Homebrew Question How to Update Goldleaf

salue

Member
OP
Newcomer
Joined
Aug 19, 2019
Messages
7
Trophies
0
Age
34
XP
86
Country
Kuwait
Hi all

New here and new to the Goldleaf and all.

Some one put Goldleaf on my Nintendo switch it's working fine and some games works..etc but the guy who did it, is not answering me

But new games won't work, I think I need to update but I don't know how :( can you guys tell me how to update it so I can play new games I have Goldleaf v0.3
 

salue

Member
OP
Newcomer
Joined
Aug 19, 2019
Messages
7
Trophies
0
Age
34
XP
86
Country
Kuwait
u have an waaay to old version. newest is 0.6.1

--------------------- MERGED ---------------------------
Thank you yes I saw it but how do I update to the new version like via USB ? I never did this before someone else put for me Goldleaf , is there a video guide or if u can guide me
 

salue

Member
OP
Newcomer
Joined
Aug 19, 2019
Messages
7
Trophies
0
Age
34
XP
86
Country
Kuwait
oh its easy. put ur sd in pc and put the goldleaf.nro in the switch folder on ur sd and replace

Thank you Sora for the reply <3, i may as well sound like a total nub, but like do I put in the sd card there is a fodler called switch and that's it ? because i did it nothing happen or do I put it in the main folder and overwrite the old NRO?
 

Krushx

Active Member
Newcomer
Joined
Aug 12, 2019
Messages
31
Trophies
0
Age
32
XP
145
Country
Germany
Thank you Sora for the reply <3, i may as well sound like a total nub, but like do I put in the sd card there is a fodler called switch and that's it ? because i did it nothing happen or do I put it in the main folder and overwrite the old NRO?
There's a folder called switch, yes, and you replace the old nro in this folder with the newer one.
 

salue

Member
OP
Newcomer
Joined
Aug 19, 2019
Messages
7
Trophies
0
Age
34
XP
86
Country
Kuwait
There's a folder called switch, yes, and you replace the old nro in this folder with the newer one.

in my case there is no NRO in the switch folder it's on the main root of sd card.

Also I want to ask, is there a way for when the nintendo switch turn off I do not have to plug to my laptop anduse tegra RCM to make it turn on, is there like a setting option or sometihng?

--------------------- MERGED ---------------------------

Done , I overwritten it on the main memory do I go inside goldleaf in the switch and I browse and click install on SD card or console memory?
 
Last edited by salue,

salue

Member
OP
Newcomer
Joined
Aug 19, 2019
Messages
7
Trophies
0
Age
34
XP
86
Country
Kuwait
quick update xD, I don't know what I am doing I installed it but I think I did it wrong the goldleaf on main menu is goldleaf with blue background and when I open it it says the software was closed because an error occurred
 

salue

Member
OP
Newcomer
Joined
Aug 19, 2019
Messages
7
Trophies
0
Age
34
XP
86
Country
Kuwait
How do you start goldleaf? Sounds like you have a forwarder installed.
I don't know what I am doing with my switch because someone did it for me >.<, I clicked on the album icon and it took to page that has Hbmenu v3.0.0 ( CFW Settings, Checkpoint,EdiZon, Hb Aoo Store, Kosmo Updat, nx-hbmenu, tinfoil) I clicked b and it took me to root folder and I saw the NRO and the new NSP I put , I clicked on the NSP and installed I kept clicking next and that's it, then in the main page the goldleaf icon change to blue color and it doesn't work.

Edit, Also when I turn on the switch I have to use the TegraRCM GUI and inject payload, while it's turning it shows on the main line on top atmosphere then alot of other code lines then it turns on.
 
