How can I get Metal Slug Advanced(ROM) to save?

Discussion in 'NDS - Console and Game Discussions' started by Foie, Jun 27, 2006.

Jun 27, 2006
  1. Foie
    OP

    Member Foie That one guy

    Joined:
    Jun 15, 2006
    Messages:
    867
    Featured Posts:
    0
    Location:
    Clackamas, Oregon
    Country:
    United States
    Alright, Metal Slug Advnaced doesn't save. The game showed up in the "Txt Save" option under the "Auto" file. Can someone help me? I really love this game but I can't save. :'(
     
  2. ZildjianKX

    Member ZildjianKX GBAtemp Regular

    Joined:
    Nov 1, 2003
    Messages:
    280
    Featured Posts:
    0
    Country:
    United States
    I actually have Metal Slug Advanced on my EZ 4 Lite and it's next to me, but I have to wait until my lunch break to test it out (about an hour). I have the US version from the official "scene" release and I sent it via the EZ4 client. I suspect it will save just fine. I'll post back by 1 PDT with my results.
     
  3. Foie
    OP

    Member Foie That one guy

    Joined:
    Jun 15, 2006
    Messages:
    867
    Featured Posts:
    0
    Location:
    Clackamas, Oregon
    Country:
    United States
    Maybe it will work after I flash me DSL. I'll post if it does.
     
  4. Hanafuda

    Member Hanafuda GBAtemp Advanced Maniac

    Joined:
    Nov 21, 2005
    Messages:
    1,544
    Featured Posts:
    0
    Country:
    United States
    Just an FYI, there's a flaw in that game that will make it hang if a certain button combination is pressed all at once. It's more likely to happen with the backlit SP2 or the original DS, because of the D-pad design or something, but it is possible with any hardware. Has happened to me every time the first helicopter shows up.

    I'm waiting for Metal Slug 1.
     
  5. ZildjianKX

    Member ZildjianKX GBAtemp Regular

    Joined:
    Nov 1, 2003
    Messages:
    280
    Featured Posts:
    0
    Country:
    United States
    Update: Just got done w/ the first mission, saves just fine. Do you have the latest EZ loader? You might want to make sure your ROM is good too (test it out in Visual Boy, etc, and see if it saves there).
     

Share This Page

Loading...