1. Generation 16

    Generation 16 GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    May 4, 2011
    Messages:
    137
    Country:
    United States
    So I've been on PRO-B10 for a while, and I don't have any of the old installer files on my PSP. How do I go about updating to PRO-C2? I've already put all the files necessary to install it, should I just press X to run CFW or should I uninstall using PRO-C2's uninstaller? Should I uninstall the permanent patch first?
    PSP model is 1001 01g, if that helps.
     
  2. Rydian

    OP Rydian Resident Furvert™
    Member

    Joined:
    Feb 4, 2010
    Messages:
    27,880
    Country:
    United States
    Pro-C's installer should uninstall it fine, as the same files are modded for most of PRO last I checked.
    And yeah, uninstall the perm patch first.
     
  3. Saita

    Saita Newbie
    Newcomer

    Joined:
    May 16, 2013
    Messages:
    1
    Country:
    Venezuela
    I downloaded and installed 6.60 PRO without any problems but after the installation, and whenever I try to launch Fast Recovery, or the Updater itself once more the console simply turns off making me try to launch the program once more just to have it turn the console off again. Strangely enough PRO works at times but those times are very rare, it has taken me as long as 1 hour of continuous attempts to make it work at times. Any idea of what could be causing this and how to fix it?
     
  4. xist

    xist ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΔΑΙΜΟΝΑ ΕΑΥΤΟΥ
    Member

    Joined:
    Jul 14, 2008
    Messages:
    5,859
    Country:
    Do you have any plugins enabled? Try formatting your memory stick and trying again with just the PRO fast recovery to be sure they're gone.
    Is it a genuine memory stick? (Magic Gate support as indicated by a push of the triangle button in the Memory Stick sub menu)
    What sort of console do you have?
     
  5. PaullyG

    PaullyG Member
    Newcomer

    Joined:
    Apr 23, 2011
    Messages:
    28
    Country:
    Picked up a Go the other day, many thanks for the guide I was up & running within 10mins of opening the box, too easy.
     
    MightyJAK and Rydian like this.
  6. simplysleep87

    simplysleep87 Newbie
    Newcomer

    Joined:
    Jun 19, 2013
    Messages:
    2
    Country:
    Canada
    I have a PSP Go 6.60 OFW.
    Can anyway confirm if the tutorial for PSP Go 6.60 hack works?
    I wanna be super sure this is gonna work because I spent good money on my Go and I dont want to brick it.
    Reply asap pls.
     
  7. Rydian

    OP Rydian Resident Furvert™
    Member

    Joined:
    Feb 4, 2010
    Messages:
    27,880
    Country:
    United States
    Sony stopped updating the PSP over a year ago.
     
  8. simplysleep87

    simplysleep87 Newbie
    Newcomer

    Joined:
    Jun 19, 2013
    Messages:
    2
    Country:
    Canada
    So?
     
  9. Rydian

    OP Rydian Resident Furvert™
    Member

    Joined:
    Feb 4, 2010
    Messages:
    27,880
    Country:
    United States
    So nothing has changed.
     
  10. d.d.d.

    d.d.d. GBAtemp Fan
    Member

    Joined:
    Jun 26, 2012
    Messages:
    432
    Country:
    And if you can read instructions and go slow, you'd be very unlikely to brick it.

    Q: On PRO's googlecode page, 6.60 PRO C2 is listed... I've checked all files and I don't see a PRO C (without the 2). I'm pretty sure there wasn't one just labeled just "C" but that's what shows up on my PSP's system info (6.60 PRO C). I have no firmware issues or any issues at all, just curious. Thanks~
     
  11. Aerosmith

    Aerosmith Newbie
    Newcomer

    Joined:
    Jan 6, 2006
    Messages:
    2
    Country:
    United States
    Hey hey what's up guys? Been a long time since I visited here. So, I have a PSP-1000 with 3.3 custom firmware installed. I haven't touched it (obviously) in QUITE some time. Just got all the pieces back together and was going to get back into the swing of things. It looks IF I want to upgrade to the newest custom firmware I either install official 5.0 or use some hellcat to get me there and then follow the rest of the instructions on the first part of this thread. Can someone confirm I'm looking at this correctly. Also, would there be any reason I would *NOT* want to upgrade from the 3.3x custom firmware I have? I can still play shit off the card and whatnot? PSX games will still work and convert and whatnot? No loss of functionality, is what I'm getting at. I'd appreciate the confirmation - at one point in time I was up to date on all that stuff, but it's clearly been awhile. Looking forward to wrapping my brain around it again.

