1. Captain N

    OP Captain N Member
    Newcomer

    Joined:
    Jun 20, 2006
    Messages:
    13
    Country:
    Canada
    I've just recieved a new R4, I've installed the latest 1.14 english firmware on it but I get this Chinese error message. Can anybody tell me what it means???

    Thanks,

    [​IMG]
     
  2. TrolleyDave

    TrolleyDave Philosolosophising
    Former Staff

    Joined:
    Jan 1, 2007
    Messages:
    7,766
    Country:
    It means you've installed the English firmware on a Chinese cart. You'll either have to install the Chinese firmware or install a patched English one.

    Do a search, there's loads of threads about this already and you'll be able to find instructions in on of them.
     
  3. MadBob

    MadBob Nostalgia ain't what it used to be!
    Member

    Joined:
    Nov 6, 2002
    Messages:
    1,548
    Country:
    USE THIS FIRMWARE Your problem is that the English firmware will not run on the chinese R4, the error says this, unless you patch it.

    The link is for a previously patched English Firmware, from another almost identical question/thread.
     
  4. zeppo

    zeppo change my avatar!
    Member

    Joined:
    Jul 30, 2007
    Messages:
    982
    Country:
    United States
    is it 1.14?
    may as well give him the latest.
     
  5. MadBob

    MadBob Nostalgia ain't what it used to be!
    Member

    Joined:
    Nov 6, 2002
    Messages:
    1,548
    Country:
    Yes it is
     
  6. Captain N

    OP Captain N Member
    Newcomer

    Joined:
    Jun 20, 2006
    Messages:
    13
    Country:
    Canada
    Thank-you for your help guys, I really appreciate it. I've been lurking for a few years now, surprised I never posted. Sorry I didn't search first, I recieved an R4 for Christmas and I guess somebody wanted to save a few bucks and bought me the Chinese version instead.

    I was worried I would have to solder jumpers from the last time I read about the R4 a long time ago. Again, thanks very much for providing the convienient link to the patched firmware file. I was pleasantly surprised that the R4 acts as a passcard too, so I can keep my slot-2 supercard lite in there as well!
     
  7. pinky

    pinky Member
    Newcomer

    Joined:
    Dec 28, 2007
    Messages:
    26
    Country:
    I got the same card the other week.. and i pulled my hair out looking at that Chinese message [​IMG]

    I came across this link via a google search:

    Link to English to Chinese Patch Software

    Basically, grab the latest english firmware from R4DS Website and then download the langpatch.zip from the first link and run the patch on the english firmware. This patcher is working for 1.14 and maybe the newer versions also [​IMG]

    If however you can't patch the latest english versions as they come out just install the latest chinese version, you can still see what the games are just the game info's will be in chinese.

    Pinky
     
  8. Snappy

    Snappy Member
    Newcomer

    Joined:
    Dec 28, 2007
    Messages:
    14
    Country:
    Thanks heaps. I got an R4 for Christmas and had the same problem.

    YAY! [​IMG]
     
  9. MadBob

    MadBob Nostalgia ain't what it used to be!
    Member

    Joined:
    Nov 6, 2002
    Messages:
    1,548
    Country:
    Alway go HERE for the original and updated patcher.
     
  10. pinky

    pinky Member
    Newcomer

    Joined:
    Dec 28, 2007
    Messages:
    26
    Country:
    Thanks MadBob didn't know about that site :-)
     
  11. cramp

    cramp Member
    Newcomer

    Joined:
    May 16, 2006
    Messages:
    35
    Country:
    Great thread guys... i had the same prob, someone gave me a chinese R4 and i put the english Kernal.....got the above problem....chinese writing... i used the above patch , and all is fine...
    Got an R4 now with info saying "english version"
     
Draft saved Draft deleted
Loading...

Hide similar threads Similar threads with keywords - Chinese, Message, Error