Help with non-responsive recovery menu

Discussion in 'Wii - Hacking' started by toolfreak, Jan 5, 2010.

Jan 5, 2010
  1. toolfreak
    OP

    Newcomer toolfreak Member

    Joined:
    Jun 23, 2009
    Messages:
    19
    Country:
    Venezuela
    Hello, i had a softmodded Wii (using the simplistic mod guide) that worked well for a while. One day i turned on my wii and all i had was a black screen. I was able to get into preloader, from there i got into wad manager and installed Ios7064v6687.wad, then Systemmenu-nus-v481.wad, and then the rest of the IOS that came along in the package to upgrade to 4.2u. (9,11,12,13...60,61). and now i only have the black screen...i can get into the recovery menu, but from there i cannot boot anything, not even original discs. Any ideas that could help? thanks a lot in advance.
     
  2. toolfreak
    OP

    Newcomer toolfreak Member

    Joined:
    Jun 23, 2009
    Messages:
    19
    Country:
    Venezuela
    what kind of brick could have had the wii that didn't got fixed by installing a systemmenu and all the necesary IOS for it to work? and also, the recovery menu says 4.2 USA...
     
  3. TheNewbPleaser

    Member TheNewbPleaser GBAtemp Regular

    Joined:
    Oct 18, 2009
    Messages:
    130
    Location:
    Costa Rica
    Country:
    Costa Rica
    u got bootmii as boot2? well try inserting a disk on recovery menu well only if u get on a bottom screen 4.1 usa or w/e try that if dosnt work ur screwd man sorry send to ninty!!!!!!!!!!!! XD
     
  4. kitt050383

    Member kitt050383 GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Aug 11, 2008
    Messages:
    648
    Location:
    New Jersey
    Country:
    United States
    Well you definitely don't have preloader/priiloader installed anymore because you overwrote it with the new system menu s it was already stated.
    The only way to fix this is to use a savemii or the savemii free method along with a modchip and a Brick fixing disc (see my sig).

    My personal suggestion to everyone is that in this day n age having just a softmod or just a hard mod is not going to be enough anymore it's better to have both.
    I have been using my wiikey v1 along with softmod techniques to insure 100% Compatibility and super brick protection.

    I do have a little suggestion on a fix. After you do what I described above you can get the brick fixing disc that boots hbc and use the cIOSCORPS uninstaller app (does not matter if you did not install cioscorps) it will install/overwirite your ios's with the correct ones from Nintendo in one fell swoop and maybe correct your problem. Not a guarantee though!! (ps: ure ios has to be trucha bugged though)

    -kitt050383

    [beaten to the punch]
     
  5. toolfreak
    OP

    Newcomer toolfreak Member

    Joined:
    Jun 23, 2009
    Messages:
    19
    Country:
    Venezuela
    Like i wrote earlier, i accessed wad manager and re installed the systemmenu and all the IOS...and still didnt work...so i wonder what else could be wrong with the wii? i mean, all the other times i had trouble with a brick i fixed them by re installing the systemmenu and the IOS...
     
  6. toolfreak
    OP

    Newcomer toolfreak Member

    Joined:
    Jun 23, 2009
    Messages:
    19
    Country:
    Venezuela
    maybe...but if the bluetooth module was damaged, would the recovery menu still show up?
     
  7. toolfreak
    OP

    Newcomer toolfreak Member

    Joined:
    Jun 23, 2009
    Messages:
    19
    Country:
    Venezuela
    Hey...it turns out that the bluetooth module was disconnected from the wii motherboard. I conected it and the wii came back to life. Thanks a lot!
     

Share This Page