to JPEG, which broke colors really bad for some games (but naturally got a good performance boost).

    Also, from my testing just now, Snickerstream seems to work with almost every version I have which is top-screen only. At least as far back as 2018, but it doesn't have TARGA support.
     
  18. Sono

    OP Sono cripple piss
    Developer

    Joined:
    Oct 16, 2015
    Messages:
    2,385
    Country:
    Hungary
    It does *work*, but in some color modes it will display very incorrect data. This is why I say that HzMod versions must be paired to their respective HorizonScreen versions.
     
  19. T0biasCZe

    T0biasCZe Member
    Newcomer

    Joined:
    Oct 4, 2019
    Messages:
    27
    Country:
    Czech Republic
    I have the version linked in the first post on this thread

    And i have the New 3DS version on my 3ds since i have the new 3ds model
     
  20. Portentous

    Portentous Newbie
    Newcomer

    Joined:
    May 1, 2021
    Messages:
    2
    Country:
    United States
    I just downloaded this onto my old 3ds. It works, but the screen capture runs at 5 fps at a very low bitrate. Is there any way to improve this?
     
Draft saved Draft deleted
Loading...

Hide similar threads Similar threads with keywords - streaming, screen, old3DS