how to downgrade cios?

Discussion in 'Wii - Hacking' started by Bladexdsl, Aug 30, 2009.

Aug 30, 2009

how to downgrade cios? by Bladexdsl at 4:34 AM (1,335 Views / 0 Likes) 9 replies

  1. Bladexdsl
    OP

    Member Bladexdsl ZOMG my posts...it's over 9000!!!

    Joined:
    Nov 17, 2008
    Messages:
    14,347
    Location:
    Queensland
    Country:
    Australia
    i'm tired of rev14 DL resetting my wii BS [​IMG]
     
  2. Dialexio

    Member Dialexio GBAtemp Advanced Maniac

    Joined:
    Mar 14, 2009
    Messages:
    1,546
    Country:
    United States
  3. Bladexdsl
    OP

    Member Bladexdsl ZOMG my posts...it's over 9000!!!

    Joined:
    Nov 17, 2008
    Messages:
    14,347
    Location:
    Queensland
    Country:
    Australia
    you sure reinstalling rev13 will overwrite it and not brick?!
     
  4. -pb-

    Newcomer -pb- Advanced Member

    Joined:
    Mar 30, 2009
    Messages:
    97
    Location:
    nl
    Country:
    Netherlands
    yes, sure.

    anything from r11 and above is save for the newer generation wii's meaning overwrite 14 with 13 is no issue at all.
    (if you really want that, personally i have the best results with r14 in combo with hermes cios (222/223)..
     
  5. Muyfa666

    Member Muyfa666 GBAtemp Fan

    Joined:
    Mar 27, 2008
    Messages:
    366
    Country:
    Sweden
    I always get error 1035 when I try to downgrade. After deleting IOS249 it works thou. Is that a good way to do it?
     
  6. -pb-

    Newcomer -pb- Advanced Member

    Joined:
    Mar 30, 2009
    Messages:
    97
    Location:
    nl
    Country:
    Netherlands
    only for cIOS versions which are not part of 'base wii IOS's' it is safe to delete first.

    In general, never do this with normal ios's
     
  7. supermodchips

    Member supermodchips GBAtemp Regular

    Joined:
    May 24, 2009
    Messages:
    291
    Country:
    Australia
    That is fine but only delete files that you KNOW are not relevant for the console to run.
     
  8. Bladexdsl
    OP

    Member Bladexdsl ZOMG my posts...it's over 9000!!!

    Joined:
    Nov 17, 2008
    Messages:
    14,347
    Location:
    Queensland
    Country:
    Australia
    is that file for 13a or b? also i have a 1st generation wii.
     
  9. WiiPower

    Member WiiPower GBAtemp Guru

    Joined:
    Oct 17, 2008
    Messages:
    8,165
    Country:
    Germany
    To downgrade a cIOS, you need to delete IOS249 before manually. Only delete the cIOS, never delete IOS! Oh, and of course you need an IOS with trucha bug to install a cIOS again. (and most old cIOS installers, require this to be IOS36 if no cIOS is installed)
     
  10. Bladexdsl
    OP

    Member Bladexdsl ZOMG my posts...it's over 9000!!!

    Joined:
    Nov 17, 2008
    Messages:
    14,347
    Location:
    Queensland
    Country:
    Australia
    so i cant just reinstall rev13 over 14?
     

Share This Page