Help Me to Unlock the Wii, Please!

Discussion in 'Wii - Hacking' started by Diego Jorge de Oliveira, Mar 14, 2013.

  1. Diego Jorge de Oliveira
    OP

    Newcomer Diego Jorge de Oliveira Newbie

    Joined:
    Mar 14, 2013
    Messages:
    4
    Location:
    Bauru
    Country:
    Brazil
    Hi, All of you, i'm Diego from Brazil

    The SD Slot from my Wii has broken
    My Wii is on 4.3U
    i have a Modchip (clone), so many games work (Game Cube as well)
    but i don't have Homebrew Channel on my Wii =/
    I Want to install but i can't!
    i've changed the "main.dol" files from some games puting the Hackmii installer
    But the Wii give a error (maybe i'ts the Firmware that block when he see the DVD files)

    There's some reason for this? there's a DVD modified with Hackmii that the 4.3u can readed?

    Thank you all
     
  2. Pong20302000

    Member Pong20302000 making notes on everything

    Joined:
    Sep 8, 2009
    Messages:
    8,076
    Location:
    One's inner self
    Country:
    Japan
    the SD slot is a key point
    with it broken you cant use hacks as that is where the files are stored
     
  3. trumpet-205

    Member trumpet-205 Embrace the darkness within

    Joined:
    Jan 14, 2009
    Messages:
    4,363
    Country:
    United States
    No SD slot, no hacking, period.
     
  4. OldClassicGamer

    Member OldClassicGamer GBAtemp Regular

    Joined:
    Jul 31, 2012
    Messages:
    278
    Country:
    Japan
    Repair SD slot
     
  5. Lacius

    Member Lacius GBAtemp Psycho!

    Joined:
    May 11, 2008
    Messages:
    3,908
    Location:
    St. Louis, Missouri
    Country:
    United States
    In order to be able to install the Homebrew Channel from a burnt disc using your modchip, you have to be on Wii version 3.2U or lower. If you want to install the Homebrew Channel, you need to be able to use an SD card.

    Alternatively, if you already have hacks installed (like Priiloader or a forwarder channel), you can use those to install the Homebrew Channel.
     
  6. wesleyfcarter

    Newcomer wesleyfcarter Newbie

    Joined:
    Aug 15, 2012
    Messages:
    3
    Country:
    United Kingdom
    OP which version system menu do you have?
     
  7. Lacius

    Member Lacius GBAtemp Psycho!

    Joined:
    May 11, 2008
    Messages:
    3,908
    Location:
    St. Louis, Missouri
    Country:
    United States
     
  8. tbgtbg

    Member tbgtbg Shaking the ring ropes up in the sky

    Joined:
    Nov 27, 2006
    Messages:
    1,951
    Country:
    United States
  9. Maxternal

    Member Maxternal Peanut Gallery Spokesman

    Joined:
    Nov 15, 2011
    Messages:
    5,210
    Location:
    Deep in GBAtemp addiction
    Country:
    Costa Rica
    Just curious, do versions higher than 3.2 block ANY homebrew running through a modchip or just some? Is there a way to replace it with some other homebrew like WiiXplorer or MMM that can also run files and run it through that off of USB or something? I don't know much about this particular subject matter so just curious.

    Or maybe if you replaced one of the alt DOL's used in some games to make it load later on in the game or something. ... or put a WAD in the update partition and get it to install somehow ... or replace the WAD for the Mario Kart Wii channel ...

    Probably all stupid ideas here but just throwing them out there to see if anything helps.
     
  10. Diego Jorge de Oliveira
    OP

    Newcomer Diego Jorge de Oliveira Newbie

    Joined:
    Mar 14, 2013
    Messages:
    4
    Location:
    Bauru
    Country:
    Brazil
    Thank you all for the Replies!

    Yeah, i'll have to change the SD Slot... damm!

