Help with R4i Gold Flashcart

Discussion in '3DS - Flashcards & Custom Firmwares' started by karloz25, May 20, 2017.

  1. karloz25
    OP

    karloz25 GBAtemp Fan

    Member
    340
    51
    Dec 11, 2010
    United States
    I bought a R4i Gold Flashcart for 3DS (r4ids[dot]cn)

    I downloaded the Wood Kernel, but I get a black screen.
    What am I doing wrong?
    I have CFW, and on latest 3DS FW.
     

    Attached Files:

  2. Majickhat55

    Majickhat55 The Red Woman

    Member
    4,643
    2,316
    Mar 28, 2016
    United States
    Asshai
    I have the exact same card. What I did was follow the directions on the site and used the "setup 3DS" button on the Flashcard itself before installing WoodR4. Then, I made sure the options I needed were checked in Luma settings. I have to keep "load external firms" turned on or else mine blackscreens as well.
     
    karloz25 likes this.
  3. karloz25
    OP

    karloz25 GBAtemp Fan

    Member
    340
    51
    Dec 11, 2010
    United States
    My R4i Gold [RTS] Flashcart does not have a "Button" on it....
     
  4. Majickhat55

    Majickhat55 The Red Woman

    Member
    4,643
    2,316
    Mar 28, 2016
    United States
    Asshai
    Not a physical button, one in the menus. If you load the card, press the green start button in the corner, there is a "3DS Setup" button at the very bottom.
     
    Last edited by Majickhat55, May 20, 2017
    karloz25 likes this.
  5. retrofan_k

    retrofan_k GBAtemp Advanced Maniac

    Member
    1,818
    1,114
    May 31, 2013
    Belarus
    Caves
    That is strange then. I just copied woodR4 files to the SD and didn't need to have "load external firms" on with my R4i Gold. This is a N3DS.
     
    karloz25 likes this.
  6. Majickhat55

    Majickhat55 The Red Woman

    Member
    4,643
    2,316
    Mar 28, 2016
    United States
    Asshai
  7. karloz25
    OP

    karloz25 GBAtemp Fan

    Member
    340
    51
    Dec 11, 2010
    United States
    Thats my problem.

    I load the wood files on the sd and start the Cart, I get a "black screen", no menu, nothing.... I have a N3DS with Luma
     
  8. Majickhat55

    Majickhat55 The Red Woman

    Member
    4,643
    2,316
    Mar 28, 2016
    United States
    Asshai
    I'm using an N3DS as well, I probably don't need it on but it was either that one or the "patch SVC" that I needed on or else my forwarders fail to load. Well at least that was the case when I first got it, I don't think I've turned it off since then Lol.
     
    karloz25 likes this.
  9. karloz25
    OP

    karloz25 GBAtemp Fan

    Member
    340
    51
    Dec 11, 2010
    United States
    Do i need to anything with whitelist or something?
     
  10. Majickhat55

    Majickhat55 The Red Woman

    Member
    4,643
    2,316
    Mar 28, 2016
    United States
    Asshai
    Hmm, that's weird. I just drag and dropped then did the "3DS Setup" thing for good measure. I could PM you the files I have on mine to see if they work for you if you'd like. [​IMG]
     
    karloz25 likes this.
  11. karloz25
    OP

    karloz25 GBAtemp Fan

    Member
    340
    51
    Dec 11, 2010
    United States
    Ya please. Ill try them.

    — Posts automatically merged - Please don't double post! —

    Still not booting with shared files :(
    Do I need TWL Launcher or whitelist?

     
  12. Majickhat55

    Majickhat55 The Red Woman

    Member
    4,643
    2,316
    Mar 28, 2016
    United States
    Asshai
    I didn't need any of that. It was a simple download of the WoodR4 kernel from here http://r4ids.cn/r4i-download-e.htm. And just a drag and drop of the files, insert the card and play.
     
    karloz25 likes this.
  13. karloz25
    OP

    karloz25 GBAtemp Fan

    Member
    340
    51
    Dec 11, 2010
    United States
  14. Majickhat55

    Majickhat55 The Red Woman

    Member
    4,643
    2,316
    Mar 28, 2016
    United States
    Asshai
    No idea man, only thing I can say in addition is to maybe try turning off the clock settings in Luma.
     
    karloz25 likes this.
  15. karloz25
    OP

    karloz25 GBAtemp Fan

    Member
    340
    51
    Dec 11, 2010
    United States
  16. Ryccardo

    Ryccardo WiiUaboo

    Member
    3,562
    1,699
    Feb 13, 2015
    Italy
    Imola
    This card works on 7.0 and therefore any earlier or later 3DS version out of the box :)

    Can you run any original DS game?
    If no or can't test, try reinstalling the DS/i mode (instructions and files available from 3ds.guide troubleshooting page)
     
    karloz25 likes this.
  17. Majickhat55

    Majickhat55 The Red Woman

    Member
    4,643
    2,316
    Mar 28, 2016
    United States
    Asshai
    karloz25 likes this.
  18. karloz25
    OP

    karloz25 GBAtemp Fan

    Member
    340
    51
    Dec 11, 2010
    United States
    I have a original DS game: Star Wars force unleashed and I also get a black screen when booting...

    I will follow this soon, hopefully it works: https://3ds.guide/troubleshooting.html
     

    Attached Files:

    Last edited by karloz25, May 20, 2017
  19. Ryccardo

    Ryccardo WiiUaboo

    Member
    3,562
    1,699
    Feb 13, 2015
    Italy
    Imola
    Yeah, most likely an issue with the files on your console, follow those instructions
     
    karloz25 likes this.
  20. karloz25
    OP

    karloz25 GBAtemp Fan

    Member
    340
    51
    Dec 11, 2010
    United States
    Looks like im in business :)
    Thanks guys!
    Great Job Troubleshooting!
    My DS/i Functionality was broken...
     
    Ryccardo likes this.