    -Aero Out!
     
  12. xist

    xist ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΔΑΙΜΟΝΑ ΕΑΥΤΟΥ
    Member

    Joined:
    Jul 14, 2008
    Messages:
    5,859
    Country:
    Yes you should just follow Rydian's guide...simple, step by step path.

    No, there are absolutely no sensible reasons why you'd want to remain on 3.3...
     
  13. Aerosmith

    Aerosmith Newbie
    Newcomer

    Joined:
    Jan 6, 2006
    Messages:
    2
    Country:
    United States

    xist,

    Thanks for the confirmation - that was exactly what I thought too, but like I said since it had been so long I was hoping for some confirmation from someone more up to speed. Thanks again!

    -Aero Out!
     
  14. Metoroid0

    Metoroid0 GBAtemp Advanced Maniac
    Member

    Joined:
    Nov 2, 2012
    Messages:
    1,794
    Country:
    Japan
    I don't get it..i just don't want to screw something up... My psp was newer hacked and it came with 6.60 firmware..where do i start, i'm confused. Please help someone... i'm siting in front of my PC not knowing where to start..so confused...
     
  15. Metoroid0

    Metoroid0 GBAtemp Advanced Maniac
    Member

    Joined:
    Nov 2, 2012
    Messages:
    1,794
    Country:
    Japan
    Ah, i panicked a little :P Thanks Rydian, it's easy as (dont know the phrase :P ) :D
    I just cant believe how easy is to hack a PSP, omg :O
     
  16. haroken

    haroken Newbie
    Newcomer

    Joined:
    Mar 17, 2011
    Messages:
    4
    Country:
    United States
    So, I feel like an idiot but I am at wit's end. I just snagged a PSP-2000 and wanted to try out the scene but unfortunately I cannot seem to get it to work at all. I have tried multiple guides online, including this one, various OFW and CFW, all to no avail. No matter what I do it just lists my ISOs as "corrupted data." Any suggestions on what the heck is going on?
     
  17. xist

    xist ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΔΑΙΜΟΝΑ ΕΑΥΤΟΥ
    Member

    Joined:
    Jul 14, 2008
    Messages:
    5,859
    Country:
    Go into system information and tell us what firmware you're on when you're trying but failing.
    Ensure that the ISO names are short - FinallyWe'veReachedTheRealFinalFantasy-2.ISO isn't short. Changed to Game1 it is (for example). Your XMB menu reads data from the game so filenames are irrelevant and won't confuse you later.
    Tell us the file path of where your ISO's are located. They should be in X:/ISO/TurnipFancier.ISO
     
    Jiehfeng likes this.
  18. Wrath16

    Wrath16 Newbie
    Newcomer

    Joined:
    Jul 3, 2013
    Messages:
    2
    Country:
    United States
    Hey so I'm having problems in the recovery menu. I've read that in order to play iso games I need to go into the recovery menu and move something around. Something about "no umd mode". The only problem is that in my recovery menu nothing in the configurations has a umd option. I'm on 6.60 firmware, it's a permanent hack. Also on a less important note, whenever I try and play a snes game on my Snes9xTYL0.4.2cm emulator, sometimes when a cutscene happens everything goes black. Megaman X and Earthbound are the prime suspects. Thoughts?
     
  19. Rydian

    OP Rydian Resident Furvert™
    Member

    Joined:
    Feb 4, 2010
    Messages:
    27,880
    Country:
    United States
  20. Wrath16

    Wrath16 Newbie
    Newcomer

    Joined:
    Jul 3, 2013
    Messages:
    2
    Country:
    United States
    The emulator works great. Thanks.

    So ISOs work fine without toggling around with anything? Hmm, well nothing shows up when I actually try and play em. I remember I first put them in the GAME folder and it said corrupted, but then I read up and made an ISO folder and that's where I keep the games. But now nothing shows up. I do want to make note that they are not backups, they're roms from the interwebs. The two games that I have, have a ton of individual files to them, kinda like the game is broken up into little pieces.
     
Draft saved Draft deleted
Loading...

Hide similar threads Similar threads with keywords - Softmod, (Hack),