Help out a total noob please.

Discussion in 'R4 DS' started by Johri, Mar 4, 2011.

Mar 4, 2011

Help out a total noob please. by Johri at 11:32 PM (1,006 Views / 0 Likes) 10 replies

  1. Johri
    OP

    Newcomer Johri Newbie

    Joined:
    Jul 28, 2010
    Messages:
    4
    Country:
    Netherlands
    Heya,

    I have this one:
    [​IMG]

    Apparently Wood R4 does not work for it (didn't even know it's a clone lol), although the 1.25 version worked perfectly fine for me.

    When I load Pokemon Black/White I get:

    I updated the Wood firmware to 1.26 today, and games like Pokemon Diamond/Pearl DO still work.

    Am I using wrong firmware, or a corrupt ROM for Black/White or something? I tried both, patched and unpatched,


    It's been ages since I installed Wood etc, would it be wise to just start all over again and completely reinstall everything? If so, anyone mind linking me to the best possible firmware for my clone, with a guide possibly?

    Thanks a lot :].
     
  2. twiztidsinz

    Member twiztidsinz Taiju Yamada Fan

    Joined:
    Dec 23, 2008
    Messages:
    4,981
    Country:
    United States
    It doesn't work because your card is a shit clone.
    Buy a new card and do some research first this time.
     
  3. RoMee

    Member RoMee ??

    Joined:
    Sep 3, 2010
    Messages:
    2,316
    Location:
    ??
    Country:
    United States
  4. Elvarg

    Banned Elvarg Zyzz™

    Joined:
    Jan 19, 2011
    Messages:
    623
    Location:
    >>>>>>
    Country:
    Australia
    errorcode=-5 dsi enchanted games problem

    if your using wood v1.25 how did it pass error=-4?
     
  5. twiztidsinz

    Member twiztidsinz Taiju Yamada Fan

    Joined:
    Dec 23, 2008
    Messages:
    4,981
    Country:
    United States
    Because it's not Wood.
     
  6. Elvarg

    Banned Elvarg Zyzz™

    Joined:
    Jan 19, 2011
    Messages:
    623
    Location:
    >>>>>>
    Country:
    Australia
    if hes using ysmenu why didnt he get errorcode=-4 first???
     
  7. twiztidsinz

    Member twiztidsinz Taiju Yamada Fan

    Joined:
    Dec 23, 2008
    Messages:
    4,981
    Country:
    United States
    Don't know.. but Wood doesn't have "errcode" at all.
    As far as I know that's ONLY for YSMenu and DSTT.


    Taiju Yamada made something called YSWood which was a Wood GUI that uses YSMenu to load games... I wouldn't doubt some shitty clone maker is passing that off as Wood for their card.
     
  8. Elvarg

    Banned Elvarg Zyzz™

    Joined:
    Jan 19, 2011
    Messages:
    623
    Location:
    >>>>>>
    Country:
    Australia
    yes i know nvm

    but

    how did he bypass the errorcode=-4 first before he got into the dsi enchated problems.
     
  9. Johri
    OP

    Newcomer Johri Newbie

    Joined:
    Jul 28, 2010
    Messages:
    4
    Country:
    Netherlands
    I never encountered any errcode=-4, so I don't know how I got past that.

    I already knew it's a clone, but is it possible to run Pokemon Black/White? I've already replaced the .dats in the TTMenu with RetroGameFan's ones.

    Does someone know what kind of clone this is? I recall reading somewhere it's a DSTT clone, would it work if I used that card's firmware?

    Thanks :]
     
  10. Elvarg

    Banned Elvarg Zyzz™

    Joined:
    Jan 19, 2011
    Messages:
    623
    Location:
    >>>>>>
    Country:
    Australia
    if you have suspicion to believe its a dstt clone try the fakekillercode disabled firmware.
     
  11. Johri
    OP

    Newcomer Johri Newbie

    Joined:
    Jul 28, 2010
    Messages:
    4
    Country:
    Netherlands
    Meh, the new games work on my brother's M3 card, and I just ordered a SCDS2 so I think I'll just use this one as a backup, and use my brother's untill my new card is here.

    Thanks for all the help though, appreciate it.
     

Share This Page