Howto: YSMenu on M3 DS Simply

Discussion in 'M3 Adapter' started by Golin, Apr 8, 2009.

Apr 8, 2009

Howto: YSMenu on M3 DS Simply by Golin at 6:30 AM (16,845 Views / 0 Likes) 18 replies

  1. Golin
    OP

    Member Golin GBAtemp Regular

    Joined:
    Feb 28, 2007
    Messages:
    201
    Location:
    United States
    Country:
    United States
    Thanks to Maikel Steneker for R4YSauto and his guide on the R4 forums.
    This is a simplified guide for those using the M3 DS Simply and longing to get
    YSMenu on their card.

    1. Go here: http://home.usay.jp/pc/etc/nds/
    2. Scroll down the Japanese page--it won't be on the Engrish version--and download YSMenu (It is under his update entitled DS(T_T)DS)
    3. Rename the compressed file to: YSMenu0810211800
    4. Move the file to a newly created folder on the Desktop named: M3DSS
    4. Download this: http://62.50.15.93/~koen/hbdb/YSMenu/002/r4ysauto.zip
    5. Extract file to the M3DSS folder on the Desktop.
    6. Download this: http://62.50.15.93/~koen/hbdb/YSMenu/002/update.zip
    7. Extract file to the M3DSS folder on the Desktop.
    8. Run r4.bat (it will update) and it will generate the .DAT file and TTMENU folder.
    9. Move the new files to your M3 DS Simply... viola. (Move and Replace all--which is 2 files)
    10. Turn it on and you'll be booting into YSMenu on your M3 DS Simply.
     
  2. Frannyman

    Newcomer Frannyman Member

    Joined:
    Dec 26, 2008
    Messages:
    28
    Country:
    Peru
    Thank you very much for this!

    I would very much appreciate it if anyone could tell me what can I delete from my M3 Simply cart once I've done this. Can I get rid of the [moonshell], [R4 menu] and [_system_] folders? Thanks in advance for your kind reply.

    EDIT: Apparently, it's alright to remove all 3 of them if you install YSMenu as a firmware as I did.
     
  3. Ultralex

    Member Ultralex GBAtemp Fan

    Joined:
    Mar 18, 2009
    Messages:
    334
    Country:
    Germany
    Yeah,but if you do this,you can't watch movies andlisten to mp3's anymore,unless you have another player or Moonshell2
     
  4. Cemrok

    Newcomer Cemrok Member

    Joined:
    Dec 3, 2009
    Messages:
    39
    Country:
    United Kingdom
    after i followed your steps, i have the error message, cannot find DS_MENU.DAT

    i must be doing somthing wrong! please help!
     
  5. Cemrok

    Newcomer Cemrok Member

    Joined:
    Dec 3, 2009
    Messages:
    39
    Country:
    United Kingdom
    So Sorry, i have figured it out! thanks for the guide! worked a dream!
     
  6. DjFIL

    Member DjFIL GBAtemp Maniac

    Joined:
    May 29, 2003
    Messages:
    1,182
    Location:
    BC, Canada
    Country:
    Canada
    Link 1 for the actual YSMENU is no longer working. Is there an alternate download... or is there anyway I can get it pre-compiled for the M3 Simply? Thanks.
     
  7. House Spider

    Banned House Spider In the GBAtemp attic.

    Joined:
    Apr 25, 2009
    Messages:
    1,282
    Location:
    Dundalk
    Country:
    Ireland
    Yasu doesn't want people downloading his stuff from another site or downloading precompliled YSMenus.
     
  8. Gvaz

    Member Gvaz GBAtemp Fan

    Joined:
    May 24, 2007
    Messages:
    383
    Location:
    United States
    Country:
    United States
    Why? I was searching for this because I want this on my old m3 simply. Maybe he should get back into the scene and release a m3 simply version if he doesn't like it
     
  9. Rob_Threat

    Member Rob_Threat GBAtemp Regular

    Joined:
    Jul 19, 2006
    Messages:
    128
    Location:
    East Oakland, Califo'nia
    Country:
    United States

    Just get "Wood R4 1.04" from the front page of GBATemp... it's way better than Yasu's DSTT hack Menu (I deleted my Yasu install right after testing Wood... it's cool).

    FYI, both work 100% fine with M3DSSimply.

    [​IMG]
     
  10. Gvaz

    Member Gvaz GBAtemp Fan

    Joined:
    May 24, 2007
    Messages:
    383
    Location:
    United States
    Country:
    United States
    I know I just tried it yesterday [​IMG]

    Much better than 1.14 or whatever it was at.
     
  11. bluejays

    Member bluejays GBAtemp Regular

    Joined:
    Jun 14, 2009
    Messages:
    159
    Location:
    Canada
    Country:
    Canada
    ya but moonshell 2 + ysmenu give it the u know sakura look =D. But when i get around to doing it I may use the r4 wood depending how it feels.
     
  12. Valkart

    Member Valkart GBAtemp Fan

    Joined:
    Jun 24, 2009
    Messages:
    416
    Location:
    Bogotá
    Country:
    Colombia
    Is there a way to use this on M3 Real? I´m trying to RNG in Pokemon Platinum but I have no success, so, I think that the problem is on the delay of the loaders on Sakura/Touchpod. Also to see if NitroHax works with my Heart Gold cart [​IMG]
     
  13. Porobu

    Member Porobu Gbatemps Shiny Latias

    Joined:
    Sep 12, 2009
    Messages:
    1,042
    Country:
    Spain
    No there is no way
     
  14. vree

    Member vree GBAtemp Regular

    Joined:
    Sep 12, 2005
    Messages:
    131
    Country:
    Belgium
    So is there a way to make this run on G6Real???

    It seems to be associated with M3 so, does it work?
     
  15. jurassicplayer

    Member jurassicplayer Completionist Themer

    Joined:
    Mar 7, 2009
    Messages:
    4,280
    Location:
    Pantsuland
    Country:
    United States
    Posting the same question in multiple threads while rewording them isn't going to get you any closer to an answer that nobody has the ability to try nor the motivation/brains to attempt.
     
  16. vree

    Member vree GBAtemp Regular

    Joined:
    Sep 12, 2005
    Messages:
    131
    Country:
    Belgium

    Chillax dude just a normal question,
    go watch some more ore no imouto [​IMG]
     
  17. TheZara

    Newcomer TheZara Newbie

    Joined:
    Jan 14, 2011
    Messages:
    1
    Country:
    United States
    The links provided for the ysmenu upgrade are down. Can someone provide alternative links?
     
  18. HeadHunt

    Newcomer HeadHunt Advanced Member

    Joined:
    Apr 11, 2010
    Messages:
    61
    Location:
    Oosterhout
    Country:
    Netherlands
    Just check the M3 Wood and M3YS topic by gabaros
     
  19. Crystal the Glaceon

    Member Crystal the Glaceon GBAtemp Inkling™ Squishies~

    Joined:
    Sep 13, 2009
    Messages:
    14,727
    Location:
    Inkopolis
    Country:
    Antarctica
    Wrong, if he is using M3 Simply, which I am assuming he is using. Those files will not work on it. Go with the links I provided, those will work on M3 Simply.
     

Share This Page