Last edited by salue,

Krushx

Active Member
Newcomer
Joined
Aug 12, 2019
Messages
31
Trophies
0
Age
32
XP
145
Country
Germany
I don't know what I am doing with my switch because someone did it for me >.<, I clicked on the album icon and it took to page that has Hbmenu v3.0.0 ( CFW Settings, Checkpoint,EdiZon, Hb Aoo Store, Kosmo Updat, nx-hbmenu, tinfoil) I clicked b and it took me to root folder and I saw the NRO and the new NSP I put , I clicked on the NSP and installed I kept clicking next and that's it, then in the main page the goldleaf icon change to blue color and it doesn't work.
If you installed the new nsp, try to move or copy your nro file to the switch folder, if there is no switch folder, create one. Most precompiled forwarders i have seen try to start the nro files in the switch directory, the nsp is just a forwarder to the nro file for convenience reasons.
 

salue

Member
OP
Newcomer
Joined
Aug 19, 2019
Messages
7
Trophies
0
Age
34
XP
86
Country
Kuwait
If you installed the new nsp, try to move or copy your nro file to the switch folder, if there is no switch folder, create one. Most precompiled forwarders i have seen try to start the nro files in the switch directory, the nsp is just a forwarder to the nro file for convenience reasons.
Alright done it worked, thank you so much !<3 now new games will work fine ? or I have to do something else? I just tried to open Zlda and a pop out message came it says a software update is required and i can't open the game and afraid to open Wifi XD
 

Krushx

Active Member
Newcomer
Joined
Aug 12, 2019
Messages
31
Trophies
0
Age
32
XP
145
Country
Germany
Alright done it worked, thank you so much !<3 now new games will work fine ? or I have to do something else? I just tried to open Zlda and a pop out message came it says a software update is required and i can't open the game and afraid to open Wifi XD
Try installing the update file for the game through goldleaf. Everything else should be fine.
 

Site & Scene News

Popular threads in this forum

General chit-chat
Help Users
  • No one is chatting at the moment.
  • SylverReZ @ SylverReZ:
    @mthrnite, Cheetah Girls, the sequel to Action 52's Cheetah Men.
    +2
  • Psionic Roshambo @ Psionic Roshambo:
    Pokemon Black I played that one a lot
  • K3Nv2 @ K3Nv2:
    Honestly never messed with Pokémon on ds much
  • mthrnite @ mthrnite:
    I played pokemon once, was bored, never tried again
  • Psionic Roshambo @ Psionic Roshambo:
    Oh Dragon Quest IX
  • K3Nv2 @ K3Nv2:
    Spent like 5 hours on switch one never touched it again
  • Psionic Roshambo @ Psionic Roshambo:
    Sentinel of the stary skies
  • K3Nv2 @ K3Nv2:
    Ds is 20 years old this year
  • Psionic Roshambo @ Psionic Roshambo:
    So MJ no longer wants to play with it?
  • K3Nv2 @ K3Nv2:
    He put it down when the 3ds came out
  • SylverReZ @ SylverReZ:
    @K3Nv2, RIP Felix does great videos on the PS3 yellow-light-of-death.
  • Jayro @ Jayro:
    Eventhough the New 3DS XL is more powerful, I still feel like the DS Lite was a more polished system. It's a real shame that it never got an XL variant keeping the GBA slot. You'd have to go on AliExpress and buy an ML shell to give a DS phat the unofficial "DS Lite" treatment, and that's the best we'll ever get I'm afraid.
    +1
  • Jayro @ Jayro:
    The phat model had amazingly loud speakers tho.
    +1
  • SylverReZ @ SylverReZ:
    @Jayro, I don't see whats so special about the DS ML, its just a DS lite in a phat shell. At least the phat model had louder speakers, whereas the lite has a much better screen.
    +1
  • SylverReZ @ SylverReZ:
    They probably said "Hey, why not we combine the two together and make a 'new' DS to sell".
  • Veho @ Veho:
    It's a DS Lite in a slightly bigger DS Lite shell.
    +1
  • Veho @ Veho:
    It's not a Nintendo / iQue official product, it's a 3rd party custom.
    +1
  • Veho @ Veho:
    Nothing special about it other than it's more comfortable than the Lite
    for people with beefy hands.
    +1
  • Jayro @ Jayro:
    I have yaoi anime hands, very lorge but slender.
  • Jayro @ Jayro:
    I'm Slenderman.
  • Veho @ Veho:
    I have hands.
    Veho @ Veho: +1