    Anyways.. The SD Slot for the Wii, is the same for PC?
    (i don't want to buy, 'cause the price is TOO HIGH in my country)
    Thanks again!
     
  11. mauifrog

    Member mauifrog DA KINE WiiHacker

    Joined:
    Jan 21, 2010
    Messages:
    1,585
    Country:
    United States
    Any system menu above 3.2 has the trucha bug fixed, specifically fixed in the system ios. If the system ios does not have the trucha bug, you can not load fakesigned disc from the system/recovery menu. In some cases the system ios does not have the trucha bug, but another official wii disc game ios does. In some cases you can load an authentic N disc from the system menu, one the runs on such ios with trucha bug, then do the swap disc trick to load the fakesigned disc. Changing anything withing the data partition will invalidate the N signature, so you must fakesign. This means that all homebrew disc have fakesign and need the system ios, and running ios to have the trucka bug to work. In most cases, system ios and running ios can be the same if needed, some only trucka in system ios is required, or a swap method to use.
     
    Maxternal likes this.
  12. Diego Jorge de Oliveira
    OP

    Newcomer Diego Jorge de Oliveira Newbie

    Joined:
    Mar 14, 2013
    Messages:
    4
    Location:
    Bauru
    Country:
    Brazil
    It's Curious, 'cause, Wii Modified Games (even a single archive from the DVD) they don't Work...
    but, Game Cube modified games, they STILL Works (i have Wind Waker in my country language here running)

    So, i've tried to make a Game cube DVD Multidisk.. and put one of the games with a dol modified (putting the Hackmii installer on it)
    and the DVD Runned! but.. when he say "Boot DVD", the Wii Drive Disk load but don't show the games.. backing to "boot dvd" over and over again... and if i try to change the Game Cube disk to another one... when i hit "boot DVD" the Wii Disk Drive don't work anymore...
     
  13. mauifrog

    Member mauifrog DA KINE WiiHacker

    Joined:
    Jan 21, 2010
    Messages:
    1,585
    Country:
    United States
    Game cube games do not have the signature that wii games do, AFAIK.
     
  14. Ericthegreat

    Member Ericthegreat Not New Member

    Joined:
    Nov 8, 2008
    Messages:
    1,764
    Location:
    Vana'diel
    Country:
    United States
    No way to use usb guys?
     
  15. Lacius

    Member Lacius GBAtemp Psycho!

    Joined:
    May 11, 2008
    Messages:
    3,908
    Location:
    St. Louis, Missouri
    Country:
    United States
    There's no existing exploit that uses the USB ports. An SD card is required for the initial installation of the Homebrew Channel. If one is on System Menu 3.2 or lower and has a modchip, it's possible to install the Homebrew Channel from a burnt disc.

    Once the Homebrew Channel is installed, one can run things from USB all he/she wants.
     
  16. Diego Jorge de Oliveira
    OP

    Newcomer Diego Jorge de Oliveira Newbie

    Joined:
    Mar 14, 2013
    Messages:
    4
    Location:
    Bauru
    Country:
    Brazil
    My Wii, is like "Wii Mini" when they unlock the Wii mini, i'll unlock mine
    hahaha
     
  17. pwsincd

    Member pwsincd Garage Flower

    Joined:
    Dec 4, 2011
    Messages:
    2,973
    Location:
    Manchester UK
    Country:
    United Kingdom
    curious : how broken is the sd slot ? is it beyond using ? couldnt it be bent n teaked into shape , is it a contact issue etc etc...
     
  18. shortz1994

    Member shortz1994 GBAtemp Maniac

    Joined:
    Jan 21, 2011
    Messages:
    1,341
    Country:
    United States
    well if wanting to "buy" a mother board i have one just laying around. it's on 4.3u an olny has the homebrew channel on it. no other hacks are done.
    20$ an you can have it. (not really looking to make $ off it. i have enough wii crap. to keep mine going for a life time. dvd drives, fans..ect.
     

Share This Page