Help with r4i

Discussion in 'R4 DS' started by RareCard, Dec 1, 2010.

Dec 1, 2010

Help with r4i by RareCard at 12:13 AM (1,415 Views / 0 Likes) 13 replies

  1. RareCard
    OP

    Newcomer RareCard Newbie

    Joined:
    Dec 1, 2010
    Messages:
    3
    Country:
    Puerto Rico
    I need help with my R4i gold, because my cousin updated my dsi and now every time i try to play a game a black screen shows up with: error has occurred. I already tried to download it again but it doesn't work.aah its from here R4igold.cn any help would be appreciated
     
  2. RoMee

    Member RoMee ??

    Joined:
    Sep 3, 2010
    Messages:
    2,316
    Location:
    ??
    Country:
    United States
    go to their website and download the V1.4.1 R4i ds gold upgrade file
    it should look like this R4idsgold_Upgrade_NDSL_V141.nds


    put the file in root of your micro sd and use a ds lite or ds phat to run it, the update process should start..

    for dsi 1.4 and lower use this file instead R4idsgold_Upgrade_NDSi_V141.nds

    this will only work if your r4i gold is from r4ids.cn
    I tried r4igold.cn but it didn't work, so this is assuming you have the r4igold from r4ids.cn
     
  3. RareCard
    OP

    Newcomer RareCard Newbie

    Joined:
    Dec 1, 2010
    Messages:
    3
    Country:
    Puerto Rico
  4. Sephxus

    Member Sephxus GBAtemp Fan

    Joined:
    May 27, 2010
    Messages:
    327
    Location:
    Pomona, CA
    Country:
    United States
    You can only use that cart on a ds lite or a dsi with firmware 1.4.
     
  5. RareCard
    OP

    Newcomer RareCard Newbie

    Joined:
    Dec 1, 2010
    Messages:
    3
    Country:
    Puerto Rico
    OK, so there's nothing i can do?
     
  6. NoOneDies

    Member NoOneDies GBAtemp Regular

    Joined:
    Apr 4, 2010
    Messages:
    166
    Country:
    United States
    Well you have 2 options, either buy a DSi with system menu 1.4 or a flashcard that works with 1.4.1.

    I guess you pretty much know the best choice.
     
  7. Dr.Aqua

    Member Dr.Aqua GBAtemp Regular

    Joined:
    Nov 11, 2009
    Messages:
    250
    Country:
    United States
    If you dont have access to a dslite ds original or dsi (under 1.4)

    Your other option is to buy a new flash cart
    here is the comparison chart http://shoptemp.com/compare/30/97/33/32/?sort=product_price
    also compatible is the ezi5

    i know m3izero isnt that good of a cart but i put it in for reasons

    1. its compatible with 1.4.1

    2. some ppl(not me) want the extra features such as real time save and stuff



    EDIT sry double post can someone remove?
    remeber to get the premium flashing service
    just put none for memory card
     
  8. Dr.Aqua

    Member Dr.Aqua GBAtemp Regular

    Joined:
    Nov 11, 2009
    Messages:
    250
    Country:
    United States
    Double post sry
     
  9. xdannyx123

    Newcomer xdannyx123 Newbie

    Joined:
    Dec 1, 2010
    Messages:
    4
    Country:
    United States
    I also need some help. I have the R4i, (NOT GOLD NOR SDHC(red box)) just the plain R4i. Whenever i start it up, it just hangs in the loading screen.
    Help?
     
  10. Dr.Aqua

    Member Dr.Aqua GBAtemp Regular

    Joined:
    Nov 11, 2009
    Messages:
    250
    Country:
    United States

    TEll us
    wat ds u have. wat system version of dsi u have
    wat the website of ur r4 is and sd card
     
  11. xdannyx123

    Newcomer xdannyx123 Newbie

    Joined:
    Dec 1, 2010
    Messages:
    4
    Country:
    United States
    I have a DSi
    The website on the box says www.R4i.cn
    Im using the Kingston 2GB mirco SD
    I managed to dl the 1.60 firmware from the main site and got it working, but new games like Golden Sun dont work
    Should i get the ysmenu? the link seems to be down though..
     
  12. Dr.Aqua

    Member Dr.Aqua GBAtemp Regular

    Joined:
    Nov 11, 2009
    Messages:
    250
    Country:
    United States
    Wat version of DSi do u have -__-
     
  13. xdannyx123

    Newcomer xdannyx123 Newbie

    Joined:
    Dec 1, 2010
    Messages:
    4
    Country:
    United States
    How does one tell which version they have?
     
  14. Dr.Aqua

    Member Dr.Aqua GBAtemp Regular

    Joined:
    Nov 11, 2009
    Messages:
    250
    Country:
    United States
    You can find out the firmware version of your DSi by going to the System Settings (Wrench Icon) and the Firmware version will be displayed in bottom right corner of the top screen.
     

Share This Page