Hacking Help! R4 DS Chinese Error Message?

Captain N

Member
OP
Newcomer
Joined
Jun 20, 2006
Messages
13
Trophies
0
XP
33
Country
Canada
I've just recieved a new R4, I've installed the latest 1.14 english firmware on it but I get this Chinese error message. Can anybody tell me what it means???

Thanks,

r4brokenue4.jpg
 

TrolleyDave

Philosolosophising
Former Staff
Joined
Jan 1, 2007
Messages
7,761
Trophies
0
Age
51
Location
Wales, UK
XP
892
Country
It means you've installed the English firmware on a Chinese cart. You'll either have to install the Chinese firmware or install a patched English one.

Do a search, there's loads of threads about this already and you'll be able to find instructions in on of them.
 

MadBob

Nostalgia ain't what it used to be!
Member
Joined
Nov 6, 2002
Messages
1,555
Trophies
2
Website
Visit site
XP
712
Country
USE THIS FIRMWARE Your problem is that the English firmware will not run on the chinese R4, the error says this, unless you patch it.

The link is for a previously patched English Firmware, from another almost identical question/thread.
 

Captain N

Member
OP
Newcomer
Joined
Jun 20, 2006
Messages
13
Trophies
0
XP
33
Country
Canada
Thank-you for your help guys, I really appreciate it. I've been lurking for a few years now, surprised I never posted. Sorry I didn't search first, I recieved an R4 for Christmas and I guess somebody wanted to save a few bucks and bought me the Chinese version instead.

I was worried I would have to solder jumpers from the last time I read about the R4 a long time ago. Again, thanks very much for providing the convienient link to the patched firmware file. I was pleasantly surprised that the R4 acts as a passcard too, so I can keep my slot-2 supercard lite in there as well!
 

pinky

Active Member
Newcomer
Joined
Dec 28, 2007
Messages
26
Trophies
0
XP
2
Country
I got the same card the other week.. and i pulled my hair out looking at that Chinese message
smile.gif


I came across this link via a google search:

Link to English to Chinese Patch Software

Basically, grab the latest english firmware from R4DS Website and then download the langpatch.zip from the first link and run the patch on the english firmware. This patcher is working for 1.14 and maybe the newer versions also
smile.gif


If however you can't patch the latest english versions as they come out just install the latest chinese version, you can still see what the games are just the game info's will be in chinese.

Pinky
 

cramp

Active Member
Newcomer
Joined
May 16, 2006
Messages
35
Trophies
0
XP
167
Country
Great thread guys... i had the same prob, someone gave me a chinese R4 and i put the english Kernal.....got the above problem....chinese writing... i used the above patch , and all is fine...
Got an R4 now with info saying "english version"
 

You may also like...

General chit-chat
Help Users
  • Veho @ Veho:
    Turquoise is not a creative color.
    +2
  • M4x1mumReZ @ M4x1mumReZ:
    @DinohScene, That's true.
  • M4x1mumReZ @ M4x1mumReZ:
    @Veho, https://www.youtube.com/watch?v=B03jxGzEaEg -- you're also not a creative colour.
  • DinohScene @ DinohScene:
    do not listen to Veho, this man is clearly on drugs and wants you to eat pixels
    +1
  • M4x1mumReZ @ M4x1mumReZ:
    @DinohScene, Judging by the looks of things, yes.
  • Veho @ Veho:
    I don't deny that I'm on drugs.
    +1
  • M4x1mumReZ @ M4x1mumReZ:
    You honest about that? :creep:
  • M4x1mumReZ @ M4x1mumReZ:
    Someone on drugs would be holding a knife.
  • DinohScene @ DinohScene:
    no, I'm just holding a lighter
    +1
  • DinohScene @ DinohScene:
    trust me, I'm green
    +1
  • M4x1mumReZ @ M4x1mumReZ:
    I can see that you are.
  • Veho @ Veho:
    It's not easy being green.
    +1
  • Veho @ Veho:
    I came across yet another one of those "gaming on a $2 laptop" videos and I'm irked, again.
    +1
  • Veho @ Veho:
    This time it's a "budget phone" that costs $99... on a Cyber Monday sale... if you sign a two year contract with the provider... only in America. It's $600 everywhere else.
    +1
  • M4x1mumReZ @ M4x1mumReZ:
    Well, can't you just select 'Don't recommend channel' so that YT wouldn't keep recommending them?
  • Veho @ Veho:
    Because it's not just one channel doing it.
    +1
  • M4x1mumReZ @ M4x1mumReZ:
    It could be just YT in general.
  • Veho @ Veho:
    It's like wack-a-mole, you ignore
    one video and two more pop up.
    +1
  • M4x1mumReZ @ M4x1mumReZ:
    That happens to me A LOT
  • M4x1mumReZ @ M4x1mumReZ:
    Don't know why that is, but it's really annoying
  • M4x1mumReZ @ M4x1mumReZ:
    Had to unsubscribe to some channels, but they keep coming back
  • M4x1mumReZ @ M4x1mumReZ:
    So I do feel your pain :(
  • M4x1mumReZ @ M4x1mumReZ:
    The site went down it seems.
  • M4x1mumReZ @ M4x1mumReZ:
    Been getting unexpected database errors and then BOOM! Cloudfare went down.
    M4x1mumReZ @ M4x1mumReZ: Been getting unexpected database errors and then BOOM! Cloudfare went down.