1. oldboy88

    oldboy88 Newbie
    Newcomer

    Joined:
    Jan 19, 2011
    Messages:
    5
    Country:
    Gambia, The
    I have to go into hid2vpad app, touch device 1, ans Press a in GC Controller and it works - but my Problem ist: i want to Play Bomberman 64 via WIIU VC in 4 Playermode - i have the Same mayflash Adapter, but in hid2vpad only one GC Controller get's recognized ... In nintendont all 4 Controllers are getting recoginzed
     
    alexander1970 likes this.
  2. Nalwonk

    Nalwonk Newbie
    Newcomer

    Joined:
    Sep 6, 2019
    Messages:
    3
    Country:
    Canada
    Is there any sort of Wiimote mapping support for this? I'd like to use this to play games that don't support the Pro Controller.
     
  3. funk192

    funk192 Newbie
    Newcomer

    Joined:
    Feb 22, 2020
    Messages:
    1
    Country:
    Australia
    Hi Guys, been trying to connect 2 Logitech F710's to my Wii U using HID to VPAD. I researched on how to create an ini file and I'm sure I have everything correct.

    I have strange behaviour on how the buttons detect presses. They detect a press on the falling edge (1 ->0) and not leading edge (0->1), meaning when I hold down a button nothing happens, once I release the button it activates that button and then it stays pressed/activated until I press a different button. The HID to VPAD config GUI detects things normally, it's just all the games that I play with it happens inside of.

    Is there anything I've done wrong?
    Code:
    [vid=0x046d,pid=0xc219]
    VPAD_BUTTON_A       = 0x05,0x20 //0x28
    VPAD_BUTTON_B       = 0x05,0x40 //0x48
    VPAD_BUTTON_X       = 0x05,0x10 //0x18
    VPAD_BUTTON_Y       = 0x05,0x80 //0x88
    
    VPAD_BUTTON_PLUS    = 0x06,0x20
    VPAD_BUTTON_MINUS   = 0x06,0x10
    //VPAD_BUTTON_HOME    =
    
    VPAD_BUTTON_L       = 0x06,0x01
    VPAD_BUTTON_R       = 0x06,0x02
    
    VPAD_BUTTON_STICK_L = 0x06,0x40
    VPAD_BUTTON_STICK_R = 0x06,0x80
    
    VPAD_BUTTON_ZL      = 0x06,0x04
    VPAD_BUTTON_ZR      = 0x06,0x08
    
    DPAD_MODE           = DPAD_HAT
    DPAD_MASK           = 0x0F
    VPAD_BUTTON_DPAD_N  = 0x05,0x00
    VPAD_BUTTON_DPAD_NE = 0x05,0x01
    VPAD_BUTTON_DPAD_E  = 0x05,0x02
    VPAD_BUTTON_DPAD_SE = 0x05,0x03
    VPAD_BUTTON_DPAD_S  = 0x05,0x04
    VPAD_BUTTON_DPAD_SW = 0x05,0x05
    VPAD_BUTTON_DPAD_W  = 0x05,0x06
    VPAD_BUTTON_DPAD_NW = 0x05,0x07
    VPAD_BUTTON_DPAD_Neutral = 0x05,0x08
    
    VPAD_L_STICK_X              = 0x01,0x80
    VPAD_L_STICK_X_MINMAX       = 0x00,0xFF
    VPAD_L_STICK_X_DEADZONE     = 0x01
    
    VPAD_L_STICK_Y              = 0x02,0x7F
    VPAD_L_STICK_Y_MINMAX       = 0x00,0xFF
    VPAD_L_STICK_Y_DEADZONE     = 0x01
    VPad_L_Stick_Y_Invert       = true
    
    VPAD_R_STICK_X              = 0x03,0x80
    VPAD_R_STICK_X_MINMAX       = 0x00,0xFF
    VPAD_R_STICK_X_DEADZONE     = 0x01
    
    VPAD_R_STICK_Y              = 0x04,0x7F
    VPAD_R_STICK_Y_MINMAX       = 0x00,0xFF
    VPAD_R_STICK_Y_DEADZONE     = 0x01
    VPad_R_Stick_Y_Invert       = true
    
    PAD_COUNT = 0x01
    
    Should I post this as an issue in the on the github page?
     
    Last edited by funk192, Feb 22, 2020
  4. Zense

    Zense GBAtemp Maniac
    Member

    Joined:
    Apr 20, 2008
    Messages:
    1,274
    Country:
    Italy
    Have you tried connecting it to a computer? If that doesn't work then it's a bit easier to claim a refund etc. even if you should be able to now as well in my opinion. Does it have a switch that goes between wiiu and pc mode?

