Homebrew Browser DSI error?

Discussion in 'Wii U - Hacking & Backup Loaders' started by billyk, Feb 25, 2015.

  1. billyk
    OP

    billyk Newbie

    Newcomer
    9
    1
    Feb 25, 2015
    Canada
    Hello,

    I followed this excellent guide to get everything working on my vWii, but every time I try to launch Homebrew Browser, it crashes with a DSI and a stack dump. My impression is that this should be working on vWii—any ideas?

    I only have my SD card inserted into my Wii U (no USB)—is that the problem? FWIW, other apps are working fine (e.g. emulators and USB Loader GX).

    On a side note, this forum is incredible.
     
  2. TotalInsanity4

    TotalInsanity4 GBAtemp Supreme Overlord

    Member
    7,085
    7,077
    Dec 1, 2014
    United States
    Under a rock
    A) does your vWii have an internet connection?
    B) are you holding "B" on the Wii Remote on startup?
     
  3. billyk
    OP

    billyk Newbie

    Newcomer
    9
    1
    Feb 25, 2015
    Canada

    A) Yes, I'm confident it does since it downloads and extracts the image files... it crashes immediately after that.
    B) No, I let the download finish.
     
  4. JoostinOnline

    JoostinOnline Certified Crash Test Dummy

    Member
    10,953
    3,734
    Apr 2, 2011
    United States
    The Twilight Zone
    Could you post the contents of settings.xml here?
     
  5. billyk
    OP

    billyk Newbie

    Newcomer
    9
    1
    Feb 25, 2015
    Canada
  6. The Real Jdbye

    The Real Jdbye Always Remember 30/07/08

    Member
    GBAtemp Patron
    The Real Jdbye is a Patron of GBAtemp and is helping us stay independent!

    Our Patreon
    11,799
    4,979
    Mar 17, 2010
    Norway
    Alola
    Are you using an original Wiimote? Is it one with a built in Motion Plus?
    I read that older homebrew doesn't support the new Wiimotes unless they are updated.
    And I've had first hand experience with crashes caused by 3rd party controllers.
     
  7. billyk
    OP

    billyk Newbie

    Newcomer
    9
    1
    Feb 25, 2015
    Canada
    I'm using an original, first-party Wiimote that came with my Wii, but thank you for the suggestion!
     
  8. JoostinOnline

    JoostinOnline Certified Crash Test Dummy

    Member
    10,953
    3,734
    Apr 2, 2011
    United States
    The Twilight Zone
    billyk likes this.
  9. billyk
    OP

    billyk Newbie

    Newcomer
    9
    1
    Feb 25, 2015
    Canada
    That did the trick! Thank you. A donation is coming your way.

    Looking at the diff, I understand setting_disusb="1", but what does setting_server="1" do?
     
    JoostinOnline likes this.
  10. JoostinOnline

    JoostinOnline Certified Crash Test Dummy

    Member
    10,953
    3,734
    Apr 2, 2011
    United States
    The Twilight Zone
    I set it to use the secondary server, and (in case you ever get a USB drive for the Wii U) disabled USB mounting.

    Thank you so much for the donation. That will help get HacksDen back up, which hosts all the guides and homebrew I've written.
     
  11. I2ichardt

    I2ichardt Member

    Newcomer
    27
    5
    Nov 10, 2015
    United States
  12. CaveStoryKing64

    CaveStoryKing64 Newbie

    Newcomer
    2
    0
    May 24, 2017
    United States
    I had the same issue and holy cow it worked!
     
  13. KyBluz

    KyBluz Member

    Newcomer
    14
    0
    Jun 6, 2017
    United States
    I have tried to let the homebrew browser update itself from its start screen, been t it gives an error wth the expected size of the file and will not download it. Will setting the
    setting_check_size to "0" allow it to download? Or is that safe???
    Sorry for the questions but I am new to this scene an donly yesterday manfed to softmod my Wii....