1. MATHEUZO

    OP MATHEUZO Newbie
    Newcomer

    Joined:
    Jul 14, 2020
    Messages:
    2
    Country:
    Brazil
    Hi guys, I’m here to contact the error that happened with my 3DS, he just doesn’t want to turn it on every time I turn it on, the light comes on and then goes out and then there is a little noise in the speaker I’ve tried everything, I already plugged in the socket I already took the card and tried to call but nothing works I hope some of you can help me I will be waiting (my English is bad so don't mind)
     
  2. Kolaghan

    Kolaghan Newbie
    Newcomer

    Joined:
    Jul 15, 2020
    Messages:
    1
    Country:
    United States
    The same thing happened to me when i spilled water on my 3ds, so you may have accidentally done that. If you did, you should find somebody to repair it.
     
    Last edited by Kolaghan, Jul 15, 2020
  3. lone_wolf323

    lone_wolf323 GBAtemp Psycho!
    Member

    Joined:
    May 27, 2011
    Messages:
    4,147
    Country:
    Canada
    Whats the stat of the 3ds? Is it hacked? not hacked? Ribbon cables seated ok? A lot more info is needed to help with this.
     
    KleinesSinchen likes this.
  4. MATHEUZO

    OP MATHEUZO Newbie
    Newcomer

    Joined:
    Jul 14, 2020
    Messages:
    2
    Country:
    Brazil
    Yes, he is hacked, the same error has occurred several times and there was always an easy solution, but this time it was not like before, I tried several methods to try to get my 3DS back to life, but none of them worked.

    — Posts automatically merged - Please don't double post! —

    He just hung up and didn't want to call back.
     
  5. Lacius

    Lacius GBAtemp Legend
    Member

    Joined:
    May 11, 2008
    Messages:
    15,990
    Country:
    United States
    Are you saying the blue light comes on and then goes off after a second or two? If so, your 3DS may be failing to read the boot.firm on the root of your SD card. What did you do before this problem started?
     
  6. KleinesSinchen

    KleinesSinchen GBAtemp's Backup Reminder + Fearless Testing Sina
    Member

    Joined:
    Mar 28, 2018
    Messages:
    2,309
    Country:
    Germany
    This sounds like hardware damage (sound when shutting off, blue LED going of instantly instead of fading off). Often one of the ribbons cables going through the hinge to the upper screen assembly is damaged. You may have to replace the upper screen and/or the loudspeaker cable. You can try booting while not fully opening the shell (try different angles) – but please don't do it too often. Uncontrolled shutoff can damage the motherboard.

    Open the console (with the help of the ifixit guide) and verify if all ribbon cables are inserted properly (like @lone_wolf323 already stated) and all connectors are okay. If you dropped the console this may have damaged cables and/or connectors. Damaging the cables going to the upper part does not need any drops. Normal usage (frequently opening/closing) wears them down.

    Good luck trying to find the issue!
     
    Last edited by KleinesSinchen, Jul 15, 2020
    alexander1970 and Stealphie like this.
Draft saved Draft deleted
Loading...

Hide similar threads Similar threads with keywords - plsss,