    — Posts automatically merged - Please don't double post! —

    Also I don't know how famiilar you are with hid to vpad but I just started using it myself recently and I did find it a bit confusing on how to add a controller (DS4) so I don't know if you're trying the same way as you did the first time you connected it. Maybe connect the adapter after entering hid to vpad or something...
     
    alexander1970 likes this.
  5. alexander1970

    alexander1970 Austrian Guy - allowed make grammatical Errors
    Member

    Joined:
    Nov 8, 2018
    Messages:
    7,542
    Country:
    Austria
    Thank you for your Reply.:)

    Yes,it have a PC/Wii U Switch on it and it works perfect on the PC.
    Also on Nintendont on the vWii.:)

    The only Thing that is not working is on the Wii U Main Screen/in the HID to VPad Tool.And it worked for ONE Time.:(
    Do you have and Idea ?

    Thank you.:)
     
    Last edited by alexander1970, Feb 22, 2020
  6. Zense

    Zense GBAtemp Maniac
    Member

    Joined:
    Apr 20, 2008
    Messages:
    1,274
    Country:
    Italy
    How about redownloading hidtovpad and deleting it from your sd?
     
    alexander1970 likes this.
  7. alexander1970

    alexander1970 Austrian Guy - allowed make grammatical Errors
    Member

    Joined:
    Nov 8, 2018
    Messages:
    7,542
    Country:
    Austria
    Thank you.:)

    I can not come up with the simplest Solution.:D
     
    Zense likes this.
  8. alexander1970

    alexander1970 Austrian Guy - allowed make grammatical Errors
    Member

    Joined:
    Nov 8, 2018
    Messages:
    7,542
    Country:
    Austria
    It seems to work now.:yay:
    After 2-3 re-boots the Adapter/GameCube Controller is still recognized.:)

    Thank you for this "simple" Advise.:)
     
    Zense likes this.
  9. Zense

    Zense GBAtemp Maniac
    Member

    Joined:
    Apr 20, 2008
    Messages:
    1,274
    Country:
    Italy
    Haha great! At least it wasn't a hardware problem then!
     
    alexander1970 likes this.
  10. JayMathis

    JayMathis GBAtemp Fan
    Member

    Joined:
    Dec 18, 2019
    Messages:
    338
    Country:
    United States
    Exact same issue. Only game out of like 30 Wii U games that gives me problems. If I run HidtoVpad it loops on the opening screen, if I don't run HidtoVpad it works normal.. Doesn't matter how long I wait. Anybody have a solution? I can't imagine how this program is causing the issue with this one game only but IDK.
     
  11. SkaisLove

    SkaisLove Newbie
    Newcomer

    Joined:
    Feb 25, 2020
    Messages:
    9
    Country:
    Romania
    Howdy!
    Can we use HID to VPad to have the Wii U Pro Controller recognised as the Gamepad?
    Also, can this be run in conjunction with Swap DRC?
    I'd like to be able to use Swap DRC and use HID to Vpad to remap L and D-Pad Up to Special
    I'd also sometimes like to use the Wii U Pro controller for Splatoon Online.

    I adore the Enhanced Controls for Splatoon in Swap DRC. I'm looking into adding some things to it: L would trigger Specials (currently clicking the right stick, which is god awful), D-Pad Up would also trigger Specials, and D-Pad Down would jump to Spawn Point.
    I'd also like to try it with D-Pad Left being jump to teammate 1, and D-Pad Right being jump to teammate 3. Both without holding A. These two would be blind, and questionable, but I still want to try.

    Advice wanted. Wisdom sought. Thanks much. Do let me know if there's a better place to post this.
     
    Last edited by SkaisLove, Feb 29, 2020
    Zense likes this.
  12. BaamAlex

    BaamAlex DON'T TOUCH ME!
    Member

    Joined:
    Jul 23, 2018
    Messages:
    2,101
    Country:
    Germany
    Is here someone with a config for the 8bitdo sn30 pro plus? I really want to use it via the network client
     
    alexander1970 likes this.
  13. CrazySquid

    CrazySquid Member
    Newcomer

    Joined:
    May 27, 2017
    Messages:
    16
    Country:
    HI guys, I'm trying to make an ini file for the Magic S Pro dongle, it works on HIDTest, but it also shows random values even when the controller isn't being used, however it reacts when I press some values.
    Here is my config:

    Code:
    [vid=0x2f24,pid=0x00f8]
    VPAD_BUTTON_A               = 0x05,0x48
    VPAD_BUTTON_B               = 0x05,0x28
    VPAD_BUTTON_X               = 0x05,0x88
    VPAD_BUTTON_Y               = 0x05,0x18
    
    VPAD_BUTTON_PLUS            = 0x06,0x20
    VPAD_BUTTON_MINUS           = 0x06,0x10
    
    VPAD_BUTTON_L               = 0x06,0x01
    VPAD_BUTTON_R               = 0x06,0x02
    
    VPAD_BUTTON_STICK_L         = 0x06,0x40
    VPAD_BUTTON_STICK_R         = 0x06,0x80
    
    //The "value" is a deadzone in this case
    VPAD_BUTTON_ZL              = 0x06,0x04
    VPAD_BUTTON_ZR              = 0x06,0x08
    
