HomeBrew on Acekard2i

Discussion in 'Acekard' started by darthbane, Apr 10, 2009.

Apr 10, 2009

HomeBrew on Acekard2i by darthbane at 11:24 PM (2,057 Views / 0 Likes) 10 replies

  1. darthbane
    OP

    Newcomer darthbane Newbie

    Joined:
    Nov 28, 2008
    Messages:
    7
    Location:
    Next to you
    Country:
    United States
    Mine is 1.3 with Acekard2 and it works fine.The only homebrew that works with my AceKard2i in my Ndsi is Lameboy though.
    My nesds,super and genisis i am having problems with. Can anybody help me out?
     
  2. Another World

    Former Staff Another World Emulate the Planet!

    Joined:
    Jan 3, 2008
    Messages:
    10,476
    Location:
    From Where???
    Country:
    Colombia
    are you trying to say that you are using akaio 1.3 as your firmware? if so then please update to 1.4.1 proper. you are using an outdated firmware.

    are you saying you are using the dsi 1.3 firmware? if so what acekard firmware are you using? nesds does not work with the official.

    -another world
     
  3. P.S

    Newcomer P.S Advanced Member

    Joined:
    Apr 9, 2009
    Messages:
    96
    Country:
    Sweden
    Have the exact same problem as you.
    Does AKIAO solve the problem?
     
  4. Another World

    Former Staff Another World Emulate the Planet!

    Joined:
    Jan 3, 2008
    Messages:
    10,476
    Location:
    From Where???
    Country:
    Colombia
    yea, it should fix it for you. give akaio a try. i've been using it since v1.2 and never had a homebrew issues. problems that arise are always settings issues and/or something in the wrong directory.

    i wrote a compatibility list of nesds using akaio.

    try it and post back with your results.

    -another world
     
  5. megahog

    Newcomer megahog Member

    Joined:
    Apr 13, 2009
    Messages:
    28
    Location:
    Missouri
    Country:
    United States
    Hello everyone - new here. I have a 2i on the way for my DSi. I am wanting to put all the DS emulators onto my SDHC micro. And I do mean ALL DS-ported emulators - Frodo for Commodore 64 all the way to NO$GBA. So, in order to use all the past DS-ported emulators on my DSi with the Acekard 2i, is it best to use the unofficial AKAIO or official Acekard firmware. Also, I believe my DSi firmware is 1.3U (I freakin' updated to checkout the online shop - I hope I don't regret this).
     
  6. voltronad

    Newcomer voltronad Member

    Joined:
    Apr 12, 2009
    Messages:
    16
    Location:
    USA
    Country:
    United States
    Hello -
    I have had the AceKard 2i for about a week and here is what I've found:

    Using AKAIO 1.4.1 proper - ALL Homebrew I've tried (several emulators, WordFind, DSOrganize, etc) work.

    Using Acekard official - Only moonshell seems to work. Genesis emu will boot but not display game screen - other home brew is funky.

    Results - For optimal compatability, I recommend using the AKAIO bios if you want to use homebrew apps/emulators.
     
  7. megahog

    Newcomer megahog Member

    Joined:
    Apr 13, 2009
    Messages:
    28
    Location:
    Missouri
    Country:
    United States
    that is great - so it seems that AKAIO is the way to go for me. What version is your DSi (US/EU/etc.) and what firmware update do you have on your DSi? Thanks a lot.
     
  8. R3AKT

    Newcomer R3AKT Member

    Joined:
    Apr 4, 2009
    Messages:
    29
    Location:
    Toronto
    Country:
    Canada
    Am I mistaken, because I read in another thread that the AK2i doesn't work with AKAIO on a DSi?
     
  9. Another World

    Former Staff Another World Emulate the Planet!

    Joined:
    Jan 3, 2008
    Messages:
    10,476
    Location:
    From Where???
    Country:
    Colombia
    team acekard updated the ak2i hardware. the new batch was blocking akaio. this has been fixed.

    -another world
     
  10. voltronad

    Newcomer voltronad Member

    Joined:
    Apr 12, 2009
    Messages:
    16
    Location:
    USA
    Country:
    United States
    megahog - its a US DSi that I got on launch day, with the latest firmware (1.3 I believe). Everything works great with 2i + AKAIO.
     
  11. tal32123

    Member tal32123 GBAtemp Regular

    Joined:
    Apr 14, 2009
    Messages:
    156
    Country:
    United States
    can you tell me where to download the exact firmware you had because i tried ak2i with both official firmware V 4.16 and akaio V 1.4.1 proper with ndsmail, dsorganize, and dsaim and none of them work.
    i have dsi V 1.3U
    i really need these to work please
     

Share This Page