    DPAD_MODE                   = DPAD_HAT
    DPAD_MASK                   =    0x08
    VPAD_BUTTON_DPAD_N          =   0x05,0x00
    VPAD_BUTTON_DPAD_NE         =   0x05,0x01
    VPAD_BUTTON_DPAD_E          =   0x05,0x02
    VPAD_BUTTON_DPAD_SE         =   0x05,0x03
    VPAD_BUTTON_DPAD_S          =   0x05,0x04
    VPAD_BUTTON_DPAD_SW         =   0x05,0x05
    VPAD_BUTTON_DPAD_W          =   0x05,0x06
    VPAD_BUTTON_DPAD_NW         =   0x05,0x07
    VPAD_BUTTON_DPAD_Neutral    =   0x05,0x08
    
    
    VPAD_L_STICK_X              = 0x01,0x80
    VPAD_L_STICK_X_MINMAX       = 0x00,0xFF
    VPAD_L_STICK_X_DEADZONE     = 0x04
    
    
    VPAD_L_STICK_Y              = 0x03,0x80
    VPAD_L_STICK_Y_MINMAX       = 0x00,0xFF
    VPAD_L_STICK_Y_DEADZONE     = 0x05
    VPad_L_Stick_Y_Invert       = true
    
    PAD_COUNT                   = 1
    For some reason, it's not working, HIDtoVPAD doesn't recognice the Switch Pro Controller on my Mayflash Magic NS Pro, does anyone know what can I do? Thank you.
     
    Last edited by CrazySquid, Mar 22, 2020
  14. JayMathis

    JayMathis GBAtemp Fan
    Member

    Joined:
    Dec 18, 2019
    Messages:
    338
    Country:
    United States
    There was one made that I use here https://gbatemp.net/threads/tutoria...-hidtovpad-without-the-network-client.538358/

    But I use DualShock 3 I am not sure if it will work with Switch Pro controller. You can try it though.
     
  15. CrazySquid

    CrazySquid Member
    Newcomer

    Joined:
    May 27, 2017
    Messages:
    16
    Country:
    Thanks for the answer! It works with my Magic NS, however, I use another adapter which is the S Pro, it's another revision.
    Your config does work with my other Magic NS, however, I can't make my S Pro to work... I'm still trying, but it doesn't even get recogniced on HIDtoVPAD.
     
    Last edited by CrazySquid, Mar 22, 2020
  16. JayMathis

    JayMathis GBAtemp Fan
    Member

    Joined:
    Dec 18, 2019
    Messages:
    338
    Country:
    United States
    Sorry I can't help you with that. Hopefully someone can but there's not much interest in this kind of thing anymore like there used to be.

    You can try asking in that thread as well.
     
    CrazySquid likes this.
  17. CrazySquid

    CrazySquid Member
    Newcomer

    Joined:
    May 27, 2017
    Messages:
    16
    Country:
    I was thinking that the Switch is out now, the scene on the Wii U would become more active like the PS3 for example, weird, well, I will keep trying here, it's not a big deal if I don't get it to work, but it would be nice to get it working!
     
  18. JayMathis

    JayMathis GBAtemp Fan
    Member

    Joined:
    Dec 18, 2019
    Messages:
    338
    Country:
    United States
    The Wii U sold only about 12 million units total, while Switch has already sold over 50 million units in 3 years. PS3 sold 80 million units. Wii U was a flop.
     
  19. picketf

    picketf Member
    Newcomer

    Joined:
    Nov 29, 2009
    Messages:
    33
    Country:
    Fiji
    Hi everyone, I recently got back into playing VC's and retrogames, so I went and bought probably every classic USB controller clone there is, NES-USB, SNES-USB, Genesis-USB, Saturn-USB, etc... now I noticed that there is a fair share of HID controllers that use either [vid=0x0810,pid=0xe501] or [vid=0x0079,pid=0x0011]
    The problem is that the Genesis-pad, the SNES-pad and the Saturn-pad all use [vid=0x0810,pid=0xe501]
    So they all share the same values for DPAD but different values for button presses and Saturn-pad overlaps some of the values of the Genesis-pad. If I have all the different config.ini files in SD:\\wiiu\controller The Saturn-pad will use the Genesis.ini and have buttons missing and ignores its own config file with the correct values
    Is there a way around this? (other than manually removing the other config file each time and not being able to play 2-players with a Saturn & Genesis pad at the same time) Also my SD:\\wiiu\apps\hidtovpad folder doesn't have the main configuration file, not sure if this is deprecated now.
     
    Last edited by picketf, Mar 22, 2020
Draft saved Draft deleted